PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zubadan "kaput" po petih letih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gotovo da
Mene pa zanima, ce je za ostale Zubadance prirocljivo vgraditi dodatni grelec v izogoib podobnim dogodkom (tudi za novejse enote) in kako to izvesti oz. ali lahko to naredim sam ali moram poklicati monterja?

Lp
Migaj Napisal:
Migaj Napisal:Ustrezno dimenzioniran in izbran inverter za pol nižjo ceno, bo imel podobno porabo, velikokrat tudi nižjo, čeprav je vsem jasno, da bo težko delal več kot 10 do 15 let.

MOJ KOMENTAR: Kontra vsemu kar si doslej pisal. Še dobro, da se gre zanesti na tebe.

Nič ni kontra.
Če sem napisal podobno porabo, sem to zato, ker tako menim na splošno.
Če pa govorim o ogrevanju s TČ zrak voda prek radiatorjev v zahtevnem podnebnem pasu, na zahtevnih objektih, pa je seveda drugače.
Ne rabim nadaljevat, ker dobro veš, kaj bi napisal....

Hvala za radirko. Ponovno.

Torej - citiram en sam stavek, pa še v tem z odebeljenim označim, kar je ključno. Pa dobim repliko na vse drugo, samo na (odebeljeno) bistvo ne. In nato izbrišete moj odgovor na to sranje...

Pa kdo je tu zdaj moten?
No, zdaj pač ne računat COP, ampak TOC... Temo pa zaklepam.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Nebomgabiksal Napisal:Vitanest se je (bo) maksimalno potrudil s ceno za novo enoto, ki je sedaj Ecodan 8kW. Vmes smo izolirali hišo in ker dovajanje topolte merim s kalorimetri, ta mašinca več kot zadostuje. Telmos pa bo za vse svoje prihode, delo, plin... vzel samo 100€, kar se mi zdi več kot fer. Želja je bila zmontirati še električni grelnik, pa se šrauf ni vdal.
Kljub zaklenjeni temi, ki bo ostala zaklenjena zaradi foušarije, po enem letu objavljam povzetek in razmišljanja (ker je ravno prav mrzlo).

Da obudim spomine... imeli 14kW Zubadana za neizolirano hišo na radiatorjih in z zalogovnikom (in je komaj šlo). Naredili obnovo in prenovo hiše, v mansardi je talno, v pritličju ostajajo radiatorji. Zubadan lepo prede 5 let s povprečno porabo pod 1400€. In potem so zgodi ta tema in "dobimo" 8kW Ecodana.

Po enem letu je situacija sledeča. Poraba je malenkost višja (1522€), naprava je malo lepša/manjša, še vedno nimamo dodatnih grelcev v zalogovniku, imamo pa v mansardi dva radiatorčka (laufata zelo malo in sta bolj za rezervo - ni za 50€ v celi sezoni). Ecodan te dni laufa skoraj nepretrgoma, in ne dosega želene (visoke) temperature. Zebe nas ne, ponoči pade temperatura na 22,7°C, čez dan brez problema 23,5°C - razen če se prižge soce. Takrat pridemo tudi na 25°C, če pozabim spustiti žaluzije.

Zadovoljen? Tako-tako. Če se kmalu po izteku podaljšane garancije zgodi še en fijasko, definitivno ne bom izbral Mitsubishija.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
1 ... 10 11 12 13 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi