PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Novi davek na nepremičnine

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upam da bodo pri izračunu davka na zemljišče znali "poiskati" vrednost samo zemljišča.
Ko na gurs-u kaj vprašaš te na nesramen način odslovijo, da oni niso pristojni za te zadeve. Greš na davčno,tam pa isto, in si podajajo ljudi sem ter tja in od nobenega nič ne izveš :roll:
Seveda so pristojni. :?
petea Napisal:Zemljišče bo obdavčeno. Logično. A bo znesek davka na zemljišče še vedno nižji od kasnejšega davka po izgradnji hiše.
V kakšnem čudnem scenariju se zna zgoditi, da bodo zemljišča tako ali tako obdavčevali z 0,5 %, neodvisno od tega, ali gor stoji hiša ali ne.
Podobno CSD hiše družine ne upoštevajo v premoženje, parcelo, na kateri hiša stoji, pa. :x

Sam imam parcelo na kateri ni še nič. Davek = 0,5%
Ko bom postavil hišo in se naselil vanjo pa bo davek na celotno vrednost. 0,15%.

Torej trenutna vrednost 70k€ = 350€ davka
Potem pa bo pri 0,15% še vedno 350€ davka ob vrednosti parcele s hišo na 230k€.

Se pravi davka bo cca. isto tudi ko bo stala hiša.

Predlagam zakonsko dopolnitev: OK, plačujem 0,5%, ob plačilu komunalnega prispevka pa se pri prvi-rezidenčni nepremičnini razlika v plačanem davku šteje kot olajšava.

lp
Kaj boste naredili pa tisti, ki imate poleg parcele, na kateri stoji hiša zraven še druge posamezne parcele, ki naj bi bile 3x višje obdavčene (0,5% namesto 0,15%). Boste šli združit vse te parcele v eno? Dolgoročno bi se splačalo. Mene bi prišlo cca 100 eur razlike, če sem prav računal.
Odvisno od tega, kje zivis.
V nasi obcini je celo obcinski odlok, ki doloca, da mora biti vsak objekt na svoji parcelni stevilki. Tako bom placal vec davka, ker v strojni lopi pac ne morem prijaviti stalnega prebivalisca.
ljudje božji pa pojdimo že enkrat na cesto in vse ..........
Ja, saj bomo šli na cesto, verjetno šele potem, ko nam bodo pobrali vse :evil:
Imam podoben primer kot je prvi vpis v tej temi, a mi po prebranem še vedno ni povsem jasno kaj in kako...

S punco sva kupila stanovanje, ki ga je bilo potrebno povsem adaptirati, ta faza seveda še poteka in tudi še vsaj 3,4 mesece bo trajalo preden bo normalno vseljivo.
Zaenkrat sva oba še prijavljena na domačih naslovih in sva v dvomih kaj bo prineslo leto 2014.

Ker imava v planu poleti poroko, se mi zdi škoda vsakega €, ki bi ga dal za nove dokumente.

Ali je sprememba začasnega prebivališča vsaj enega od naju dovolj ali glede na to da stanovanje ni bivalno zmožno samo pač to prijaviva?

Hvala za vsak nasvet
Do 1.4.2014 je čas za prijavo na novem naslovu vsaj enega od vaju.
Če sta solastnika, potem se morata prijaviti oba, sicer bo neprijavljen plačeval višji davek.
Tako je.
Z družino živimo v stanovanju ,ki je last mojega očeta.
Bi bilo potrebno urediti kakšno služnost pri notarju za manjši davek?
Ima kdo kakšno rešitev ,kaj bi bilo potrebno urediti?
Lahko naredite služnost in vpišete v ZK.
medo9 Napisal:Če sta solastnika, potem se morata prijaviti oba, sicer bo neprijavljen plačeval višji davek.

Sva solastnika. Do 2014 ali do aprila? začasno bo dovolj?
Važno bo stanje na 1.4.2014. To zelo verjetno pomeni "in dalje"! Dvomim, da bodo podatke pobrali točno na dan 1.4.! Kar verjetno pomeni, da bodo podatke pobirali od 1.4. dalje.
1 ... 3 4 5 6 7 ... 40 Pojdi na stran 
Iskanje po temi