27.11.2013 ob 07:38
Zanima me kako urediti podatke v zemljiški knjigi.
Mama je solastnica nekega malega deleža travnika.
GURS ji je poslal izpis vrednotenja nepremičnine tako kot mora biti (točni podatki).
Ob vpogledu v zemljiško knjigo za isto parcelo, pa smo ugotovili:
- da ni vpisan njen EMŠO (GURS ga ima)
- da je vpisan njen dekliški priimek (GURS ima "novega")
- da je vpisan nepravi naslov - pri njenih podatkih je vpisan naslov brata na katerem ni nikoli živela (GURS ima pravega)
Bolj kot to, da v ZK niso vpisani pravi podatki me čudi, da ima GURS vse podatke ažurirane.
Zanima me torej kako izvesti popravek podatkov v zemljiški knjigi: kje to storiti (naziv organa, funkcija osebe, ki to opravlja/obravnava, ali je zadosti izjava solastnikov - bratov, da je "ona ona" ...)?
Hvala!
Mama je solastnica nekega malega deleža travnika.
GURS ji je poslal izpis vrednotenja nepremičnine tako kot mora biti (točni podatki).
Ob vpogledu v zemljiško knjigo za isto parcelo, pa smo ugotovili:
- da ni vpisan njen EMŠO (GURS ga ima)
- da je vpisan njen dekliški priimek (GURS ima "novega")
- da je vpisan nepravi naslov - pri njenih podatkih je vpisan naslov brata na katerem ni nikoli živela (GURS ima pravega)
Bolj kot to, da v ZK niso vpisani pravi podatki me čudi, da ima GURS vse podatke ažurirane.
Zanima me torej kako izvesti popravek podatkov v zemljiški knjigi: kje to storiti (naziv organa, funkcija osebe, ki to opravlja/obravnava, ali je zadosti izjava solastnikov - bratov, da je "ona ona" ...)?
Hvala!