PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zubadan "kaput" po petih letih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hec je bil, seveda :-)

Drugače pa o problemih in težavah čvapamo v debatno filozofski temi, tudi sam sem tam detaljno opisoval naše težave. U bistvu je bila filozofija odprta s tem namenom.
Morebitna nova bo sigurno tudi hitro zašla v debatne vode :-)

Je pa res, da je tole prvi pravi strojelom na toplotni, vsaj kar je meni znano na temu forumu. Ker vem, da se ni takole pokvarila zgolj ena, sklepam, da ljudje nočejo preveč o tem pisati. V času strojeloma razumljivo, da ne, živčnost, jeza, manjko časa. Ampak po saniranju in umiritvi situacije bi pa sedel info kaj, kako, zakaj......?
No pain, no gain.
Ko vse teče brez problema z lahkoto kaj napišeš,ko nastopijo težave, ki se še nebi smele pojavljat pa te malo stisne.Sam ogrevam z cenejšim kotlom na pelete pa sem večkrat izval uporabnike vrhunskih kotlov, da vsaj napišejo porabo pa ni odziva.
Karkoli imamo, da bi le trajalo ...
Če ne drugega se trudim biti vedno objektiven... V dobrem in slabem. In slednje je večini težko priznati; taka foušarija je med slovenceljni. Če crkna krava meni, naj še sosedu.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Jej, jej,jej :roll :
Citat:slovenceljni
se pozna kdo je popravljal...da ti je tole ostalo...saj te takega ne poznam...
Lepo da je rešeno.
Kdorkoli pa je komentiral (nasplošno slabo) glede samih TČ ...škoda besed..., vsaka naprava-kotli imajo že en kup elektronike, povezane z delovanjem naprav...(mehansko premakljivih delov ipd...), da ne more noben rečt, da ga ne more kak manjši ali večji stošek ''doseči'' poleg sprotnih...tudi pri drveh, peletih, sekancih

V glavnem poleg reklamnega prispevka, ki je uspel kot sem predvidel..., me najbolj zmoti citirano....kam Confusedhock: se torej šteje(ta -jo) tisti, ki to besedo uporabljajo ali zlorabljajo :?: Idea
To mi ni bilo in mi ne bo nikoli jasno... :?
Lp

p. s. ne pisat da ne sledi temi...ker marsikaj ni..., ali briši komplet... :wink:
Tebi je crknila "tavelika" TČ, meni pa tamala (beri za sanitarno vodo). Oba sva zagnala hudiča in prišla do neke rešitve, vendar ...

... težko je biti pameten. "Stare" tehnologije so zdržale po 20 - 30 let, ker so se uporabljali verjetno predimenzionirani materiali.

Optimizacija procesov, proizvodnje in stroškov pa prinese: pretanke cevi, prekratke zvare in lote, napačne materiale, slabo predvidevanje napak, ...

Da ljudje zaradi tega ne bi kupovali Tč, je bedarija. Je pa bedarija tudi to, da se jih "kuje v nebo", saj so samo navadne pokvarljive mašine.

Vsakega od nas je sram, da bi na veliko objavljal, da mu je crknil "zadnji tehnološki krik", za katerega je odcolal nesramno veliko denarjev ...

... jara kača
sassapo Napisal:
ElBarto Napisal:Kolegu je ducati za 15.000 e zaribal po 18 mesecih in pri 15.000 km.
Dele je moral kupit, delo mu je servis senkal, ce se prav spomnim (ali je bilo obratno) v glavnem lepo si je spucal denarnico.

Verjetno je bila temu kriva vožnja po zadnjem :?:
Kar tako tudi Ducati ne zariba :wink:
Razpadel je semering, delcek tesnila je potegnilo v crpalko, ki je zastekala in ni bilo mazanja in je sel zgornji cilinder...
In kako da to ni spadalo pod garancijo 2 leti??
Ker je bilo montirano 2008 ;-)

@bohinc, ne rabiš povsod prcat in ne jemlji iz konteksta. "slovencelj" je povezan s foušijo in mrtvimi kravami. Za 1500€ lahko dobi boljšo reklamo, kot moje jamranje po forumu. Če me spremljaš veš, da priznam vsako napako, tako da umiri konje.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Zdaj pa naj mi eden pove, zakaj, če pri Passatu, vseskozi servisiranem na pooblaščenem servisu, že po po cca 22-mesecih crkne TČ -je ne zamenjajo v okviru garancije? Je tako samo v Sloveniji ali tudi v Nemčiji?
Jaz bi se še enkrat dotaknil uveljavljanje škode zaradi strojeloma.
Iskreno povem, da mi definicija strojeloma nikoli ni bila čisto jasna (najbrž sem v večini), zato ne morem presoditi, ali gre za to, sem pa že nekajkrat slišal, da se je za uveljavitev škode treba bolj potruditi.

Obstajajo izvedenci, katerih mnenje šteje veliko in če taka oseba presodi, da gre za strojelom, zavarovalnica najbrž hitro spozna, da bi tako razsodila tudi morebitna pravda. Dokler ne zaznajo nevarnosti neuspešne pravde, bodo logično proti tebi.

Primer, ki mi ga je povedal eden takih izvedencev na področju prenapetosti in udarov strel, je točno tak, kot so omenjeni tudi tukaj. Zavarovalnica ni priznala direktnega udara, ampak indirektni, česar polica ni pokrivala. In dokler so se pogovarjali z lastnikom, ki ga zaradi pomankljivega znanja obrne vsak (enako neveden, a dobro natreniran) zavarovalni cenilec, je bil to indirektni udar. Mnenje izvedenca je cenilcu zelo hitro dalo vedeti, da se ne pogovarja več z nekom s ceste in škoda je bila hitro priznana.

Nekateri se zdite za biksijev primer kar prepričani, da gre za strojelom. Mislim, da se je za 1500€ že vredno potruditi.
Nebomgabiksal Napisal:Ker je prišlo do loma v sami napravi, ne gre... Če bi počila freonska povezava med zunanjo in notranjo enoto, potem pa ja.
In kaj bi bilo, če bi počila in bi zaradi počene povezave crknil kompresor?
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Migaj Napisal:Zdaj pa naj mi eden pove, zakaj, če pri Passatu, vseskozi servisiranem na pooblaščenem servisu, že po po cca 22-mesecih crkne TČ -je ne zamenjajo v okviru garancije? Je tako samo v Sloveniji ali tudi v Nemčiji?

kakšno TČ ima Passat ?
Mogoče mišljena turbina? Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
okram Napisal:kakšno TČ ima Passat ?

Predvidevam, da je govora o kompresorju klime. :wink:
1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi