Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kako dolgo dela peč, ali imaš dodatno zraven še en zunanji aku?
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
Ne dela prav doglo z vgrajenim akumulatorjem, ene pol ure. Bi moral predelat in dodat zunanji akumulator, če bi hotel da bi bilo uporabno. Zadeva je bila samo sprobana na peči, drugače se ta UPS uporablja za druge namene...
Objave: 41
Ocena:
0
Ta UPS mi je zanimiv,samo naprimer uplinjevalni kotel 2 črpalki vremenska regulacija mot. pogon,koliko časa pa ti to napaja.
Ocena:
0
mr-jan kot sem napisal zgoraj, približno pol ure. Sem pa probal samo enkrat bolj za hec... če bi dodal zraven en 60Ah akumulator bi bilo kar dovolj za eno kurjenje. Ne bi bilo pa dovolj za celodnevno obratovanje vseh črpalk ogrevalnih krogov. V tem primeru brez agregata nimaš kaj dost ustvarjati. UPS je samo premostitev za par ur.
Objave: 614
Teme: 6
Ocena:
0
Mislim, da bi s klemami za vžig avta tole tvojo zadevo napravil kar spodobno samostojni vir.
Akumulatorje bi polnil z avtom.
Edit:
Jasno da govorimo za uporabo v izrednih razmerah.
Kdo ima agregat dobro ve kako se te zverine derejo. Avti na prostem teku so običajno v hišo neslišni.
Mnogo ljudi si je zaradi neznanja opravljanja z agregati skurilo vse napetostno občutljivejše naprave v hiši med katerimi so še najcenejše žarnice.
Do problemov prihaja, zaradi špic vklopov in izklopov uporabnikov priključenihna agregat.
Ko nam majhen agregat moči 1 kW žena peč, skrinjo in hladilnik ter nekaj žarnic. Je precej na meji svoje sposobnosti 1kW in ko se skrinja ugasne, agregat niti približni ne zmanjša moči tako hitro kot bi moral. Zato so agregati majhnih moči precej boljši če so inverterski.
Ocena:
0
Jah, al pa en star motor od kosilnice, alternator pa je. Pa verjetno bi rabil kak dodaten ventialtor na inverterju. Vprašanje če je pripravljen za delovanje 24/7 brez dodatnega hlajenja.
Avto laufat cele dneve na mestu ni glih najbolj fajn za motor.
Ocena:
0
Lahko si v avto daš dodaten akumulator in ga vzporedno polniš ko greš na delo.
Ocena:
0
Ne vem no kaj naj rečem.
Moj Touran preko BC (board computer) kaže porabo prostega teka 0.6 l/h ko vklopim klimo pa 0.7 l/h
Morda pa BC laže.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Gre za redke izredne razmere, kjer sklepamo kompromise med investicijo v sekundarne vire in obratovalnimi stroški le teh.
Ocena:
0
Poraba dizla je okoli pol litra na uro v prostem teku. Če bo alternator obremenjen na polno bo to sigurno malo več.
Bolj je vprašanje kaj se zgodi z vsemi "ekološkimi" dodatki na modernih dizlih, EGR, DPF..., če pustiš avto laufat na mestu več ur skupaj.
Ocena:
0
To bo pa slocop povedal, saj policisti menda ne zmrzujejo ponoči v avtih med katerimi verjetno imajo tudi dizle. ;-)
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
100kw sodobni motorji so že toliko doterani, da v prostem teku pije manj več kot kakšna 30cc dvotaktna kosilnica na polnih obratih. Pa tudi avtu nima kaj bit.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Test me vsekakor zanima, če se spomnim, bom pomeril zagonski tok hladilnika s klasičnim kompresorjem.
Glede kompenzacije jalove energije pa ne vem, če imaš prav, če gre za običajni 2 kvadrantni pure sine razsmernik, se bo recimo kondenzator polnil in praznil iz akumulatorja. Se pa strinjam, da v praksi ni nekega hudega cos fi-ja, vedno več je kondenzatorjev, pa tudi skrinje niso ne vem kako induktivne.
Sem pa pogledal [url=httpunichr("58")//enunichr("46")wikipediaunichr("46")org/wiki/Power_inverter]kaj pomeni modified sinewave[/url], navaden pravokotni z 1/3 pavzami, kar je lahko kvečjemu modified square. Za porabnike z grecom na vhodu je to načeloma bolje kot sinus, kako se pa obnaša kompresor pa bi res rad vedel, izgub v jedru je gotovo več, ampak itak se grejejo predvsem zaradi samega kompresiranja.
Ocena:
0
Sem ravno probal na zamrzovalni omari.
UPS malo zaječi ampak zalaufa. Ko zalaufa pa ni več videti da bi ga kaj matralo.
Sicer nevem kako močan je kompresor, ker je omara postavljena ob steni in ne vidim nalepke, premikat pa je zdajle ne grem ker ma glih 200 kil.
Je pa nekaj takega:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/hladilno-zamrzovalni_aparati/zamrzovalni_aparati?c=444744">http://www.gorenje.si/gospodinjski_apar ... i?c=444744</a><!-- m -->
Glede modified sine wave. Sem probal že pred časom na obtočnih črpalkah tak UPS, pa cvilijo motorji kot bi pujska klal. Ni optimalno, vrti pa se vseeno.