Objave: 27
Teme: 15
Ocena:
0
V kopalnici + delu hodnikov od spalnice in otroških sob nameravam položiti talno gretje. V vsakem primeru bodo nad njim ploščice.
Glede na to, da bo primarno ogrevanje rešeno s klasičnim centralnim ogrevanjem na olje (radiatorji) + predvidena kvadratura je realtivno majhna, se nagibam k izvedbi variante na elektriko, saj tudi na tem forumu nisem prebral zelo negativnih mnenj nad to izbiro.
Zanima me vaše mnenje, glede na to, da mi je elektro mojster električno talno ogrevanje odsvetoval zaradi predvidenih podražitev elektrike v bližnji prihodnosti.
Kakšne so glavne prednosti / slabosti ene in druge variante talnega ogrevanja?
Objave: 489
Teme: 7
Ocena:
0
Kaj pa kaj podobnega? Objavljeno v zadnjem katalogo Bauxxx- a
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/weblogs/upload/30/151798463246484ad4ca8beunichr("46")jpg[/img]
lp, Janez
Ocena:
0
Hm, izgleda zanimivo. Ima kdo izkušnje s to varinto? Nekako mi deluje zelo drugorazredno.
Objave: 934
Teme: 18
Ocena:
0
Glede na to, da električno talno za 8 m2 porabi približno toliko štroma kot malo močnejša luč, se mi sploh ne zdi smiselno se ukvarjati s podražitvijo. Verjetno bi res bilo 0,00001 € ceneje, če bi to talno obesil kar na ostalo centralno ogrevanje. Ampak! Če imaš ločeno (=električno), si lahko v prehodnem obdobju greješ samo kopalnico, brez da zaganjaš celo centralno. Jaz bi, v glavnem, električno. 8)
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Tudi jaz navijam za električno.
Objave: 223
Teme: 1
Ocena:
0
Mislim, da bi se splačalo o varianti, kot jo predlaga JanezJe malo bolje pozanimati. Kot zadnja varianta, bi se odločil za električno ogrevanje.
LP
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Ok, znese 1200W.
Ampak: a grelci delujejo non-stop?
Brez termostata?
Ker če za vzdrževanje porabijo 1/5 te moči, je to stroškovno manj kot pa peč na olje z bojlerjem držati na 60 stopinj, brez odvzema toplote...
Objave: 112
Teme: 21
Ocena:
0
ne
mreza se izklopi, ko doseze doloceno temperaturo, ki jo nastavimo na regulatorju.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Glede na to, da zna biti v nekaj letih elektrika prej kot ne 100% dražja od kake biomase in ker je izvedba približno enako draga, bi jaz izbral vodno, poleti pa infra peč - pokuri manj elektrike in veliko hitreje zaleže.
Ocena:
0
Zaenkrat hvala za vse odgovore imam pa še nekaj dodatnih vprašanj.
Kako je z višino tlakov? Za izvedbo na elektriko ti vzame dodatna 2mm, kako je v primeru "klasičenga" talnega ogrevanja?
Ima kdo kake praktične izkušnje z dejansko porabo cca. 1000W električnega talnega ogrevanja, če bi bilo to priklopljeno 24h/dan z uravnavanjem termostata na npr. 20 st. C.
ps. trenutno se bolj nagibam k elektro varianti, tudi iz razloga, da imam 2 ločeni vrsti ogrevanja in da lahko v prehodnem obdobju koristim le elektriko.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Vsi energenti morajo vložiti enako energije, zato tako vprašanje nima smisla. Smiselno je primerjati realne stroške za kWh s prednostmi posameznega energenta.