PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ iz klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A kdo pozna te zadeve? Sem slišal, da nekateri delajo TČ iz klim s tem da doajo izmenjevalec ali nekaj podobnega in da je dokaj efektivno in kar je najpomembnejše da je poceni.
zaenkrat je najcenejša TČ ravno klima...seveda je to opcija zrak/zrak.

za kake predelave se mi ne zdi smiselna ker moraš toliko stvari zamenjat (P apod vprašajem je zanesljivost) da si na koncu že nekje tam kot bi že v štatru kupil TČ s prilagojenim delovanjem tvojim potrebam.
Tudi jaz že nekaj časa razmišljam o predelavi klime v TČ, pa bi prosil če bi lahko Vincent tole malo bolj objasnil:

Citat:za kake predelave se mi ne zdi smiselna ker moraš toliko stvari zamenjat (P apod vprašajem je zanesljivost) da si na koncu že nekje tam kot bi že v štatru kupil TČ s prilagojenim delovanjem tvojim potrebam.

Kaj vse bi pa bilo potrebno zamenjati? Namreč razlika v ceni za približno isto moč klime in TČ je nekako 1 proti 3.

LP
Jaz mislim da je dodatek samo še izmenjevalec zrak/medij, pa kak regulator in nič več, ker ostalo pride itak že v sistemu ogrevanja.
ttomi73 je napisal:
Citat:Jaz mislim da je dodatek samo še izmenjevalec zrak/medij, pa kak regulator in nič več, ker ostalo pride itak že v sistemu ogrevanja.
Verjetno si mislil izmenjevalec plin/voda namesto notranje enote klime.
Mogoče se bo Telmos kaj oglasil, ki je strokovnjak na tem področju.
LP
[quote="vincent"]zaenkrat je najcenejša TČ ravno klima...seveda je to opcija zrak/zrak.

za kake predelave se mi ne zdi smiselna ker moraš toliko stvari zamenjat (P apod vprašajem je zanesljivost) da si na koncu že nekje tam kot bi že v štatru kupil TČ s prilagojenim delovanjem tvojim potrebam.[/quote

Zanesljivost je odvisna od kvalitete naprave. Drugače pa zame ni prav nobene razlike, ali je sekundarni medij zrak ali voda. Lahko je pa tudi kaj drugega. Tako klima naprava kot toplotna črpalka le prenaša toplotno energijo z izkoriščanjem latentne energije kodenzacije in izpparevanja. Potrebno je le naprimer namesto notranje zračne enote vgraditi ploščnati izmenjevalec in ustrezno regulacijo za vodenje sistema glede na doseganje temperature. Tisti, ki razpredajo češ, da je toplotna črpalka eno, klima pa drugo ne vedo o čem govorijo. Dejstvo, je, da so klima naprave v velikoserijski proizvodnji in dosegajo nižjo ceno, čeprav uporabljajo za svoje delovanje enake ali boljše in tišje kompresorje z manjšo porabo energije in iste medije.
Iskanje po temi