PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Iskalci podzemne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ve kdo za kakšnega, ki z gotovostjo najde vodo? Predvidoma je na 20-25m, ampak bi vseeno dal zmerit, preden vrtamo.
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
kimusabi Napisal:Ve kdo za kakšnega, ki z gotovostjo najde vodo? Predvidoma je na 20-25m, ampak bi vseeno dal zmerit, preden vrtamo.
Tega ne zna noben. Moj sodelavec je imel pred kakimi 15-let dva taka "strokovnjaka". En je rekel, da je voda na 3 metrih, drugi da na dveh. Dobro, so kopali in ko do 8 metrov ni bilo nič, ju je spet poklical. Oba sta trdila, da voda je, samo pač malo globlje. Žal... No on je pa obupal in je nehal kopati. Ni bil dovolj vstrajen...
Pred drugo svetovno vojno pa je moj dedek po nasvetu bajaličarjev kopal en vodnjak. Pa spet nio bili dovolj vstrajni in so po 40 metrih odnehali. In so zastavili na novo 50 metrov stran in tam je še sedaj vodnjak, globok preko 30 metrov.
uh, 40m so kopali??? prave rovke, hehe

se pravi, dat na kocko 2000€, pa če bo bo, če pa ne, pa sem jih vrgel čez okno... :?
obrni se na kakega bioenergetika... pa povprašaj koga, ki je to pred kratkim delal... ko je kopal kolega mu je natančno napovedal kje naj kolje in sedaj ima tam vodnjak... mogoče je šlo samo za srečo...
Pokliči 031 320 844 (Zdravko). Baje se do sedaj še ni zmotil!
kimusabi Napisal:uh, 40m so kopali???
Če malo pomisliš, kako se je to delalo, so res bili frajerji. Jaz sicer nisem videl, če so res skopali 40 metrov, vidim pa vodnjak, ki še sedaj stoji. Kot otrok sem rad gleda, kako se najprej stemni v globini potem pa če nekaj časa slišiš pljusk, ko vliješ malo vode nazaj. Ni nobenih šans, da me tam po kakem štriku spustijo notri nekaj kopat...

Če pa grem na temo, sodelavcu sta tista dva bionergatika zatrjevala, da voda tam gotovo je, ampak globine ne moreta 100% točno določiti. Tudi on je hotel imeti klasičen vodnjak...
Jaz sem tudi imel enake probleme.
Prišel je en človek z "bajalicami" in pokazal dve točki na parceli kjer naj bi bila voda.
Čez kakšen mesec je prišel še en geolog, z nekimi napravami in je tudi pokazal na približno isti dve točki, tudi globino je nekak poskušal ugibati nekje cca. 5,5 - 6,5m. Ni pa mi mogel povedati količino vode.

Ko smo skopali, zvrtali je res bila tam voda tudi na globini 6m, ampak zelo malo (100l/8h), potem smo kopali/vrtali še veliko bolj globoko a vode od nikoder.
Ker pritoka vode ni bilo 2 kubika na uro smo zadevo lepo zasuli nazaj.
Zdaj imamo zemeljski kolektor. Zadeva je 100% delujoča in ni skrbi da bi zmanjkalo vode.
Znajo, znajo določiti točno kje je voda, na kolikšni globini se nahaja in koliko jo je! Samo zelo težko je dobiti take ljudi, ker jih je zelo malo.

Jaz čakam na enega, ki je v bistvu radiestezist, vendar s svojo energijo nekak najde vodo. Do sedaj se še ni zmotil.
Lep pozdrav
Dragi verujoči, čas je za sveto mašo. 8)
No, če mi najde vodo, lahko darujem tudi za sveto mašo, čeprav nikdar nisem hodil v cerkev..... Smile
kimusabi - se pridružujem

Meni so vrtali 18m globoko na področju kjer naj bi bilo vode v izobilju in tudi sosedje imajo vodnjake.
Če je kje kdo ki bi znal "izmeriti" kje se voda dejansko nahaja ga bom zelo vesel če me bo kontaktiral na zasebno.

Vodo pa bi potreboval za toplotno črpalko.
:lol:
jaz sem pred kratkim vrtal pri sebi za TČ ker nimam placa za zemeljski kolektor sem šel na vrtino. dobil sem bioenergetika ki je z nekakšnim instrumentom meril in izmeril. potem je prišel kolega ki je vodo našel kar s švasdratom in tako naprej. ko sem imel stroj za vrtanje že postavljen na točko kjer je sedaj tudi vrtina in preden so začeli vrtati je prišel še eden ki je zatrjeval da je voda na globini 65 m.
sedaj pa rezultat
vrtali smo pri 85m je bil prvi znak mokrote šli dalje pri 108m je začelo dajati nekaj več zvrtali smo 133m vode na pretek pa še to vodni stolpec se je povspel na 23.5m
rezultat vsega tega ugotavljanja je sledeč >> če hočeš vodo potem vrtaj še prej pa se prepričaj to na kateri višini je v okolici voda reka jezero ...
V mokronogu sem bil priča dveh vrtin ena je zvrtana 37m in stolpec vode je na 3m druga je zvrtana 42m in stolpec je na 1m.
sedaj pa naj mi še kdo reče da lahko najde vodo oziroma določi globino.
z vrtalcem sem se pogovarjal o teh rečeh rekel je da za slovenijo v povprečju velja globina vode ccaod 70 do 80 m .
Mezmed 18,ali lahko poveš kje v Mokronogu so te vrtine,ker sam se tudi nagibam v tej smeri.Sem pa tudi blizu doma tako ,da bi mi prišla prav kakšna inf. o izvedbi.
108m, se pravi da si na koncu dal ene 10 jurčkov za vodo? uh, moja finančna konstrukcija bi prenesla le četrtino tega....
Če bi bil vedež ne bi bil revež.......
Zaupati je samo tistim iskalcem,kateri so pripravljeni prevzeti stroške neuspešne vrtine!

In k tej misli dodajam: Ker sem na tem formumu nov in že imam nekaj izkušenj bi vam rad predstavil naslednje vprašanje???

Kako globoko vrtino vodnjak izvesti ? In kdaj se izplača vgraditi geosondo ?? Torej kje postaviti mejo med vrtanjem za vodnjak in od kje naprej vrtati za vgradnjo geosonde????

Za točen in pravilen odgovor ponujam gajbo piva !

Kje bomo to gajbo spili, pa se bomo dogovorili...ampak ponudba velja!

termal[url][/url]
čista energija
1 2
Iskanje po temi