PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spustim te tipke vabeče,
slepo zdaj buljim v strop.....
Z užitkom poplaknem pivo peneče,
le-to, ali pa forum, postaja moj grob.
No pain, no gain.
Popravila na domu Napisal:In še zadnji žebljiček v pokrov: kopirano z nekega drugega foruma, kjer IR bolezen prav tako razsaja pri določenih primerkih.

O IR panelih sem sam pretežno pisal le o tem, da me strašno moti zavajoč in pritlehen način reklamiranja in prodajanje bučk. Kljub temu, da imam v hiši po stropovih novogradnje potegnjeno vso elektriko za predvideno namestitev.

In kako prav sem imel........ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Prodajalec IR panelov kot "zdravo za gotovo" ponudi tole:
Aleš Babič
Re: Ogravanje z IR paneli, najcenejša opcija??

26.11.13 16:11
Nevtralna stran o IR ogrevanju
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ir-ogrevanje.org">http://www.ir-ogrevanje.org</a><!-- m -->

Potem pa nek drug forumaš izbrska tole:

Kurilna sezona
Re: Ogravanje z IR paneli, najcenejša opcija??

26.11.13 17:37

Navedeno
Aleš Babič
Nevtralna stran o IR ogrevanju
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ir-ogrevanje.org">http://www.ir-ogrevanje.org</a><!-- m -->[/url]

.

Dva enaka linka sta? Za hec probaj dobiti en panel, pa preizkusi.
Mislim, da nisi razumel.

Prodajalec IR panelov posreduje zainteresiranim, ki se prepirajo o teh panelih nevtralno stran o IR ogrevanju.

Drug uporabnik z nickom @kurilna sezona pa citira zadevo. In obenem ponudi povezavo do registratorja te spletne strani in tistega, ki jo je registriral. Ki je kdo? Točno tisti prodajalec IR panelov, ki to stran ponuja kot nekaj popolnoma nevtralnega, neodvisnega itn...

Ne govorim za ali proti panelom. Govorim o laganju in umazanih metodah reklamiranja, ki se jih poslužujejo prodajalci teh panelov.

O panelih sem si ustvaril svoje mnenje. S katerim pa ne bom posiljeval nikogar.

Citat:Za hec probaj dobiti en panel, pa preizkusi.
Sem pa sicer zelo odprt za resen preizkus na to temo.
Prodajalec mi posodi panele. Če na kurilno sezono pokurim ne 65% €, kot nakladajo prodajalci panelov, ampak 40% € manj kot sedaj - pri enaki temperaturi prostorov - jih takoj odkupim. Če ne, pa mi ostanejo in lahko z njimi počnem kar želim.
A tega filma seveda ne bom videl.
Glede porabe dvomim v njihove trditve, sam občutek toplote je še kar v redu, res pa presedajo, če so preblizu, npr. pol metra direktno nad glavo.
Popravila na domu: saj ravno ta prodajalec ponuja vracilo denarja, ce s paneli stranka ni zadovoljna.
Me pa zanima kaksno mnenje si si ustvaril o IR in zakaj ga noces deliti na forumu?
Citat:Me pa zanima kaksno mnenje si si ustvaril o IR in zakaj ga noces deliti na forumu?
Zato, ker se ni od takrat: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=41028&hilit=prakti%C4%8Dne+izku%C5%A1nje+z+IR+paneli">viewtopic.php?f=7&t=41028&hilit=prakti%C4%8Dne+izku%C5%A1nje+z+IR+paneli</a><!-- l --> pa do sedaj nič spremenilo. Razen, da so se v vsako temo o IR panelih prislinili @vermont ali njegovi kloni, ter jo z vehementrno nasilnostjo že videne arogantne nedopovedljivosti in omaluvažujočim odnosom do osnovnih fizikalnih zakonov, bogato "zadrekali". :twisted: .

Ni, da ne bi hotel deliti svojega prepričanja v zvezi z IR paneli. S tem prepričanjem le ne želim posiljevati nikogar - in se tudi z nikomer pregovarjati.
Moje ustvarjeno mnenje pa je čisto enostavno in preprosto.

1. IR panel je čisto navadno električno grelno telo
2. IR panel z nazivno močjo 1000W v polnem delovanju ene ure porabi 1kW električne energije. In preračunano približno v tej vrednosti, za toliko toplotne energije tudi odda.
3. Prodajalci IR panelov, ki so se pod krinko "neodvisnih mislecev" zaredili v vseh temah, ki govore o IR panelih so "full of shit". (ok, tole je off topic)
4. Kalorifer veliko hitreje ogreje zrak v kopalnici, kot IR panel.
5. V različnih temah na različnih forumih, sem zaradi debiloidnega načina reklamiranja teh navadnih električnih grelnih teles, že nekajkrat pozval prodajalce IR panelov podobno kot zgoraj. Odziva, ali kakšne ponudbe (resne ali neresne) do sedaj še ni bilo. (off topic)
6. IR panel je lahko čisto spodobna rešitev kot sekundarno ogrevalo prostorov.
7. IR paneli niso nič posebnega. So navadno grelno telo brez posebnih dodanih vrednosti. Razen umetniške, če ti nanje kaj nariše priznan slikar, ki bo po možnosti pojutrišnjem umrl. Potem panel prodaš in kupiš sodobno toplotno črpalko za talno gretje in gretje snitarne vode, ali pa kamin na pelete. :lol: in uživaš, ko gledaš živ ogenj v svoji dnevni sobi. In poleg prihraniš - HA! :mrgreen:
8. Z izjemo kakšnih dveh praktičnih izkušenj, lahko na vseh forumih berem le o teoretiziranju v zvezi s paneli, že na prvi pogled lažnih izkušnjah, ali pa o neznanju, ko uporabnik meša klasično IR pečko ali grelec z IR panelom.

Skratka, že ko vidim temo o IR panelih vem, da..........gre za zgodbo o jari kači in steklem polžu.
In priznam, če ne bi bilo tako nespodobno agresivno nasilnega kretenskega reklamiranja teh panelov, bi jih doma imeli vsaj že nekaj priklopljenih na napeljavo, ki smo jo v novogradnji dali inštalirati na pravilno pozicionirana mesta (vsak predviden panel svoja varovalka) prav v ta namen (kot sekundarno ogrevanje). Tako pa me je pretiravanje in trdoglavost prodajalcev ( in pomanjkanje poročil dejanskih uporabnikov) enostavno od tega odvrnilo.

To bi bilo vse.
Ekosen daje garancijo na zadovoljstvo. Se mi pa zdi nenavadno da nisi poskusil, ce imas elektriko pripravljeno.
No, nima veze. Hvala za mnenje.
@Popravila na domu
No, sedaj sem tudi jaz dejanski uporabnik IR panela, da ne bomo samo teoretiziral in govorili, kako smo pri znancih videli ta način gretja in stroške porabe.

Tole sem objavil v eno drugo temo, pa verjetno bolj sem spada:

No, da podam na kratko svoje opažanje pri gretju z IR, letos prvo leto.
(zaenkrat v stanovanju, dokler čez nekaj let ne bom na novi lokaciji).

Glavni ventil za radiatorsko vodo za stanovanje sem zaprl (blok), tako da se ogrevam izključno na panel. Prostor je - kot sem predvideval - enakomerno segret in ni nikakršnih "mrzlih con" kot nam jih nekateri tu na forumu želijo prodati! Toplota je meni osebno bolj prijetna od konvekcijskega radiatorskega ogrevanja, saj je občutek, kot bi sončni žarki blago greli v prostoru. Vendar te ne žge v glavo, da ne bo kdo narobe razumel. Ni tako kot pri gostilniških grelcih, ki imajo žarilno nitko. Daleč od tega. Poleg tega se paneli vklaplajo in izklapljajo, pač toliko, da vzdržujejo določeno temperaturo. Tako to ni ves čas prisotno. Jaz imam južnokorejske Sunlife, saj naj bi bili najbolj kvalitetni. Namesto karbona vsebujejo turmalin kristal, kateri ima to lastnost, da ob segrevanju naravno oddaja negativne ione v zrak. Zakaj to omenjam? saj se mi zdi prostorska klima veliko boljša, prej sem moral 2x dnevno prezračevati, zdaj pa praktično ni potrebe, saj nikoli "ne smrdi" v prostoru oz. ni neprijetnih vonjav... Lahko, da je to samo placebo, ne vem.. V kar pa sem 100 procentno prepričan je pa to, da ni več suhega zraka!

Ljudje, ki že imajo takšno ogrevanje so mi zagotavljali, da so zadovoljni, zato sem tudi sam poskusil, saj želim predvsem občutiti dejansko toploto in način delovanja predno montiram v novogradnjo. Glede porabe še ne morem reči, kakšna je. Tako sogovorniki (z računi videl), kot podjetje seveda zagotavljajo, da je nizka in celo podjetje povrne stroške panelov, če je višja. Tako kot je že rekel zgornji uporabnik.
1. glavni ventil za radiatorsko vodo v stanovanju - v bloku si zaprl?
2. sedaj se ogrevaš samo na IR panel ?
Confusedhock:
Eno z drugim si naredil nekaj, kar v bloku ne bi uspelo tudi Houdiniju. Vermont, bravo. Uživaj v toploti, brez da bi ti tolkla v glavo......

The end
Vermont je znova udaril Smile Tokrat "iz izkušenj"!

1. V bloku... Če zapreš vse ogrevanje... Ti bo še vedno toplo Wink

2. Ni več suhega zraka... S katerim ogrevanjem pa porabljaš vlago v stanovanju? (razen odprtega kamina)

3. Zrak ne smrdi in ne rabiš zračit... Očitno si zračil iz popolnoma napačnega razloga do sedaj...

4. "podjetje povrne stroške panelov"... Torej ti paneli ostanejo (gratis)?

5. "Poleg tega se paneli vklaplajo in izklapljajo" Očitno še vedno ne razumeš da je vseeno ali delajo 24/7 (manjša moč) ali pa 4/7 (6x večja moč)...

"Go back to the Shadow! You cannot pass!"
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Re: Firefly
1. V bloku... Če zapreš vse ogrevanje... Ti bo še vedno toplo Wink

To je čisto jasno in razumljivo. Če zapreš ogrevanje se vsi razjezijo, razburijo in pritečejo na hodnik. S tem ko so se razjezili se jim je dvignil pritisk in temperatura. In glej :evil: , ogrevanje naenkrat ni več potrebno ker stanovalci sami ogrevajo blok s svojo dodatno toploto ki jim puhti iz vroče glave Big Grin Big Grin Big Grin .

Tole ziher funkcionira še brez IR panelov :-)

Tak da Vermontu predlagam da patentira tole zadevo. In začne drago tržit patentne pravice. Big Grin Big Grin Big Grin
Popravila na domu Napisal:1. glavni ventil za radiatorsko vodo v stanovanju - v bloku si zaprl?
2. sedaj se ogrevaš samo na IR panel ?
Confusedhock:
Eno z drugim si naredil nekaj, kar v bloku ne bi uspelo tudi Houdiniju. Vermont, bravo. Uživaj v toploti, brez da bi ti tolkla v glavo......

The end
Kaj tebi ni jasno?
Se namensko delaš glupega? Aja sory, samo ti si en in edini!
Pred vsakim stanovanjem v bloku je ventil za radiatorsko vodo, katerega lahko zapreš za svoje stanovanje, če želiš. Kaj je tu nerazumljivega?

Citat:2. Ni več suhega zraka... S katerim ogrevanjem pa porabljaš vlago v stanovanju? (razen odprtega kamina). Si ti z lune? Koliko ljudi se pritožuje pri radiatorskem ogrevanju, konvekcija, da imajo suh zrak? In v trgovinah, če še nisi videl, prodajajo vlažilce prostorov, ni znano ane? :lol:

3. Zrak ne smrdi in ne rabiš zračit... Očitno si zračil iz popolnoma napačnega razloga do sedaj... Vseved :!:

4. "podjetje povrne stroške panelov"... Torej ti paneli ostanejo (gratis)? provociraš..

5. "Poleg tega se paneli vklaplajo in izklapljajo" Očitno še vedno ne razumeš da je vseeno ali delajo 24/7 (manjša moč) ali pa 4/7 (6x večja moč)...
Ni bila poanta v tem, želel sem poudariti, da IR valovanje iz panelov ni prisotno ves čas. Sicer pa ne vem, kaj te take zadeve težijo, ko nima nobene veze..
am... Vermont... Radiatorji NE sušijo zraka. Šokantno ne? Smile

Ja, jst še nikoli nisem zračil stanovanja ker bi smrdelo... Pa nimam nobenih "izpustov ionov" v njem...

Ne, ne pravociram. Sprašujem. Ti povrne investicijo (ostanejo paneli) ali ti samo vzamejo panele nazaj? BTW, v eni temi, že dolgo tega, so točno to naredili. So ponudili panel, ki je delal 3 mesece (vmes ga nadgradili na x3 moč) in ga vzeli po tem času ker še vedno ni zmogel ogreti sobe. Električni strošek ki je panel ta čas pridelal (x3 celoletno porabo al nekaj takega - iz glave) pa niso hoteli nič slišat (kljub temu da so "garantirali" da bo tolk in tolk manjši strošek ogrevanja).

BTW, koliko elektike ti ta tvoj panel sedaj pokuri ti ne pove popolnoma NIČ. Ker pojma nimaš koliko energije za ogrevanje rabiš...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Mogoče sem spregledal pri vseh ponudnikih Ir panelov, kaj Confusedhock: ?!
Mogoče pa je le nov prodajni "recept" Idea :?:
Pri IR panelu ne potrebujete zračenja :wink: :!:
Res mi je žal vseh ki so kupili rekuperatorje, "MIK-ova" okna, ali nas klasike ki se mučimo z odpiranjem, skratka to je res idealen produkt...
Mogoče pa le kdaj spregledamo, ali bo kdo " videl" malo dlje...?!
Mimogrede le kako pa vpliva to na opevano sušenje sten, problemov z vlago- plesnijo?
Priznam Vermont, res sem glup, mi mogoče enostavno razložiš :oops: :mrgreen: Idea :?: :mrgreen:
Lp
No, jaz sem se odlocil za avstrijski Redwell.
Najbolj odzivni in edini,ki imajo lesen okvir.
So drazji od ostalih, ampak lesen okvir pac mora bit, da bo sefica happy ;-)
In s tem se najbrz strinjate vsi, tudi nasprotniki IR ogrevanja :twisted:
1 ... 4 5 6 7 8 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi