Objave: 32
Teme: 4
Ocena:
0
Takole, pri nas še vedno iščemo eno spodobno nepremičnino za spodoben denar in ker več parov oči več vidi in več glav več ve, bi vas prosila za mnenje o spodnji nepremičnini (slike so seveda grafika):
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.real-go.eu/listings/lj-siska-podutik/">http://www.real-go.eu/listings/lj-siska-podutik/</a><!-- m -->
Za začetek moram povedati, da hiša definitivno ni v 5. gradbeni fazi, saj je dokončana zgolj do razpeljav (skratka notri je še surovo, slikopleskarskih del, talnih oblog itd.). Hiše sicer še nismo videli, to sem izvedela iz pogovora z agentom.
V mojih očeh je prednost, da nepremičnina ni bila grajena kot investicija temveč za lastne potrebe, uporabljeni materiali naj bi bili zelo kakovostni (tako agent, obstaja dokumentacija in fotografije po posameznih fazah gradnje). Cena se mi kljub temu zdi pretirana.
Mnenja?
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Arhitekturno mi je všeč. Z zamaknjenimi nivoji so lepo razbili višino. Popolnoma ravna streha in pa izpostavljeni balkoni znajo biti problematični.
V teh časih bi se sigurno dalo dobiti kaj cenejšega, samo tale zadeva očitno cilja na premožnejše kupce, pri katerih je cena drugotnega pomena.
Objave: 527
Teme: 8
Ocena:
1
Velika hiša na majhni parceli. Po moje bi bilo veliko bolje, da bi imela eno etažo manj. Iz spalnice (ki je predvidevam v vrhnji etaži) do garaže je celo potovanje.
Ko se ureja notranjost take hiše, se zelo pozna, da je kvadratov veliko in vsaka postavka veliko stane (parket, keramika, instalacije)
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
In ne pozabit da je to dvojček... Ne vem no... Za 400k EUR... Bi se z veseljem vozil 15 min dlje s trolo... In dobil mnogo več, če greš v "samogradnjo". Bo pa trajalo...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 3660
Ocena:
20
Členjenost, ki je z vidika izgleda lahko prednost pomeni tudi veliko več potencialnih toplotnih mostov ter zaključkov, kjer lahko pride do zamakanja, tukaj npr. pri ravnih strehah, terasah ter ložah. Če se je v projektu pazilo na detajle in je izvedba dobra potem to ni težava. Če pa kaj od prej naštetega šepa pa je sanacija lahko kar zahtevna. Če je nepremičnina med favoriti potem bi pri takšni investiciji svetoval da se najame strokovnjaka, ki bo pregledal dokumentacijo in izvedbo.
P.s. Imam občutek, da vem za kateri objekt gre. Če je to ta potem menim, da je bilo grajeno za na trg, kar še ne pomeni, da je grajeno slabo, ampak če se začnejo zavajanja že takoj na začetku potem je potrebno biti previden.
Objave: 233
Ocena:
0
Meni je zelo vsec. Moderna hisa za veliko denarja pa se kar nekaj je za vloziti. Pa koncna dela stanejo se kar nekaj penezov.
Objave: 527
Ocena:
1
Hiša je tudi meni všeč. Če res rabite toliko prostora in ne morete z manj, je nakup smiseln. Sicer članek iz družabne kronike, pa vseeno zelo smiseln za naše graditelje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rtvslo.si/zabava/druzabna-kronika/spela-na-svedskem-spoznava-tu-otrok-pri-30-letih-ki-bi-ziveli-doma-ni/327337">http://www.rtvslo.si/zabava/druzabna-kr ... -ni/327337</a><!-- m -->
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Cena je pol previsoka, da bi človek sploh začel razmišljat o tem. Če imate denar, lahko za tak denar postavite sami kaj boljšega.
Ocena:
0
Hvala vsem za odgovore.
KeCko, za katero nepremičnino misliš, da gre?
Kar se zavajanja tiče, je meni pozvonilo pri oglaševanju gradbene faze, ki definitivino ni 5., ampak kar se mene tiče 3. Iz tega vidika se tudi meni zdi cena za vsaj 100K previsoka. Vsekakor ne mislim financirati domovanja soseda.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
- hiša res ni energetski biser, kar se tiče oblike (no, 300m2 ogrevanja že samo po sebi ni ravno šparanje), ima pa takšna oblika prednost bolj razgibanega bivanja, raznolikost itd.
- ne vem, zakaj odpirajo terase proti cesti, medtem ko je zadaj (vsaj glede
na vizualizacije) narava. ok, verjetno je pač takšna orientacija, pa vendar.
- nekaj se v tekstu spodaj omenja dodatno zaračunavanje ddv-ja, preverite, če cena vsebuje ddv ali ne
- omenja se mčbn, malo hecno se mi zdi, da ni v okolici kan. omrežja (čeprav je omenjeno, da je bolj na osamljeni lokaciji). je pač potem treba vzet v zakup praznenje, vzdrževanje ipd..
tolk, kakor jst vidim recimo nekaj zadržkov na prvo žogo. osebno mi pa je hiša fajn, čeprav je cena orenk (če dajo še ddv gor pa itak praktično nedosegljivo), pa kr konkretna kvadratura, psloh za dvojček. obvezno treba videt tlorise (ne vem zakaj ne morejo dat tudi tega gor), pa v živo okolico, malo povprašat lokalce o kakšnih poplavah (poglobljena garaža), kakšni so prebivalci in sosedje, kako je z infrastrukturo, šolami, povezavo itd itd, domača naloga pač..
edit:
preverit, kako je z uporabnim in ostalim dokumentacijo, glede na to, da gre za večstanovanjski objekt..
Ocena:
0
da potrdim:
če je res zadeva v takpšnem stanju, kot je bilo opisano, bo res bolj zgolj 3. faza kot kaj več.
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Tretja gradbena faza je samo konstrukcija in streha.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")slonepunichr("46")net/gradnja/zidava/gradbene-faze[/url]
Kupcu se vedno zdi predrago, prodajalcu pa prepoceni. Veš pa, da bo prodajalec želel zaslužiti. Pravi občutek za vrednost dobiš, ko se spraviš sam delat hišo in vidiš koliko kaj stane. Če so materiali res najboljši potem z zemljo, vsemi papirji, hitro prideš blizu oglaševane cene. Naprimer, tiste panoramske stene na renderjih so z lahkoto po 5000€/kos, če ne še več.
Ocena:
0
omenja se surova konstrukcija, brez ometov, tlakov ipd (mogoče sem narobe razumel). ni bilo nič govora o fasadi, stavbnem pohištvu ipd..
da, vem, koliko stanejo zadeve. vem, pa tudi, koliko danes stanejo hiše.
Ocena:
0
5. gradbena faza je po mojem vedenju pripravljeno za selitev (torej zaključena slikoplesarska dela, talne obloge itd.). Tukaj je notri še surovo, so edino napeljave, vendar ni inštalacij, vrat ipd. - po moji laični oceni 3. podaljšana faza in nič več.
Tlorise sem dobila od agenta.