Objave: 551
Teme: 29
Ocena:
0
Čao
Zanima me ali predlagate kakšne posebne sponke za spojit 2 kabla, sicer oba 4x10 mm2, ampak je eden mehka varianta eden pa trda. Spoj bo sicer v izolaciji v zaščitni cevi pod tlakom.
Za zaščito sem našel skrčke v kompletu za tak kabel.
Hvala
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Ne rabiš nič specialnega, najboljši spoj bi bil, če bi jih polotal pa potem skupaj zacinil. Kako pa to misliš v cevi pod tlakom ?
Ker čokoladke so načeloma OK, samo sem imel problem po ene 20 letih v enem bloku blizu dvigala so se povsem razšravfali in izgubili stik zaradi oksidacije , tako, da za stalno bo bolje zalotati.
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Premalo informacij, kakšna zaščitna cev pot tlakom neki? Če bo kabel v zemlji naj bo original spojka, če pa nekje v prostoru pa naj bo doza. Na mehko žico daste tulce, spojite s kakovostnimi sponkami. Če je mehki kabel priključek kakšnega stroja, trdi pa fiksna inštalacija, potem pride v poštev tudi ustrezen komplet vtičnica vtikač.
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
V energetiki se kablov ne lota. Uporabi tulce.
Objave: 324
Teme: 26
Ocena:
0
lahko jih polotaš, da se ne razpreda in uporabiš sponko. kot spoj pa lot ni dopusten.
Ocena:
0
Ali bi bila takšna spojka v redu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://si.traconelectric.com/product/BSK-40A">http://si.traconelectric.com/product/BSK-40A</a><!-- m -->
Gre se pa za dovodni kabel 4x10mm2, ki gre iz zunanje elektro omare v notranjo elektro omarico. Kabel je v rebrasti zaščitni cevi fi 50 in bo skrit v izolaciji pod tlakom, torej nedosegljiv, zato mora biti spoj narejen za vedno.
Razmišljal sem da bi spojil žice s to spojko, nato pa kar vse skupaj zalil s silikonom oz. nečem primernim, da bi bilo zaščiteno pred vlago in zunanjimi vplivi. Kaj predlagate?
Hvala
Objave: 147
Teme: 0
Ocena:
1
Njabolje je da kupiš orginal tulce za kabel 4x10mm2 (paziti moraš kašen je kabel alumini ali baker) + spojka. V trgovinah kot so elektronabava poznajo to in imajo, to stane cirka 30€, pa bo narejeno kot je treba!
Ocena:
0
Ali lahko kdo pogleda na tole spletno stran in poišče kaj točno naj kupim: <!-- m --><a class="postlink" href="http://si.traconelectric.com/categories/01">http://si.traconelectric.com/categories/01</a><!-- m -->
dodano: sedaj sem klical v eno elektro trgovino in oni predlagajo tulce, nato pa skrčke čez. Ali bi bilo tole tudi v redu?
Hvala
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Tulci za zatiskanje so navadno za mehak kabel.
Kako dolg kabel pa imaš od zunanje omarice? Dolgoročno bi bilo najbolš komplet kabel zamenjat. NYY-J 5x10mm2 stane cca 5,5€/m, starega pa na bolho.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ocena:
0
Menjava ne pride v poštev. Kabel je dolg okoli 50 m in ga je do notranje omarice zmanjkalo meter in pol.
Ziher bomo štukali samo me zanima najboljša rešitev. Kaj bi bilo bolje sponke ali tulci?
Sponka me malo skrbi, če je nekdo povedal, da se je po nekaj letih vse skup odšravfalo. Morda bi potem šravfke s čim zalil, da bi ostali na mestu.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Praviš, da je kabla 50m...
Je to v cevi, je morda kje kak jašek?
Namreč jaz ne bi ta spoj delal nekje v hiši na nedostopnem mestu ali celo v cevi.
Ocena:
0
Drugega nam ne preostane. Sedaj je le vprašanje kako bomo naredili spoj.
LP
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Če vam je zmanjkalo 1,5m kabla, pomeni, da bo spoj v prostoru malo pred notranjo omarico. Na mestu spoja vgradite primerno podometno dozo in v njej naredite spoj s klasičnimi sponkami. Izberite večjo dozo s kompaktnim trdim pokrovom.
Ocena:
0
To bi že naredili, ampak je problem, da ne pride do nobene stene, saj je speljan sredi prostora. Edina varianta bi bila narediti dozo v tlaku in si označiti kje se nahaja. v primeru problemov zbezam ven ploščico in imam še vedno dostop.
LP