Tica, tudi sam imam enake težave s sosedovimi mucami in ker ne želim zapenjati, sem bil nekaj časa tiho, zdaj pa imam odprti lov na SVOJI PARCELI!!!
Ne pomaga noben sprej ali kis in druge mavže.... Nisem še poskusil s petardami, pravijo, da zna to biti rešitev.
Ker pa zgodba nima konca, ker se mačke neomejeno razmnožujejo in je tega vsak dan več, sem začel mačke odganjati glede na tisti trenutek, ko se srečamo...najbližji kamen in ciljaj. Zaenkrat mi še ni uspelo nobene zadeti, se me pa že izogibajo in ko sem zunaj v bližini ni nobene. Serjejo pa še vedno.
Cokel fasade je že ves poscan, sam popizdil bom en dan in začel ciljati soseda, saj žival ni kriva. Ciljam, ker sem že obupan..
K... gleda sosedski odnos, če je enostranski!
Zato sem mnenja, da če imaš žival, bodi odgovoren in poskrbi zanjo.
Tisti, ki se zgražate nad metodami ljudi, ki se želijo le rešiti teh problemov, lahko hodite k njim redno pospravljati, ker njihovi sosedje tega nočejo. V nasprotem ste pa lahko samo tiho. :!:
:twisted:Karmen, če bi bila moja soseda in s takim pristopom, bi kakce svojih mucev dobila že postrežene v obraz!!!
Za moje pojme bi morala država uvesti regulativo, da so mačke in psi čipirani in lastniki nosijo veliko večjo odgovornost kot sedaj.
Čip bi moral biti opremljen z GPS-om in ko bi se sosed pritožil nad kakci, bi z lastnikom preverila poti mačka in potem bi se vedelo ali lastnik je kriv al pa ne.
Manjša primerjava :wink: : Trenutno stanje pa je enako stanju bilanc NLB-ja....nihče ne odgovarja, serje se pa po sosedih/davkoplačevalcih, ki potem morajo poskrbeti za to sranje!!!