Jaz tudi. Poglej, Samo, tole tvoje zgoraj je vprašanje, tisto zbrisano pa je bilo etiketiranje. S kretenizmom. Kar ne dovolim. Nobenemu. Pika.
Načeloma se lahko vsi delamo slovenceljne, uletim v temo o plinu-indukciji in vsakega zagovornika indukcije obdolžim, da je idiot, ker jaz imam plin in ta je zakon, top šit. Ne bo meni noben govoril. To ste tipični slovenceljni.
Lahko pa induktorje "potolčem" argumentirano. Če se spoznam na zadevo. Z argumenti, raziskavami in podobno. Pomaga ponavadi ne, ker je tukajšnji folk prepričan in prepričanih je brezveze prepričevati. Zato se raje umaknem. Potem v temo uleti neuki bodoči kupec. Na razpolago ima moje linke, inštitucije, certifikate, oziroma tvoje nebuloze tipa "idiot, kreten, zavajaš druge". Odloči se seveda tako, da vzame tisto, kar mu je v trgovini najlepše.
Glede črpalk je isto. Na forumu imamo ljudi, ki se ne spoznajo popolnoma nič, imamo kopico tistih, ki nekaj vedo o njih, kopico takih, ki mislijo, da vedo in drobižek tistih, ki dejansko delajo z njimi. In pa še prgišče takih, ki enostavno sovražijo določene osebke.
Kako naj potem v tem asortimanu poteka konstruktivna debata? Verjemi, večinoma težko, ampak včasih celo rata. Dokler v temo ne uleti slovencelj, ki mu določen osebek enostavno ni všeč in ga bo brez kakršnegakoli argumenta poflodral z debilom, nato se priključi še ljubeče hejterska grupica ki doliva bencin na ogenj in..........temo lahko enostavno zaklenemo.
Ali.....ali pa narediš tako kot si sedaj, ko se ne strinjaš s povedanim in zahtevaš argumentacijo, torej sprašuješ. Na osebku, ki je podal tisto trditev je sedaj, ali bo poargumentiral tisto trditev, ali pa ga v temo ne bo več, oziroma se bo izogibal odgovoru. Če bo temu tako, potem nam je spremljajočim subjektom vse jasno, kajne? Da je šlo za buče? Mar ni tako? Je potem sploh potrebno sflejmat in direjlat temo, jo moderirat in zaklepat? Po moje ne.
Jaz tudi načeloma lahko zapišem, da je moj Daikin zakon, vsi ostali pa imate ku*** od ovce in ste se nategnili in da jaz vem in moje je oh in sploh vi pa pojma nimate in si zatlačite Vaissmene in TTje v rit. Pa to ne bi bilo pametno, kajne? Ker argumenti govorijo drugače. Ker se lahko zgodi, da bom že čez en teden pisal podobno temo kot Biksi in klel svojo blesavo pamet in aroganco. Ter štepal tisoče evrov serviserjem.
Če pa mi nekdo dokaže, da je zmontiral že na desetine tako Daikinov kot TT in da ima recimo večino problemov z Daikinko, mu pa jaz kot lastnik Daikina garant ne bom šel flodrat mater, da pojma nima in da naj spelje. Ker imam jaz Daikina in je uber machinen. Bom pa definitivno postavil vprašanja. Normalna. In če odgovorov ne bo, oziroma bom zaznal izogibanje, e, to je pa potem druga štorija. In si lahko mislim svoje, kajne?
Razlika med slovencelj in človek. Kao razumsko bitje.
No pain, no gain.