Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme, se kar v tole staro "uštulim".
Na kratko: ogrevamo na plin, tristanovanjska hiša, zunanje tipalo, termost.ventili na vseh radiatorjih. Težava je v tem, da ponoči radiatorji šumijo - mislim da jih slišim, ko črpalka dela, grejejo pa se radiatorji ne zaradi nočnega režima kurjenja, ko temp.v stanovanju ne pade dovolj.
Brala sem, da se da šumenje v takih primerih omiliti z zmanjšanjem moči črpalke. Seveda kot laik nimam pojma, kje se to naredi. A mora to serviser poštimat? Enkrat sem ga že spraševala, pa je rekel, da to ne bo nič pomagalo, in sva opravila...
Objave: 115
Teme: 4
Ocena:
0
Pri zmanjšanem pretoku vode preko radiatorja ki vam nastane ko termostatska glava pripre ventil se sliši šumenje vode. Ker imate povsod termostatske ventile in so temperature zadosti visoke se vam pojavi to. Odvisno od črpalke in peči pa se lahko zmanjša moč črpalke. Najbolje pa je da vam to uredi serviser peči.
Objave: 1675
Ocena:
-2
1.Probajte v kopalnici sneti glavo.Če se bo šumenje v naslednjih dneh zmanjšalo,bo morda potrebno vgraditi prestrujni ventil .
2.Zamenjajte mojstra,ki ni pripravljen reševati problemov!
Ocena:
0
timi11, o temle pod točko 2. resno razmišljam, ja. Odgovor mojstra je bil, imejte v kopalnici ventil do konca odprt, pa bo šumenje nehalo. To, da sem sprobala res že vse, ni hotel nič slišat.
Ampak kje najti pravega mojstra? Jaz mam vedno smolo z njimi, očitno privlačim napačne.
Objave: 108
Teme: 0
Ocena:
1
Šumenje nastane zaradi hidravlične neuravnoteženosti sistema. Delno se da rešit tako, da priprete spodnje ventile na radiatorju. Pripirate jih toliko časa, da neha zgornji ventil šumeti, vendar ga ne smete popolnoma zapreti. Verjetno vam tudi radiatorji bližje obtočni črpalki grejejo bolj kot najbolj oddaljeni, zato bolj priprete tiste, ki so bližje in manj bolj oddaljene oz. jih sploh ne priprete. Če ne bo pomagalo, zamenjajte termostatske ventile z novejšimi, katere je mogoče prednastaviti (takšne zahtevajte pri prodajalcu oz. mojstru). Dosedanjega mojstra pa odslovite.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Vse to pa ne bo popolnoma držalo. Problem je v termostatskih glavah in nepravilni izvedbi. Pred vsakim drugim posegom je potrebno vgraditi prelivni ventil, ki bo preprečil prav to, kar je bilo napisano. Vgraditev termostatskih glav brez tega je klasična "gorenjska" napaka.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Termostatske ventile smo menjali jeseni, tako da so novi. Danfoss. Če so bili menjani po 'gorenjski" varianti, pa ne vem, saj me majster ni na nič opozoril oziroma mi ni predstavil različnih možnosti. Zgleda že drugi zanič majster pri tej stvari?
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Če ste že investirali v nove termostatske ventile in glave, še dajte v novo elektronsko vodeno črpalko. Menjava črpalke je sila enostavna, samo malo je mokro v kurilnici in zadeva potem dobro deluje. Jaz sem osebno investiral v Grundfoss Alpha2 črpalke in sem do sedaj z njimi zadovolje. Črpalko lahko tudi sam zamenjaš, če imaš vsaj klešče-rohrzange ali dovolj veliki francoz. Ponavadi so črpalke priključene na holandce. Če imaš čas je najbolje, črpalko odmontirati in iti v trgovino s staro črpalko po novo, novo samo priklopiš in vključič na AutoAdapt.
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Lp
Zanima me kateri spodnji ventil je treba zapirati in kdaj veš da je ventil
zaprt oz odprt?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.najdi.si/action.php?mapa=Nerazporejeno&action=url#">http://shrani.najdi.si/action.php?mapa= ... ction=url#</a><!-- m -->
Objave: 1679
Teme: 3
Ocena:
2
Težava je rešljiva. Nadaljeval bom tam, kjer sta zgoraj dva uporabnika (Bojan-KK in telmos) končala.
Na zadnjem seminarju na temo učinkovitih energetskih sanacij stavb, so nam predstavili tudi ventil AB-PM (proizvajalec Danfoss), s katerim se da elegantno rešiti takšne probleme. To je kombiniran avtomatski ventil za hidravlično uravnoteženje, ki vsebuje regulator diferenčnega tlaka, omejevalnik pretoka in conski regulator. Uporaben ja pri uravnoteženju vodoravnih dvocevnih radiatorskih sistemov, sistemov talnega gretja in sisteme ogrevanja s kondenzacijskimi kotli. Ta ventil v glavnem poskrbi za za uravnoteženje sistema, odpravi šume, omogoči pa tudi ustrezno razporeditev toplote po radiatorjih ob delnih obremenitvah.
Etažni lastniki večstanovanjskih stavb, ki boste tole brali in želeli pri sebi rešiti težave na tak način morate vedeti, da zaenkrat EKO sklad tega ventila še ni uvrstil na svoj spisek subvencij, ker gre za novost....kar je potrdil tudi predstavnik EKO sklada, ki je bil na seminarju eden izmed predavateljev.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Objave: 108
Teme: 0
Ocena:
1
telmos, se strinjam s tvojo "negorenjsko" rešitvijo problema, sem pa na začetku mojega predloga napisal, da zadevo lahko samo delno rešimo na način kot sem napisal. Sam sem imel podobne težave, pa sem s pripiranjem spodnjih ventilov šemenje kar zmanjšal.
Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Lp
A se dušilni ventil odpira v levo ali desno stran in ali se vrti v nedogled?
Hvala
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Sposodil si bom temo, lidl bo mel (spet) radiatorski termostat z možnostjo programiranja
karakteristike:
prihrani do 30 % stroškov za ogrevanje
preprosta montaža z zapiralom na klik
prepoznavanje odprtega okna
takoj pripravljen za uporabo zaradi prednastavljenih programov
s funkcijo varovanja pred zmrzaljo*
vključuje: 3x adapter za ventile Danfoss (RA/RAV/RAVL), spojni obroček in baterije
Je to dober nakup ali nima smisla?
LP