Pozdravljeni!
Imamo invalida v stanovanjskem bloku. Je podnajemink. Tako kot vsi ostali v bloku. Občina je lastnica stanovanj. Zanima me ali ima invalid v stanovanjskem bloku kak poseben status, drugačen kot ostali podnajemniki, v stilu, da ima več pravic.
Zgodilo se je namreč, da je občina dodelila skupne prostore tej osebi, kljub nasprotovanju nekaterih stanovalcev.
Namreč, ta oseba imam veze na občini in ta favorizira in udejanja njene ideje, kljub nasprotovanju ostalih stanovalcev. Oni to upravičujejo z nekim posebnim statusom. Zanima me, če je na tem kaj resnice.
Objave: 1678
Teme: 3
Ocena:
2
Če prav razumem, ste v večstanovanjskem objektu vsi najemniki stanovanj, katerih lastnik je občina.
Občina je torej lastnik celotnega objekta.
Če to drži, lahko kot lastnik razpolaga s svojim premoženjem tako, kot se ji zdi najbolj primerno.
Da bi imeli invalidi na način, kot postavljaš vprašanje, v bloku kakšen poseben status - vsaj kar se tiče zakonodaje, ki jo poznam - ne drži. Lahko pa imajo poseben status zaradi "zvez in poznanstev", kot jih opisuješ. Vendar jim ta status (in s tem več pravic) neuradno podeljuje lastnik objekta, oziroma nek konkreten uslužbenec, ki je v službi pri lastniku objekta.
V smislu kršenja zakonodaje se podeljevanju teh pravic s strani lastnika objekta ne morete upreti. Svoje nezadovoljstvo sicer lahko izrazite s peticijo, ki jo naslovite na vse organe občine in lokalne medije. Tu pa se ponavadi zadeva konča. V čigavo dobro pa žal ne morem predvideti.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
No, saj nekako tako smo si tudi predstavljali, da je.
Ali bi bilo kako drugače, če b imeli v bloku kaj etažnih lastnikov? A bi jih moralo biti več kot polovica, da bi lahko kaj spremenili brez peticije ni medijev?
Tudi tu je problem, ki ga poskušamo rešiti, namreč poraba elektrike. V tem prostoru je namreč električen invalidski voziček, ki se polni preko vtičnice, katere poraba je del skupne lektrike. To smo ugotovili šele pred kratkim. Zdaj bi mi radi, da se to uredi tako, da se vtičnica nekako veže na stanovanje.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Fovšija na invalidnost - svašta.
Daj prosim, če nimaš kaj pametnega za napisat, raje ne napiši.
Ne poznaš situacije zato se prosim zadrži.
Tukaj govorim o čisto nečem drugem. Drži se teme ali pa ne odgovarjaj, ker tega ni treba tukaj.
Objave: 1678
Teme: 3
Ocena:
2
Ker ne navajaš točno kaj točno so dodelili enemu izmed stanovalcev, ti ne morem točno odgovoriti. Vendar bi za karkoli že - potrebovali najmanj malo nad 75% soglasje po deležih etažne lastnine, če ne že 100%.
In občina (ali uslužbenec, ki to izkorišča) to ima.
Imate pa realno možnost, da zadevo vsaj začasno rahlo iztirite. Zelo dobro vprašanje je postavil @betonmajster. Verjetno ima vaš blok upravnika. Torej, kako bodo deljeni stroški tega posebnega prostora (mater mi gre na živce, če nekdo nekaj sprašuje, pa ne pove vseh potrebnih podatkov!).
Teoretično in praktično se lahko pritožite na izdane račune s strani upravnika za del, ki je sporen, ostalo pa poravnate. In nato zadeve preigravate.
Ampak, nisi povedalo vsega. Kako naj ti potem vsaj za silo dobro odgovorim?
Edit: o madona, prebral sem tvoje pojasnilo. Torej je občina dodelila nek prostor invalidu, do katerega ima lahko dostop z električnim invalidskim vozičkom, vas pa moti, ker ga tam polni na skupno elektriko?
No, če je temu tako, je bilo škoda vsake črke, ki sem jo napisal, da ti odgovorim.
Četudi imate prav. In bi bilo res pravilno, da se elektrika za polnjenje veže k neposrednemu uporabniku.
Kakorkoli že, problem boste vsekakor rešili v splošno zadovoljstvo...večine.
Mislil sem, da gre za resno vprašanje, s katerim....ma brez veze. :twisted: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Kot prvo, zanimalo me je to kar sem vprašal. Za te stroške vemo, da tako ne gre in tudi zato nisem vprašal. Le pojasnil sem @betonmajstru. Tako, da sem podal vse informacije, ki jih je bilo potrebno vedeti.
Kot drugo, Gorazd, moraliziranje je za drug forum, kjer se lahko vsi "skašljajo". Tukaj je naslov "Nakup, prodaja in pravna vprašanja".
Kljub temu, hvala za odgovor.
Objave: 1105
Teme: 21
Ocena:
16
Delate si probleme, kjer jih ni ...
Hint: izracunajte strosek elektrike (samo elektrike, brez priklopa itd) v worst case scenariju: vsakodnevno polnjenje. Za akuje racunaj nekje 300 Wh.
Lp, g
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Nezmožnost odkrite in jasne komunikacije med osebami je "rak rana" trenutnega stanja. Človek ima problem. Nekaj ga moti. Ni pa v stanju to sproducirat v nek kulturen dialog z "jedrom problema" torej invalidom.
Ne.
Najprej je treba iskat ZAKONSKE PODLAGE kako "zjebat človeka". :mrgreen:
Že sama reakcija avtorja teme, na nek pomislek drugega uporabnika foruma pa je pokazala in povedala popolnoma dovolj, pravzaprav VSE o avtorju. Več ni treba.
Pravzaprav je zadeva tako enostavna, da glava boli.
Potreben je en električar, malo logike in kaka ura dela, da se tista vtičnica v tem prej skupnem - sedaj dodeljena invalidu - preveže na števec, ki ga ima invalid za svoje stanovanje.
Ali pa nakup "plug in" števca v Conradu, ki beleži porabo na samo tem odjemnem mestu. :roll:
Je pa naslednje vprašanje - kdo je te stroške dolžan pokriti, oziroma koga naj bremenijo?