Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
fantje.,.prvo in zlato pravilo:
Izolacijo za estrihe si polagaj sam!
seveda je šlampšasto...fantom se vedno mudi, šef jih priganja...izolacija vzame veliko časa (ki ga ni) dodatnega plačila pa je malo.
Torej je temu primerno narejeno.
Beton doseže 80 % svoje tlačne trdnosti por pirbl 2 tednih...v 4 tednih doseže svojo (nazivno) tlačno trdnost.
Torej moj nasvet bi bil da počakaj vsaj 14 dni!
POtem pa zareži na robu, ter rez zafilaj s purpeno....boje tesni od robnega traku, pa še nobenih rpoblemov ne boš imel z zapolnjevanjem prostora - bo pena super vse zapolnila.
LP
P.S: še dobro da nisi videl kako je položeno po tleh...tam lahko pa samo upaš v najboljše.
Objave: 844
Teme: 9
Ocena:
0
Tlakarji katere jaz poznam, če oni polagajo izolacijo vedno dajo delitaciski stiropor takrat, ko polagaajo drugo toplotno izolacijo in ni potem problemov, pa še dva dela imaš narejena na enkrat.
Ocena:
5
sicer pa...kdo ti jih je pa delal?
imam občutek da so bili 100 na uro šlampasti.
Ne ve no..jaz sem imel za mojimi super dober občutek. Pa tudi zdaj ko položim vodno tehtnico na tla (1,5 metra) se dobesedno uleže na estrih...ravnina v nulo, nikjer nobenega hribčka, pukeljčka in podobnih nepravilnosti.
Objave: 2488
Teme: 48
Ocena:
4
Vincent in zakaj bi ti čakal 14 dni? A da bo težje štemat? Ko boš zadevo poizkusil sam v praksi boš videl, da s kotno brusilko nardiš eno figo - fago. In čemu je sploh potrebno purpenanje reže ki ostane za fleksarco? In kako misliš spraviti cevko od purpen doze v 2mm rego ki jo nardi šajba od fleksarce? Veliko modrih misli, praktične vrednosti pa nobene.
Objave: 257
Teme: 37
Ocena:
0
teracotta,
mislim, da je mislu z fleksarco odrezati 1 cm pas estriha, izbiti estrih ven in vsativiti notri diletacijski trak - purpen.
vincent,
po tleh je položeno o.k. ker sem delal sam z pomočjo zidrajev; dvoslojno 3 +2 cm stiroporja.
Ali kdo ve koliko hrupa se prenaša preko zidov in koliko preko tal oz. kaj je bolj kritično? Sam imam tla narejena, diletacijske trakove pa imam pač žal narobe postavljene.
O imenu estriharja zaenkrat ne bom javno, če je kdo pred izdelavo estrihov povem privat. Sem pa dobil informacijo, da je v večini primerov ta trak šlampasto postavljen in da ponavadi estriharji to hitro odrežejo in pol itak ne veš več nič.
Ocena:
0
Ne vem kaj da naredim...ali pustim tako kot je in pač bo zvok mal bol letel naokoli ali se lotim štemanja...štemanje mi je zlo taka težka varianta, štemat nekaj komaj narejenega in pol flikat; ne vem če končni rezultat (flikani estrih) ne bo še slabši..po možnosti počen na mestu spoja ali kaj podobnega...
Ocena:
4
Zvok, ki se s tal prenaša na zidove, je izrazito moteč ponoči. Sem ponočnjak in ponoči slišim vsak obisk stranišča v zgornjem nadstropju naše hiše. je pa hiša stara 35 let in takrat se še ni delalo plavajočih estrihov.
Ocena:
5
terakota...s čakanjem 14 dni imam v mislih da ne hodiš po robu ob svežem betonu (sicer zavisi od debeline) ampak pri meni je nekje ob robovih precej tenko...torej da ob popravljanju (100 mojih kil + naprezanje ob fleksarci) eno stvar popravljaš ter drugo ob tem polomiš se ne splača.
rezanje....samo par mm tako ali tako ne boš mogel ker ne prideš zraven...torej bi osebno razmislil o rezu pod kotom (vsaj rahlim)..torej gor kak cm ali cm in pol stran, notri pa da prideš do konca.
Mora biti pa to hudo hudo zamudno delo (rezenje 4 do 5 cm betona)...prašilo se bo ko strela (pa še fleksarca in šajba morata biti konkretna).
Rez pa..za moje pojme najboj enostavno zapolniš s purpeno.
zdaj ali bi sploh šlo z rezanjem....je pa druga pesem
Objave: 422
Teme: 12
Ocena:
2
moja izkusnja glede rezanja:
vsa mesta kjer je instalacija za elektriko in vodo sem oznacil (na sreco imam zelo tocno evidenco) in tam se ni rezalo...vse ostalo drugod se je pa rezalo z veliko kotno brusilko kateri se je odstranil scit - tako da je bil rez prakticno cisto pri steni...
kar se pa tice prahu - so imeli tisti veliki sesalec ampak vsega prahu se ni dalo zajeti tako da del prahu gre v prostor... so pa tudi pri rezanju hoteli biti hitri ampak sem za njmi sproti preverjal kakovost reza - uporabil sem kar list od kovinskega kotnika....da nisem vseh clenkov pustil na steni... :roll:
del kjer so bila pa balkonska vrata oz. instalacije sem pa na roke sam potem popravil...
meni je bilo skoda stemanja cisto novega estriha in mi ni zal da je bilo odrezano - se pa stene pri rezanju poskodujejo tako da je to treba vzeti v zakup v tem postopku...
Ocena:
4
U glavnem, jebada živa. Vincent brez zamere, OK?
Ocena:
0
u glavnem misli, da bom pustu tko kot je...zdej štemat ali rezat estrihe se mi zdi živa groza pa še za rezultat ne vem kakšnen bo.....
Ocena:
5
jaz tudi mislim da zanekrat pustiš pri miru....pa najprej pošteno stestiraj in če bo res hudo (s prenosom zvoka) boš potem gledal kako boš ukrepal.
ker jaz mam malo kvadraturo (50 kv. m) pa me kar zmrazi če pomislim, da bibilo treba povsod robove rezat.
Objave: 134
Ocena:
0
Koliko pa mora gledati delitacijski trak ven iz estriha? Npr. pri nama bo višina z izolacijo in estrihom cca. 9 cm. Ali je dovolj da vzamem 10 cm traka ali raje več?
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
marusa,
trak se položi na izolacijo. Ven gleda razlika med višino betona iz trakom.
Lep pozdrav