PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Cena gradbene parcele

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če vama je parcela "top", potem vama ne bo težko počakat. V tem času bosta pa še kaj našparala :lol:
parcela nama je všeč, ker je šola, vrtec blizu, pa še mož ima 20 minut bližje do službe Wink edina težavica je, da bi res rada kmalu začela z gradnjo. nama tole (bivanjsko) stanje sedaj ne odgovarja ravno najbolje.
hm, potem naj bo občina načeloma zrihtala cesto? nama so tudi tako rekli ob pridobivanju gd. ko je prišlo do faze, ko se bi pa res mogla urediti, so stisnili rep med noge. občina nima denarja (nič novega...). seveda so takrat, ko je bilo treba plačati komunalni bili tiho, tako tudi nisva dala vloge za kakšno kopenzacijo komunalnega zaradi urejanja poti...
kako dolgi odsek poti pa se bi mogel urediti?
lušna parcela. sicer ni dodatnih slik ampak da ni kje bolj na samem kljub temu da bo poleg še en sosed gradil.

tudi sam imam nagledano super parcelo. 580 m2, center mesta, v bližini vse kot vidva + železnica, popolna ravnina, vse komplet opremljeno -8vsaj tako piše-pogledat še nisem šel), cena 30.000 eur (preko nepremičninske agencije).
Moraš se zavedat da danes ni nič zastonj in verjemi mi da nekdo infrastrukturo plača. Možno da jo lastnik(če je tako je v ceni parcele), če jo pa občina ti jo bo računala na račun višjega komunalnega prispevka. Pojdi na občino in ti bo bolj jasno.
Kaj pa tista motokros steza ali kaj je tam cca. 200m stran? Je to v uporabi ali ne? Mene bi zelo motilo, če bi moral recimo med vikendi poslušat prdenje motorjev. Pa 50m stran od ceste med dvemi naselji je to in komunalno neopremljeno? Na aerofoto izgleda ok ampak bi bilo treba videti v živo. Vseeno dvomim, bi jaz za kaj takega dal 30+€ za m2. Sploh, če upoštevamo finančno stanje povprečne slo občine. Obljube so poceni.
Moje mnenje..kupita raje malo dražje in naj bo infrastruktura na parceli ali tik ob.
Mi smo kupili dokaj poceni, ampak je sedaj vse na naših plečah, kar se tiče infrastrukture in še kaj. Ko je treba se občina umakne, ostaneš na koncu sam.
Mi smo sfinancirali dovozno cesto in vse vode do parcele. TO NI POCENI.

Še enkrat vredi razmislita kaj je bolje..Wink
takole, bila na elektru, govorila s komunalo: občina je tale načrt imela že davno, se vleče že nekaj let, ker enostavno ni interesentov. in občina ne bo začela prej z deli, preden jih ne bo dovolj pokupilo parcel in želelo začet z gradnjo. prav tako bi plačevali dvojno: najprej e, v, k v samooskrbi, nato še javne vode. tako da ... iščemo naprej Smile hvala vsem za pomoč.
emas Napisal:Moje mnenje..kupita raje malo dražje in naj bo infrastruktura na parceli ali tik ob.
Mi smo kupili dokaj poceni, ampak je sedaj vse na naših plečah, kar se tiče infrastrukture in še kaj. Ko je treba se občina umakne, ostaneš na koncu sam.
Mi smo sfinancirali dovozno cesto in vse vode do parcele. TO NI POCENI.

emas, tole je zelo dober nasvet - sploh, ce se zeli cimprej priceti z gradnjo.
Take parcele so res bolj maček v žaklju.
Ko sva midva še iskala parcelo, sva imela tri parcele ogledane, pa so bile na isto vižo. Še danes s ni nič premaknilo pri nobeni, pa je že kar nekaj let od tega. Pa še cene so bile krepko višje kot tale "vaša" (pač na gorenjskem povsod že 5 metrov pod površjem teče nafta :twisted: ).
1 2
Iskanje po temi