petea Napisal:V tej zgodbi pa se je sedaj verjetno malo zakompliciralo, ker ko so začeli obnavljati hišo, niso ustrezno pripravili napeljav, da bi ločili enote. Sedaj, ko imajo urejena stanovanja, pa jim seveda ni ravno všečno, da se jim ponovno 'razsuje' stene.
Ko so se urejala določeni deli stanovanja, se je gledalo, da se bo obnavljalo tako da se bo vse ločilo vsaj v prvi fazi(elektro omarice z varovalkami, svoj vodokrog za ogrevanje obnovljene mansarde itd. Ampak to mansardo bo treba povezat še z radijatoji v kleti in podobno. Dela veliko.TAko da, napak ni bilo, samo nikoli ne bo okey, če gledaš da bo vse tipi topi, ker ne more biti. Ostala dva stanovanja, ki imata cevi v garazi se bosta morala na novo urediti, da bo imel vsak svojo povezavo. Zdej da bom tlake metal ven, samo zato da bom povezavo v tlake dal in direktno po mojih prostorih do kurilnice, je spet finančno brezveze. Lahko pa bi se verjento to eleganto prevezalo v garazi, seveda pa garaza ne bo moja. Ampak ločeno bo isto. To se mi zdi smiselno.
Ampak enostavno ne moreš vsega ločiti v nulo. Ni konca in vidiš, da zaenkrat bolje da pustim tako kot je. Ogrevalne kroge je dobro da se loči(v garazi), to se mi zdi smiselno, vsak svoj kalorimeter. Dela bo nekaj, vsaj stroški ogrevanja da se ločijo. Elektrika bo ločena preko odštevalnih števcev. Ločeno bo, ampak dokler vse štima. Ampak ko ne bo štimalo, ti vse pogodbe ne pomagajo. Ko začneš, vidiš, da če hočeš vse ločiti ni konca in kraja. Okey popolnoma ločiš vodo in elektriko, vsak plačuje svoje položnice, že to je brezveze po eni strani. Kanalizacijo da se loči, nesmisel.Vbistvu se nekako strinjam z papežom in tudi drugimi, vsak je dal svoj pogled. dokler bo laufalo bo, delijo pa naj pa drugi, kdorkoli bo že. Je pa ena mala opcija odselitev-prodaja solastniku, kar pa bo pokazal le čas. sicer tudi ne vem da bi neka tretja oseba kupila del hiše s nekaj parcele, če bo morala posebej urejati elektriko, vodo..brez privolitve obstoječega lastnika, ker se obstoječi vodi nahajajo na delu stavbe, ki ne bo moja. Takrat pa naj kupec posebej dela elektriko in vodo, pomeče ven tlak, naredi prizidek in naredi vse posebej.