PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kamni ob cesti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ker ima tale tem v naslovu tudi pridevnik pravni...

Kaj si mislite o neki novi modi ko so lastniki na robove svojih zemljišč ob cestah začeli postavljati kamenje in razne ovire, (verjetno z namenom da ob izmikanju ne zapelješ na njihovo)... na našem koncu so celo že ob obstoječih ograjah začeli zabijati količke... kolikor vem se moraš ob gradnji ograje, seveda če to počneš uradno, kar pošteno odmakniti od ceste (70-80 cm?)... kdo bi odgovarjal če si tam pretolčeš gumo, če ne še kaj hujšega...

l.p.
kriv si si verjetno sam, zakaj pa ne voziš po cesti. Lahko, da bi moral lastniku tega količka še poravnat škodo.
Jaz imam tudi 2 kamna na svojem. Če lahko daš robnike do meje lahko imam tudi kamen. Vedno ko poravnam zemljo posejem travco se kakšen osel veselo pelje po brežini, ponavadi s kombijem ali šleparjem.
tak primer imam pri sosedu, lokalnem pomembnežu. Za obnovo svojega, menda uradno gospodarskega poslopja, drugače pa vikenda, so firme in privatniki, ki so delali pri njem, po privat cesti, ki vodi čez mojo parcelo (in še 10 drugih), zvozili vse kar se je rabilo: s kombiji, tovornjaki, celo en šleper je širil makadamsko cesto in na koncu pristal na neki njivi da so ga s traktorjem ven vlekli. Uničevali makadamsko cesto, niti lopate peska ni nihče vrgel v vedno večje luknje, uničevali obcestno zemljišče, vozili malo po okrasnem grmovju, malo po travniku, puščali vozila sredi ceste da si 300 metrov od hiše moral obrniti in peljati 3 km naokoli - pa jim nihče ni rekel žal besede ali jih celo fizično oviral - človek pač cimpra, saj mora material in delavce nekako zvoziti k hiši.
Zgleda da je sedaj obnove konec in na centimeter ali mogoče malo več do roba ceste so ne kamni, ampak skale. Jaz sem svoje naredil, vi se pa zdaj j* kakor se veste in znate.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/x/gN/OryjEmR/1/podkrpss22.jpg">http://shrani.si/f/x/gN/OryjEmR/1/podkrpss22.jpg</a><!-- m -->
Sam sem imel predvsem v mislih kamenje ki se pojavlja po raznoraznih mejah travnikov, polj in konec koncev tudi že ob mejah hišnih parcel... pa se za trenutek odmaknimo s svojih trat na neko bolj ozko cesto, nekdo nam pripelje nasproti, se mu odmikamo skrajno desno, mogoče je celo tisti kamen prerasla tarva, je noč, dežuje...... in puff... verjetno obstajajo neka pravila odmikov od cest... nevem, zato sprašujem...

@ SloCop
Si prepričan da imaš kamnje postavljen v skladu s cestno prometnimi pravili, v slučaju kakšne "pizdarije" je lahko predrta guma še najmanj... in če nimaš prav, mar misliš da te nebi kdo "ganjal"...
Odmiki od ceste so uradno določeni, in tam NE smeš dajati nič. Za ograjo pa obvezno dovoljenje.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Odmiki od ceste že, velikokrat pa zadve niti ceste niso, so mogoče javne poti, ki so (ali pa niso) vrisane iz časa Marije Terezije (od oka 10 metrov mimo dejanske trase) in nato se najde folk, ki točno ve kje je cesta :-) za njegov šlepar.... :-)

Zato pa smo banana republika.

Nikomur ne preprečujem prehoda do njegove parcele, vendar mora on vedet ali ima do svoje parcele peš pot, a ima avtocesto in podobno.
Se pa dela po principu, dokler jaz rabim je vse naše, ko rabi kdo drug je pa tole moje...posledica socializma..

Aja, primer iz realnega življenja..živim ob javni poti, ki je asfaltirana nekje 2,6metra v širino, odmerjena in v občinski lasti je na nekaterih delih tudi samo 1,3 metra, ko zaviješ na to cesto-pot je znak, da je prepovedano za tovorni promet...ker se dejansko z 16+ metrskim vozilom ne da pridet skozi...pa ne boste verjeli...pri meni so bili že 3 šleparji, ki jih je navigacija z vključne funkcijo najkrajše poti peljala tu skozi. Ko so končno ugotovil, da ne gre, je prvi izmed njih bil pameten da je šel vzvratno nazaj pod hrib in zdrsnil iz ceste - posledice, cesta zaprta 8 ur, čakali vlačilec da je rešil zadevo. No seveda je bilo potrebno avto obrnit - kje? Na mojem seveda. Škoda? Boli jih k****, samo da on obrne, da pa meni zorje trato pa je vseeno. No ko je prišel tretji tip z šleparjem gor(ta je bil LIDL-HOFER dostava BTW-nimam pojma kak je zaril k nam), sem direktno klical policijo in je tip na mestu plačal za povzročeno škodo za obračanje na mojem terenu - potem pa seveda še kazen za to ker je vozil po cesti ker ni za njega.

Čakam na četrtega. (žal). Sem se pa odločil, da moje trate ne bom več popravljal in ravnal, sejal in urejal za nekaj €. Naslednji plača 200€.

LP
Aja, če koga zanima, na mejo se baje sme postavit pašno ograjo, se pravi da paseš ove, kravice, koze ....no jaz planiram tako iz fi200mm hrastovih strebrov, lepo z bagerčkom zabiješ v zemljo. Se sicer da odstranit...ni pa enostavno, je pa po propisih :-)

Pa LP
Brez da odpreš usta ali mi pokažeš pasoš, bi v centralni Aziji vedel da si Slovenec.
In bi se obrnil stran pa tistemu, ki sem mu prej razlagal od kod sem rekel: "No, no, no Slovenia - SLOVAKIA, Bratislava, Košice...).
stepski Napisal:Sam sem imel predvsem v mislih kamenje ki se pojavlja po raznoraznih mejah travnikov, polj in konec koncev tudi že ob mejah hišnih parcel... pa se za trenutek odmaknimo s svojih trat na neko bolj ozko cesto, nekdo nam pripelje nasproti, se mu odmikamo skrajno desno, mogoče je celo tisti kamen prerasla tarva, je noč, dežuje...... in puff... verjetno obstajajo neka pravila odmikov od cest... nevem, zato sprašujem...

@ SloCop
Si prepričan da imaš kamnje postavljen v skladu s cestno prometnimi pravili, v slučaju kakšne "pizdarije" je lahko predrta guma še najmanj... in če nimaš prav, mar misliš da te nebi kdo "ganjal"...

Kamni to so trije velikosti nogometne žoge so na moji parceli in ne na cesti ali bankini. Kot rečeno sem jih dal tja ker sem imel vse zvoženo non-stop. No trenutno je en šlepar bil par dni nazaj pri sosedu in je naredil špuro skupaj s kamni Smile. Gre pa za vaško asfaltirano cesto 3 metre in več širine plus bankino potem pa je parcela moja. Dojadilo pa mi je ko je plužil sneg in odnesel še brežinico... cca 20 cm visoko po celi dolžini. Je pa cona 30, tako da neke hude škode ne more bit, pa tudi ne vem kaj imajo za iskat en meter od asfalta stran
Sploh ni važno čigava je parcela (veliko cest je na "zasebni zemlji"). Odmik od cestišča je določen s razlogom. Tudi za primere ko se srečujeta kombajn in priklopnik... Ampak 1m ta odmik ni Wink
:lol: :lol:
Kakor berem - zadnje čase so .......... drve poceni. :wink:

Takole ene 20m3 klafter nabaviš ........ :roll: ......, jih lepo ene 30cm os ceste lepo zložiš in naložiš. 1m visoko, 1m široko in xym v dolžino ( po potrebi pač ).

Če je 50€m3, imaš za jurja 20m ograje. Confusedhock:

Trajne in for-ewer. Pa še nihče se ne more 3,14zdit, da maš ograjo - ker je nimaš. Si samo drva pospravil - za prihodnje zime. :wink:
Ker sem zgleda Slovenc, viden že od daleč :-). Bom dodal samo še stavek ali dva na temo. Če bi vsi tisti ki z veseljem koristijo poti, s čimer povzročajo škodo šli lepo k lastniku, se mu opravičili, mogoče mu stisnili 20€, bi bilo takih problemov 90% manj.
Ampak ker ni skoraj nič urejeno, ceste namesto da bi bile v javni (občinski ali državni) lasti, raje pustijo, češ kdo bo pa to plačal, nato pa se pačasi sili in izriva staroselce recimo, ki so v veliko primerih sami izgradili to cesto, precej na lastne stroške in podobno.

Na žalost ni možnosti da se na primeren civiliziran način kaj doseže, poselidice so pa takšne, ali kamni ob cesti, ali drva, ali ograja za pašo živali...aja pa otroci hodijo z odvetnikom v šolo....

Recimo praktični primer, na cesti se je postavila omejitev. Kdo odloči kje je mogoče postaviti tako omejitev? Stroka? Kje pa - v dogovoru z županom se zadeva postavi in stoji. In sedaj je pač tam omejitev 40km/h, prej je bila pa 90km/h.
In plačaš kazen, če kršiš, seveda, nihče se pa ne vpraša po strokovni podlagi za tako omejitev.

In Drava teče dalje....

Pa LP
"nihče se pa ne vpraša po strokovni podlagi za tako omejitev"

Bila je možnost "prijave" neumnosti v cestnih označbah na internetu. Ne vem če je še (agencija za promet). Jst sem tako "dosegel" da so 2 križišča "pravilno" uredili.

Za zmanjšanje hitrosti iz 90 na 40 se pa zelo hitro najdejo argumenti...
Ja ko bi se šlo za cesto....v slovenistanu veliko cest nima imena cesta...temveč javna pot...če tudi po njej vozijo šleparji... Tam pa zgleda da ima vsak župan svoj vrtiček in možnosti.

Pa LP
1 2 3
Iskanje po temi