PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poglej si spisek uporabnikov na počitnicah. Tistih, ki so zakrivili masakre v drugih temah.

Pogrom gor ali dol, prav z veseljem bom pomedel, bmk. Izmenjava mnenj? Začnem popat ZSje folka, ki so v odločanju, pa ste jih zdaj čisto zje***?? Brez njih sploh vedel ne bi za tole temo.

In tvoj post je zopet vlek špage na eno stran. Koliko pejđov bockanja amo vamo še potrebujete?
No pain, no gain.
Ni povsem tako....tudi če ga nimaš, še ne pomeni, da nimaš svojega mnenja.

Res, da ne moreš komentirat kako so občutki ob gretju..če nisi bil pod njim...a vseeno lahko napišeš da so bučke o XY % prihranka napram drugemu ogrevanju.

Osnove termodinamike veljajo za vse enako, el. grelce poznamo skoraj od izuma el. toka in ne moreš biti tiho, če ti en začne valiti bučke o prihrankih.

Samo to je....

Bodi korekten, predstavi zadevo kot se spodobi, pa bo marsikateri ugotovil, da bi bila v neki dotični sobi, mogoče nadstropju to dobra alternativa drugim grelcem - bilo kakim...če drugega ne (npr. v primerjavi z el. raditorjem) je zadeva neslišna, ne jemlje prostora (ker je na stropu), plus estetsko zgleda...torej...za razmislit. a za 20 stopinj poraba napram el.. radiatroju ne bo manjša...te pa kaj drugega pritegne.
Vincent, ne štekaš kaj pomeni bandwagon?

Sassapo, ki je znalec, napiše nekaj konkretnih proti panelom in kaj se zgodi pol? 10 ljudi skoči na bandwagon in začnejo Prežihovega Voranca omenjati in Solzice in klamfat pesmice, polovica jih panela sploh videla ni, nima pojma o čem je debata, samo lončke pristavijo.......kam potem to odpelje temo? To ni podajanje mnenja, ampak podjebavanje.

Tega ne prenesem in ne dopuščam.

In nisem brezveze zahteval, da lastniki panelov dobro premislijo, kaj bodo napisali, ker prodajati buč se jim ne splača, folk ni neumen, argumentno jih bo raztrgal.

Ko se argumentirano zakrešejo iskrce uživam, ko pa letijo ven književniške podjebantske fore in Bohinjčev arzenal smajlijev pa mi kipi.
No pain, no gain.
Citat:Bohinjčev arzenal smajlijev

:lol: :lol: :lol:
Berghaus: spiska pocitnikovalcev v bannerjih ne poznam, niti me ne zanima.
Hotel sem samo povedati, da je ta tema zelo kratka, dolgim pesmicam navkljub :twisted:
Pisci zasebnih sporocil, ki pravis, da so zmedeni in ti pisejo, pa naj svoje pomisleke izrazijo na forumu, saj za to pa je. Ali je forum samo zato, da nekateri pisejo, drugi pa potem posiljajo zasebna sporocila moderatorjem, da jih tainta forumas zmedel pri njihovem odlocanju?

In za konec se to: ali mislis, da jaz to pisem zato, ker sem se zajebal z investicijo v IR???

Sassapo je (anonimni) znalec na tem forumu, na drugi strani pa imas konkretna imena velikih svetovnih proizvajalcev, ki samo zavajajo in nategujejo? Ne vem no, ali ni ravno ta tvoja trditev smesna?
(oprosti sassapo, ne poznam te in ne spomnim se tvojih komentarjev, omenjam te zato, ker te je omenil Berghaus)
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/s/3k/3iq5K62C/1372973048529unichr("46")gif[/img]

IR paneli, for christ sake!!

Argumentirano, brez Voranca, brez črtic, brez kdo je kdo po poklicu. Po možnosti s primerno dozo smajlijev, lepo lepo prosim.
No pain, no gain.
@Berghaus
Se popolnoma strinjam s tabo. Treba je debato dvigniti na višji nivo. Ne pravim, da tudi sam nisem kdaj preveč odreagiral na podjebavanje, vendar mi gredo nekateri, ki v življenju še niso sprobali kaj šele videli IR ogrevanja pošteno na živce, ko govorijo kako ogreva, da so mrzle noge, da žari v glavo, ko ugasne panel je mrzlo... in takšne bučke. Potem pa še obračajo besede!

Sam imam panel, sem se tudi prepričal pri večih uporabnikih. Podjetja pa tudi nudijo ogled pri strankah, ki imajo takšno ogrevanje. Tako da se lahko vsak prepriča.

Ko bo kaj novega pa se javim. Do sedaj sem večinoma moral odgovarjati na provokacije...
Argumentirano praviš Berghaus.
Se strinjam.
In kaj so argumenti?
Je to študija pod katero je podpisan inštitut?
Ali so zate argumentirane posplošene navedbe, da gre za nategovanje?

Tule je sta dva fajla, .TIFF:
Žal je slabe kvalitete, ker imam samo zastonjski print-to-tif driver.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/1Q/gI/1aNde9kr/energetska2.tiff">http://shrani.si/f/1Q/gI/1aNde9kr/energetska2.tiff</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/2m/XV/3YA3rtQG/redwell-studie-uni-thess.tiff">http://shrani.si/f/2m/XV/3YA3rtQG/redwe ... thess.tiff</a><!-- m -->

Po mojem je to bolj argumentiran prispevek k debati, kot tvoj zgornji video :twisted:

Shrani.si ne omogoča hrambo .PDF datotek in če kdo želi bolj čitljivo verzijo, mu lahko pošljem PDF.
Ne mi govorit, da paneli grejejo pod mizo, ker sem na lastni koži občutil, da to ni res. Pod mizo me je v noge zeblo, v glavo pa mi je bilo toplo.
Sicer pa je logično, tudi v senci ni tako toplo kot na soncu.
Zaj pa že čakam na odgovore v stilu: to so bili stari paneli, novi grejejo tudi okoli vogala. Ja seveda.
Citat:Ko se argumentirano zakrešejo iskrce uživam, ko pa letijo ven književniške podjebantske fore in Bohinjčev arzenal smajlijev pa mi kipi.
Saj se strinjam s tabo največkrat, predlog sem dal pa že dolgo nazaj[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=26&t=1536&hilit=moderatorstvo&start=495[/url], ker so ''nekateri podjebantsko''(kot si se sam izrazil) uporabljali le te, od takrat jih dokaj redno uporabljam- ravno z vzroka kot si omenil.., ali tudi ne?!
Zato predlog še enkrat...ukinitev smeškov :!: :twisted:
Confusedhock: Končno , da je ...prekipelo nekomu :roll: Idea :lol:
Dodal bi le da je izbris -kjer sem podal dostop do IR panelov ali thermaray ogrevanja po mojem nekorekten- ker mogoče bi še kdo sploh dojel, da sta sistema malček različna...
Podobno kot bi rekel da maš ogrevano klop... Zdaj lahko je to izvor v eni točki, ali razporejena po celi klopi...
Če bo po celi bo to občutilo več riti, če ne večino samo ena, če pa jo bo pri tem opeklo, pri isti moči..., je pa odvisno od moči le te Idea :lol:
Evo , če ukineš smeške, bo post kolikor toliko prebavljiv, če ne je ''težek'' že zaradi smeškov :oops: 8)
Lp
igyboy Napisal:Ne mi govorit, da paneli grejejo pod mizo, ker sem na lastni koži občutil, da to ni res. Pod mizo me je v noge zeblo, v glavo pa mi je bilo toplo.
Sicer pa je logično, tudi v senci ni tako toplo kot na soncu.
Zaj pa že čakam na odgovore v stilu: to so bili stari paneli, novi grejejo tudi okoli vogala. Ja seveda.
Kot da bi rekel pri el.radiatorju, da ko ga zalaufam je samo ob njem toplo, na drugi strani sobe me pa zebe... Smile

Če si uporabljal panele samo občasno verjamem, da si na začetku občutil temperaturo najbolj okoli panela. In dokler se vse ne segreje je lahko pod mizo mrzlo...

Sam imam popolnoma drugačne izkušnje. Je logično, da ne more zebsti pod mizo ali kjerkoli drugje, saj če imaš IR za primarno ogrevanje (konstantno ogrevaš) se posledično od vseh predmetov tudi zrak segreje na sobno temperaturo in te ne more zebsti v noge. Oziroma, potem te zebe pri vsaki vrsti ogrevanja. No, razen pri talnem Smile
Confusedhock:, še kar isto...
Citat:Je logično, da ne more zebsti pod mizo ali kjerkoli drugje, saj če imaš IR za primarno ogrevanje (konstantno ogrevaš) se posledično od vseh predmetov tudi zrak segreje na sobno temperaturo in te ne more zebsti v noge
In je tudi logično da pri tem ne gre več za poceni ogrevanje :!:
Razen če maš dobre sosede... :oops: , potem lahko govorimo že kot (reklama petrola) o dogrevanju Idea
Nekateri potvarjajo svoje besede besede, obtoženi so pa drugi Cry :twisted:
Lp
Medo, zakaj imam filing, da se hočeš bockati z menoj? Kateri del "brez Voranca, Črtic, bandwagona" ni bil jasen?

Mogoče še komu ni jasno, da nisem na nikogaršnji strani?
No pain, no gain.
Bockanje?
Ne, sploh ne, nimam taksnih ambicij.
Nisi pa na ikogarsnji strani, saj se tudi ti norcujes iz IR ogrevanja s tem, ko v komentar zlinkas tisti "movie", oz. ponavljajoco se animacijo....hkrati pa pozivas k argumentom in grozis z zaklepom in banovci.

Zelel sem te samo prepricati, da pusti diskusijo da tece.
Ce ti greo uporabniki na zivce, well, potem nehaj moderirati.
Ti si tu za nas,ne mi zaradi tebe.
Moj gif facepalmanja je prilepljen zaradi stalno ponavljajočega! Ne pa IR panelov!
No pain, no gain.
1 ... 6 7 8 9 10 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi