PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Kakci sosedovih mačk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evo, kako sem jaz rešila mačje sranje brez zapletov......mačka pokličeš, ga stlačiš v jutino vrečo in ga pelješ na izlet....nekaj kilometrov oddaljena kmetija, kjer je veliko njiv in travnikov. Idealno življensko okolje za mačka, kjer lahko brez težav serje in lula.....

A je kdo videl našega mačka? Confusedhock:
Ne. A ga ni? :?:
Ne. Zgleda, da ga je povozil avto. :?:
Ja, sigurno ga je povozil avto. :roll:

Evo, maček živ, sosed pa še jezen ni nate.
saj če bi imel košaro pa da bi mu malo hrane nastavil s kako pastjo da bi se potem vrata zaprla bi bilo super Wink greš na izlet na drugo stran slovenije pa je to to Big Grin
Ni šans, da ujamem tele mačke! Smile Ko me zagledajo kar po luftu bežijo! Tako da . . . Se moram spravit v trgovino po sprej Smile
Tjaša, zelo se motiš.
Tak maček bo prišel samo v navidez idealno novo okolje.
Tam so že stari mački in ne bo dobrodošel.
Če to počneš, je samo še en dokaz, da živali trpijo zaradi neodgovornosti ljudi.
Tica Napisal:Ni šans, da ujamem tele mačke! Smile Ko me zagledajo kar po luftu bežijo! Tako da . . . Se moram spravit v trgovino po sprej Smile

Tica,
kaj pa, če za mačje strašilo postaviš na dvorišče kakšne svoje fotografije v naravni velikosti ali projekcije? :lol:
Daj vsaj besedo strašilo v narekovaje Big Grin
O moji tovrstni izkušnji in sedaj našem "Gepardu" sem že pisal. Ampak vsakič se najbrž ne izide:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=A1NDFzdRRQ4">http://www.youtube.com/watch?v=A1NDFzdRRQ4</a><!-- m -->
Berghaus Napisal:Daj vsaj besedo strašilo v narekovaje Big Grin

saj sem mislila, a potem nisem - za mačke je očitno Tica strašna, predvidevam sicer, da ne zaradi svojega videza Smile , ampak ker jim greni življenje - morda še bolj, kot ona njim ... :wink:
Tica, tudi sam imam enake težave s sosedovimi mucami in ker ne želim zapenjati, sem bil nekaj časa tiho, zdaj pa imam odprti lov na SVOJI PARCELI!!! Idea

Ne pomaga noben sprej ali kis in druge mavže.... Nisem še poskusil s petardami, pravijo, da zna to biti rešitev.

Ker pa zgodba nima konca, ker se mačke neomejeno razmnožujejo in je tega vsak dan več, sem začel mačke odganjati glede na tisti trenutek, ko se srečamo...najbližji kamen in ciljaj. Zaenkrat mi še ni uspelo nobene zadeti, se me pa že izogibajo in ko sem zunaj v bližini ni nobene. Serjejo pa še vedno.
Cokel fasade je že ves poscan, sam popizdil bom en dan in začel ciljati soseda, saj žival ni kriva. Ciljam, ker sem že obupan..

K... gleda sosedski odnos, če je enostranski!

Zato sem mnenja, da če imaš žival, bodi odgovoren in poskrbi zanjo.

Tisti, ki se zgražate nad metodami ljudi, ki se želijo le rešiti teh problemov, lahko hodite k njim redno pospravljati, ker njihovi sosedje tega nočejo. V nasprotem ste pa lahko samo tiho. :!:

:twisted:Karmen, če bi bila moja soseda in s takim pristopom, bi kakce svojih mucev dobila že postrežene v obraz!!!

Za moje pojme bi morala država uvesti regulativo, da so mačke in psi čipirani in lastniki nosijo veliko večjo odgovornost kot sedaj.
Čip bi moral biti opremljen z GPS-om in ko bi se sosed pritožil nad kakci, bi z lastnikom preverila poti mačka in potem bi se vedelo ali lastnik je kriv al pa ne.

Manjša primerjava :wink: : Trenutno stanje pa je enako stanju bilanc NLB-ja....nihče ne odgovarja, serje se pa po sosedih/davkoplačevalcih, ki potem morajo poskrbeti za to sranje!!! Sad
Karo, jaz samo pravim, da če se ne morete zmeniti z lastniki (sosedi), potem se ne znašajte nad živalmi.
Res je, kar praviš, ampak potem mi povej rešitev in bom z veseljem nehal z lovom?!

Vse kar počnem, je že iz obupa, ker ko pridem domov, hočem le mir in ne da pobiral tuje kakce, da se ne bi moji majhni otroci po nesreči igrali z njimi in povrh še fasali mačjo bolezen.
Ja z lastniki se zmeni(te).
Če je lastnik tako neodgovoren, da to dovoljuje, potem se pa res lahko kaj dogovoriš.

Imam pa boljšo idejo: Lahko mačke polovim in ti jih pripeljem in verjamem, da boš ti bolj skrbel za njih kot predhodni lastnik?!
Jih imam že 7, pobranih na cesti.
In ne vem, zakaj bi moral skrbeti še za mačke tvojih sosedov zato, ker se ti ne pogovoriš z njim?
No, če jih imaš 7, potem se tudi tvoje verjetno kje potepajo, če niso vseskozi zaprte v hiši oz. stanovanju? In se kje tudi podpišejo. Razen če imaš res dobro ograjeno dvorišče, da ostanejo doma ali pa nimaš sosedov v bližini.
Tudi naši sosedje (vsi po vrsti) imajo (so imeli) mačke. In od teh mačk pri nas niti ene koristi, samo škoda, svinjarija in ekstra delo. In najlepše se z njimi glede teritorialne pristojnosti zmeni 45 kilski ovčjak, ko ga spustiš s ketne da se malo zlaufa. :lol:
1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi