PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lesni briketi ali drva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aleks Big Grin ne vem kakšna je navada pri vas.. ampak ponavadi pride kupec pogledat kaj kupi..oz. je zraven pri nabavi... so pa drva zložena po m1 tako da se lahko sam prepriča koliko je naloženega..
je pa tudi res da ti ne bo nobeden v 1x1x1 nabil 1m3 ker je to nemogoče in celo ni dobro.. kako boš pa sušil drva..?? malo pa tut mora pihat umes Big Grin nekateri že sveža pripeljejo in zložijo ter čaka tako do dneva prodaje..
Sem bom še jaz "vštulila" v temo? Ali so od Kurivoprodaje v Lj. bukova drva na paleti v redu? če je morda kdo nabavljal pri njih. Bi kupila kaki dve paleti za dopolnilo centralni kurjavi, kadar res poka zunaj od mraza in zakurim peč.
metka 2 Napisal:Sem bom še jaz "vštulila" v temo? Ali so od Kurivoprodaje v Lj. bukova drva na paleti v redu? če je morda kdo nabavljal pri njih. Bi kupila kaki dve paleti za dopolnilo centralni kurjavi, kadar res poka zunaj od mraza in zakurim peč.

V redu so, če jih imajo v skladišču in ne na prostem!!Trgovca pa malo zasliši .kdaj so bila pripeljan in iz kod so itd.
Za nabavo na hitro so boljša izbira briketi,ker oni pa morajo biti na suhem drugače začnejo razpadati v prah ,pa še zelo visoko kurilno vrednost imajo !!!
SMatjaž Napisal:aleks Big Grin ne vem kakšna je navada pri vas.. ampak ponavadi pride kupec pogledat kaj kupi..oz. je zraven pri nabavi... so pa drva zložena po m1 tako da se lahko sam prepriča koliko je naloženega..
je pa tudi res da ti ne bo nobeden v 1x1x1 nabil 1m3 ker je to nemogoče in celo ni dobro.. kako boš pa sušil drva..?? malo pa tut mora pihat umes Big Grin nekateri že sveža pripeljejo in zložijo ter čaka tako do dneva prodaje..
1. sem šel gledat
2. so bila 2 leti sušena
3. obe furi sva izmerila na prikolici (kamor sem sam pomagal zlagati)
...
4. še vedno nisem dovolj brihten.

lansko leto sem dobil še kr ugodno spaletirana bukova drva iz srbije. točno toliko kot sem jih kupil, toliko sem jih zložil. paleta da po moji izmeri 0,780 prm zloženih.
iz 16 palet sem dobil zgolj malenkost manj kot sem letos nažagal iz 18 prm kupljenih metrc. s tem da ni bilo nič dela, samo zložiti in koncu še palete sežagat.

sem pa opazil da tudi kmetje že paletirajo, v naši dolini je že en tak. je dosti bolj pošteno do strank.
Ja, je žalostno da v najbolj gozdnati državi €U drva kupujemo iz bivših južnih republik.
saj vem, pa kaj naj? paleta je bila po 40€, le da sem si moral organizirat prevoz iz skladišča v ljubljani na svoj dom. letos sem kupil 18 prm po 35€, a ker sem ven dobil samo 13 prm polen, me je prm koštal samo 3 € manj ... pa še sam sem moral žagat.
Le zakaj ne bi? Pri nas je država tako u kur.cu, da gozdarji ne hodijo več na teren, da bi odmerili les. Zmanjkalo za materialne stroške...
Ni zmanjkalo, pokradli so.
Če kdo potrebuje kvalitetne in ugodne hrastove brikete naj mi piše na zs ai na <!-- e --><a href="mailto:dtanko.slo@gmail.com">dtanko.slo@gmail.com</a><!-- e -->
O drvah na paleti vseeno od kod bi lahko odprli svojo temo, kakšne so izkušnje in kvaliteta. Kajti če so s ekana poleti imajo sigurno manjšo kurilno vrednost, slišal sem že da jih je dobro nabaviti spomladi da se pošteno posušijo. Sam imam zaenkrat svoja a ko ne bo šlo več računam da jih bom kupoval ker pač imam tako kurilnico, zato me malo zanimajo izkušnje tistih ki jih kupujejo
pozdrav

vceraj sem kupil 1 tono briketpv bukovih za 110€ ,sedaj imam vpr ali se da kurit le na birikete pa delno se kako drvo, ma kdo izusnje s temu? imam drva ampak se se selil in nisem imel kam pospravit in sedaj so mokra. tko da sem kupil birikete

lp
saj vem da pogrevam staro temo, ampak prostorninski meter drv ni kubični meter lesa

@ aleks, tole bi pa lahko vedel, glede na to da si vsaj malo od lesenega foha

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mkounichr("46")govunichr("46")si/si/delovna_podrocja/gozdarstvo/navodila_za_pravilno_kurjenje/nasveti_za_pripravo_drv/najpomembnejse_merske_enote_za_lesna_goriva/[/url]

ali pa tole: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vobencaunichr("46")si/storitve/5-proizvodnja-in-prodaja-drv[/url], prav spodaj.
Sem preizkusil,cenovno ne znese in še pepela je da glava peče, drva so zakon
drva so zakon to itq, ampak jaz osebno nisem imel izbire in sem kupil brikete ,bom pa še poiskusil kupit suha drva da mešam skupaj
tomazekk Napisal:pozdrav

vceraj sem kupil 1 tono briketpv bukovih za 110€ ,sedaj imam vpr ali se da kurit le na birikete pa delno se kako drvo, ma kdo izusnje s temu? imam drva ampak se se selil in nisem imel kam pospravit in sedaj so mokra. tko da sem kupil birikete

lp

da se kurit tudi samo z briketi. razmerje med briketi in drvmi bi naj bilo nekje 1 tona je 4 prm. Potrebno je biti samo malo bolj pazljiv, ker ima en briket malenkost večjo kurilno vrednost kot eno drvo Wink zadnjo zimsko sezono sem sam skuril ostanke drv (smo se preselili in je bilo v drvarnici nekaj bukovih in mešanih drv) in pa nekje okoli 200kg briketov, ko je na koncu zmanjkalo drv. Torej na koncu zimske sezone smo kurili samo na brikete. Je bilo nekako tako, da smo skurli med 10 - 15kg briketov na dan.
1 2 3
Iskanje po temi