PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zubadan "kaput" po petih letih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
..sem slučajno odprl vaš post in ker je debata trenutno"na splošno,si nisem mogel kaj,da ne bi izrazil pohvale Berghausu,za njegovo razmišljanje,kjer je res zadel tisto,"kar nam gre
...priznajmo si,da se vsakdo med nami kdaj pa kdaj"spozabi,večinoma v"zanosu,ko debatira o svoji"mašinci....bi pa naknadno, res bilo fer,da vsakdo iz kolegialnosti obvesti svoje kolege forumaše,o"otroških in kroničnih boleznih svoje mašince,tako,kot to počnejo v avtomobil. forumih
..žal pa so med nami res takšni,ki niti na smrtni postelji ne bi priznali,da jih je zajahal nekdo,ki ima tudi"audija Sad
ps
..recimo,nikakor ne morem pozabit reklame za colvex tčsv,ki je reklamirala mesečno porabo elektrike za"samo 20 eu....toliko ali pa,kakšnih 5eu več mi"požre navaden 120l elekt."gorenc... za štiri glave ...ko pa preerjavi po kakšnih 5 letih,sem pa"izgubil"samo cca300eu
ps
...vem,da boste sedaj v večini bentili v smislu .."pa zopet ta pametnjakovič đozo...,naj se raje spuca nazaj med"drvarje ...se oproščam :wink:
@đozo
Podpis pod tvoje razmišljanje, nič ni popolnega ampak, da bi kdo objavil kaj slabega čez njegov skoraj 10 k/eur ali več vreden toplotni stroj je pa bogokletno. Pa saj ni važen samo prihranek!
Tema je sicer že pripravljena in odprta.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?p=555975#p555975">viewtopic.php?p=555975#p555975</a><!-- l -->
Morda sem zaenkrat edini tam zapisal pomanjkljivosti zato, ker sem jo že amortiziral in lahko realno rečem, kljub vsemu bi jo ob morebitni okvari ponovno takoj spet kupil za 2600 eur.
telmos Napisal:Vseeno, kaj se špara in kaj ne, kvarijo se vsi.
Drži.
Vendar je razlika, če se pri varčuje pri varnostnem
izmenjevalniku
v ponudbi.

Kaj pa če se zaradi tega dogodi stroje lom. Kdo bo plačal?
Migaj Napisal:Ustrezno dimenzioniran in izbran inverter za pol nižjo ceno, bo imel podobno porabo, velikokrat tudi nižjo, čeprav je vsem jasno, da bo težko delal več kot 10 do 15 let.

Kontra vsemu kar si doslej pisal. Še dobro, da se gre zanesti na tebe.
telmos Napisal:Vseeno, kaj se špara in kaj ne, kvarijo se vsi.

Ampak renomirani kotli veliko bolj... Bojda.
telmos Napisal:Micka mi zaenkrat dela dobro, čeprav sem vsako novo leto jezen na njih.
Se to sklada z vsemi zapisi poprej o nepokvarljivosti in nobenih težav ?
Mogoče za vsak primer zaposliš kakega slo..., da v primeru bolezni pošlješ njega!
Se pa strinjam, nobena tehnična naprava ni imuna na pokvarljivost...,čeprav je veliko odvisno od vgrajenih delov, natančnosti izdelave, materialov..., ipd....nenazadnje tudi same uporabe lastnika !
Lp
glede na to da se veliko uporabnikov dan na dan igra z nastavitvami je čudez da ni še več okvar-saj imajo tč več obremenitev zaradi pogostega nastavljanja kot pa gretja
csamo001 Napisal:
Migaj Napisal:Ustrezno dimenzioniran in izbran inverter za pol nižjo ceno, bo imel podobno porabo, velikokrat tudi nižjo, čeprav je vsem jasno, da bo težko delal več kot 10 do 15 let.
Kontra vsemu kar si doslej pisal. Še dobro, da se gre zanesti na tebe.
Nič ni kontra.
Če sem napisal podobno porabo, sem to zato, ker tako menim na splošno.
Če pa govorim o ogrevanju s TČ zrak voda prek radiatorjev v zahtevnem podnebnem pasu, na zahtevnih objektih, pa je seveda drugače.
Ne rabim nadaljevat, ker dobro veš, kaj bi napisal....
bohinc Napisal:
telmos Napisal:Micka mi zaenkrat dela dobro, čeprav sem vsako novo leto jezen na njih.
Se to sklada z vsemi zapisi poprej o nepokvarljivosti in nobenih težav ?
Mogoče za vsak primer zaposliš kakega slo..., da v primeru bolezni pošlješ njega!
Se pa strinjam, nobena tehnična naprava ni imuna na pokvarljivost...,čeprav je veliko odvisno od vgrajenih delov, natančnosti izdelave, materialov..., ipd....nenazadnje tudi same uporabe lastnika !
Lp
Mi ni potrebno, ker jaz svoje kliente v takem primeru rešujem tudi, če sem bolan. Moji delavci pa imajo za čas okrog novega leta vsaj 20 dni prosto. Ni pa to tako, kot ti razumeš, da se kvarijo vsepovprek ampak dejstvo je, da so se od vseh instaliranih, ki jih je vsaj 200 na isti način in vedno za novo leto crknile 3. Vsako leto ena.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
In vsi trije so z moje strani dobili nove zunanje enote za ceno popravila stare in ponovno dvema letoma garancije. Pa še zastonj grelnike v zunanji enoti za preprečevanje nabiranja ledu.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Takole, jaz bom svojo zgodbo zaključil...

Telmos: je bil presenetljivo maksimalno odziven Smile. Vsakič je prišel naslednji dan po urgenci (zamočil je samo z detektorjem). Njegov račun za vse prihode, plin, premontaže, grelec... 100€ + DDV. Se mi zdi bolj simbolično kot kaj drugega.

Vitanest: takoj, ko se je pokazalo, da je z Zubadanom nekaj narobe je bila Telmosu dobavljena nova Ecodan zunanja enota s cca. 50% popustom (1.250€ + DDV). Tukaj bi kaj več težko pričakoval!

Ker sta tako oba ponudila svoj maksimum, sem svoj "gnev" izlil še na Mitsubishi (cc: na Italija-dobavlja Vitanestu, Nemčija-zastopnik za EE in seveda Japonska-g. Kenichiro Yamanishi). Danes me je poklical Primož iz Vitanesta in iztržek pri Mitsubishiju je bil dodatni 500€ popust in 5 let garacije.

Torej, hvala Ludvik, hvala Primož in nenazadnje tudi hvala Mitsubishiju. nenazadnje je minilo 5 let od vgradnje in bi se lahko za vse skupaj obrisal pod nosom.

V kratkem pa verjetno zaklenem temo, ker jadra izven okvirov naslova.
Če kdo pogreša kakšen pripševek o razžiranju VV (in podobne klamfe) ga najde tukaj:
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?p=215344#p215344]Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk[/url]
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
E, zakon!!!
No pain, no gain.
se pravi, da te je vse skupaj prišlo dobrega tisočaka - pa še 5 let garancije si dobil Big Grin
kakšna pa je zadnja dva dni poraba z manjšo zunanjo enoto?
To je pa lepo od Mitsubishija, priznana kulanca!
Ali velja 5 letna garancija brez obveznih letnih pregledov?
1 ... 10 11 12 13 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi