PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na željo uporabnika "csamo001" odpiram temo o tehničnih težavah toplotnih črpalk zrak/voda. :twisted:
Ne pričakujem neke gneče v tem threadu :twisted:

Čeprav vsak cigo svojga konja hvali jo bom pošteno okrcal. :oops:

Kitajc Midea 12 kW LT split TČ
*previsoka poraba OČ = 210 W/h (nisem še zamenjal za učinkovitejšo)
*ni vremenskega vodenja ampak samo urniki s poljubno večkrat dnevno nastavljivim dv (rešeno tako da imam sedaj še dodaten klasični sobni termostat, torej dvojne urnike)
*ogrevanje TSV vedno samo z max. močjo, razen če dam v urnik takrat tudi tihi način ki je 70% moči, ogrevna voda gre vedno do 55° in to traja pač tako dolgo dokler TSV v bojlerju ne prileze do nastavljene temp. (Sedaj imam to rešeno in prilagojeno z zalogovnikom, katerega segrejem na nastavljeno temp. TSV in potem zalogovnik hkrati in tudi kasneje termosifonsko ogreva bojler)
*V navodilih piše samo 30g/m plina, malo pozno po 2-3 letih sem ugotovil na podlagi primerjanih TČ od Daikina in FWS, da se pri njih polni 50-60g plina na dodaten meter instalacije.

Ostalo vse štima, je super tiha kot Estia in zelo zadovoljen s porabo, sploh če pomislim kako poceni nakup je bila. Tongue
dobro kaj je zdaj?

A bodo okvare TČ postale tabu?

A ni forum zato namenjen da se razkriva tabuje?
Ni tabu.

Kitajc zaenkrat dela BP.
Moja STČ (265L) dela dobrih 10 mesecev b.p in pokurila je 1100kwh
Po prvih ocenah je prihranek cca 40€/mesec (prej 2 bojlerja).
Edini "problem" imam s tem, da moram približno 1x tedensko prazniti kanto (10L) kamor je speljana cev za kondenz, ker projektant ni predvidel (???) odtoka, čeprav je dal v projekt STČ.
Uf, jaz bom z veseljem porobantil čez svojo, sploh zadnje čase. Samo da se premaknem proti domu in dokopljem do računalnika :-)
No pain, no gain.
Bom najprej napisal seznam posebej in ko bom ocenil, da sem se spomnil za večino, kasneje objavil komplet, da ne bom smetil z desetimi posti.
Čakaj malo pa menda ja nimaš tolk za pošinfat. Wink
Ne, samo spomin mi že malo peša Big Grin.
Pri nas pa "slovenc" sestavljen v Srbiji greje vodo. Gorenje zaenkrat dela brez problemov. Priklopljen je dobrih 7-8 mesecev. Moram pa pograjat dejstvo, da jo je bilo potrebno takoj "servisirat" ko smo jo priklopili na električno omrežje. Namreč nekdo je pozabil v tovarni vtaknit kable na svoje mesto in posledično črpalka ni štartala ter javljala napake. Sprva sem bil sicer v precepu naj kličem servis in čakam ali sam pogledam kaj bi lahko bilo, pa mi neučakanost ni dala miru. Malce googlanja kaj bi izpisana napaka lahko bila in prišel sem do hipoteze, da je nekaj narobe s temperaturni tipalom. Odprem in kar hitro najdem žico, ki je prosto čakala, da ji nekdo najde njeno mesto. Vdenem, prižgem, precedura preverjanja se zažene in voila, prvo ogrevanje vode se začne.

Edino kar sem opazil, je da mi zadnje dva meseca nekaj tiho "klika/ropota" v črpalki. Ko se zažene je kratek čas vse tiho, potem začne klikat in ko dalj časa deluje, spet preneha. In zopet sem v dilemi naj kličem servis da preverim kaj bi lahko bilo ali naj pustim da dela dokler dela...
To je to, ko se sploh ne testirajo črpalke. Vsaka firma bi morala imeti svoj kalorimeter in vsaka TČ bi se morala testirati.
Zakaj že bi se morala vsaka toplotna črpalka priključit na kalorimeter.

A je ta priklop zastojn. NI.

Torej se proizvajalec samostojno odloča, kaj in kako bo testiral, da bo zanj sprejemljivo tako s stališča zagotavjanja kvalitete, kot s stališča stroškov.

Nekdo, ki proizvaja "Škart", pa res mora imeti 100% kontrolo.

Ostali, ki imajo kvaliteto pošlihtano se običajno zadovoljijo s Štih probami.
@MI:

koliko poceni nakup je bil ta kitajc?

hvala.
STČ TERMOTEHNIKA 3 leto brez težav... Tok, tok na les Smile
@fad
Imaš ZS, ker se samo ponavljam itak je že vse ničkolikokrat objavljeno na forumu.
Za ostale iskanje pod avtor: MI2 in ključna beseda: cena
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi