PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Previsoke cene izolacije v Sloveniji - Knaufinsulation

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hja.. spomladi so imeli tudi velike popuste v ursi ( dodatno ) ker je bilo tisto neurje in je poškodovalo embalažo in se je samo I. klasa prodajala po ceni II. klase + popusti. Če bi bilo to drugo leto bi vzel.. sedaj me pa preveč prostor za shranjevanje matra Wink

@hanzi: kdo je kriv??
Kriva sigurno ni politika.. ker nebi nobeno podjetje delalo da bi ugodilo 3. osebi ki pri temu delu nima nič. Ursa je po mojem mnenju že kar malo znamke.. zato je cenovna razlika med " isto " urso iz slovaške ali češke.. in tukaj se plačuje znak in pa trg dela.. če nebi imela ursa prometa mislim da nebi imela tako izrazito visoke cene.. je pa tudi res da se npr. Laški Malt v bosni prodaja za 0,5€ steklenica z navojem zamaška ki ga odpreš z roko.. Pri nas... hja.. pod 0,7€ že ne vem če ga dobiš.. ni veliko razlike.. je pa nekaj... vsak začetni material rabi prostor na tržišču.. naredi se ga s tem da ponudi nižjo ceno.. verjemi da če se bo slovaška ursa prodajala v nebo da ne bo velike razlike med " našo " in " njihovo " ker si bodo lahko to privoščili.. moje mnenje.. lahko da se pa motim Wink
[/quote]

Jaz pa iz principa kupujem v Sloveniji! Saj ti z davki vseeno našo državo držijo "pokonci".
Mora biti cena res zeeeelooo privlačna, da popustim svojim nacionalističnim načelom![/quote]

Te ne razumem, že tako ti država vzame skoraj pol plače, potem pa še za nujne stvari(hrana...) plačaš davek. A nima že s tem dovolj. Ti kar kupuj še naprej!?

Po kakšni veni za kubik stiropora ste kupovali v Samoborki?

lp
Kjerkoli bos kupoval, bos placal davke, neglede ali je to v SLO, HR, SK, PL itd.
Kot sem ze napisal enkrat nekje: naredi si kalkulacijo nabave in logistike in izberi zate ugodnejse => cista zmaga.
naša država je zelo slaba mačeha. ravno v tem je težava.
nakupovanje v tujini - zadeva funkcionira. prvi dokaz sem dobila točno danes. in še danes so takoj stekla nova tri naročila ;-) imam pa občutek, da jih bo čedalje več.
Seveda lahko zdaj izdaš še kaj in kje Wink
Obešati se sedaj na državo in davke je samo del problema. Pri nas je pač očitno tradicija in folklora, da bi se z malo dela čimveč zaslužilo. To dokazujejo vedno nove in nove piramidne igre in novičke o izigranih "investitorjih" ki so verjeli, da bodo kje dobivali letne 20% in več odstotne donose. In tako bi razni uvozniki radi na hitro zaslužili in na to, da nek izdelek pripeljejo v slo nabijejo takšne marže, da glava boli ob tem pa ne ponudijo ne dobre storitve ne korektnega svetovanja. Delo in znanje je popolnoma razvrednoteno šteje samo najnižja cena, ta pa se v tej globalizaciji najde tudi preko meje.

Glede materialov in izdelkov nisem sentimentalen in brez težav kupim v tujini, kar pa se tiče storitev pa se raje obrnem na preverjenega in lokalnega izvajalca za katerega vem, da bo za svojim delom stal. Takšni pa ne padejo v kategorijo najnižje cene seveda pa tudi ne najvišje Big Grin
Kaj ste zdej napadli te proizvajalce izolacije, kaj se mogoče kdaj kdo vpraša kakšna marža je pri drugih stvareh ki jih kupite? Razne tehnološke zadevice, oblačila srednjega cenovnega razreda itd.?

Za kakšno ceno pa recimo Krka naredi neko zdravilo, po kakšni ceni ga proda naprej in kakšno ceno za to isto zdravilo potem v lekarni plača končni potrošnik? Bi se spet po glavi tolkli ko bi videli razlike? Pa smo vsi veseli (vsaj predvidevam) ko lahko beremo da nanovo zaposluje, investira v razvoj/novo tovarno itd. Vsega tega nebi bilo če nebi MED DRUGIM imela tudi dovolj dobrih marž pri svojih izdelkih.

Vsak menedžer v podjetju bo svoje storitve/izdelke prodajal po čimvišji ceni, a še po dovolj nizki, da se bo stvar čimbolje prodajala. Če prodaja raste pri dobri marži, bi bil butelj če bi znižal cene samo zato da bodo kupci pa bolj zadovoljni. Da vidim junaka kdo bi to naredil od vas? Pa sam osebno ne trdim da imata omenjeni dve firmi visoke marže ker nisem delal analiz in se poglabljal v to. Naslanjam se samo na avtorja te teme.

Firefly je dal tudi lep primer s keramičarjem/parketarjem... Na to temo še moj primer izkušnje z malce večjimi ciframi. Javni razpis, prijavilo se 7 podjetij, najcenejši 140.000 €, najdražji 480.000 €. Koga se nej zdej pocuka za rokav? Najcenejšega ali najdražjega?
Nobenega, javni razpisi bi morali biti določeni tako, da se avtomatsko izključi določen odstotek najvišjih in najnižjih ponudb. Izbira se v "zlati" sredini glede na reference ter ostale zahteve.
Neumnost. Izbran mora biti najnižji ponudnik. Kaj narediš če imaš samo 2 ponudbe? Kaj če imaš 3? Ni problem v ceni ponudnika. Problem je, ker v naši državi ne "špila" kontrola tega ponudnika in ponudbe/razpisa v štartu...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Če imaš samo 2 ali 3 ponudnike v kolikor ne gre za kakšne specialne zadeve potem je nekaj narobe, živimo v globalnem svetu in če se na razpis za postavitev recimo prometnega znaka javita samo dva ponudnika bi se morali nekomu prižgati alarmi. Sicer pa definitivno moj predlog ne bi sam po sebi rešil težav, vendar bi že v štartu te omilil. Brez nadzora, kot si ga omenil, tudi s to varovalko zadeve ne bi štimale.
Če se ne motim morajo biti vsaj trije ponudniki.
In potem narediš tako kot na DARSu, kjer je ponudnik samo glavo v ponudbi spremenili (isti ponudnik) in smo potem imeli 3 različne ponudbe, ki so se razlikovale samo po glavi in nogi v dokumentu in ceni (narejene na isti dan na istem računalniku). In zadeva je bila po regelcih
Jaz sem se zapičil v izolacijo, ker od gradbenih materialov najbolj izstopa.

SEm že od marsikaterega tujca slišal, da cene imamo pa kot da smo Monako.

Slovenija ni konkurenčna tujini v nobenem segmentu. Nekaj zato ker smo majhen trg, drugi razlog pa so trgovci, ki ne zmorejo ali pa nočejo delati z nižjimi maržami.

lp
Sej pravi, ne bom se poglabljal v to kakšna je cena izolacije, recimo da si ti to že naredil uspešno in da imaš prav glede cen - dejstvo ostaja: zakaj bi prodajali po nižjih cenah, če jim prodaja brez problemov teče po takih cenah kot jih imajo sedaj? Očitno se premajhen delež kupcev odloči za alternativo v tujini (ali kaj tretjega) in se trgovcem oz. proizvajalcem tako ne zdi da bi za končnega potrošnika nižali cene. Zato ni nič narobe če se o tem govori javno takole na forumih ipd. ampak zamerit trgovcem/proizvajalcem ne moreš nič. Obnašajo se po principu dobrega menedžerja, pa reci kar hočeš Smile Pa še enkrat - vse napisano z moje strani velja, v kolikor držijo tvoje trditve o visokih cenah izolacije in seveda če naši zastopniki nimajo kakšnih drugih utemeljenih razlogov, ki bi upravičili višje cene v primerjavi s tujino.
1 2 3
Iskanje po temi