Citat:Me pa zanima kaksno mnenje si si ustvaril o IR in zakaj ga noces deliti na forumu?
Zato, ker se ni od takrat: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=41028&hilit=prakti%C4%8Dne+izku%C5%A1nje+z+IR+paneli">viewtopic.php?f=7&t=41028&hilit=prakti%C4%8Dne+izku%C5%A1nje+z+IR+paneli</a><!-- l --> pa do sedaj nič spremenilo. Razen, da so se v vsako temo o IR panelih prislinili @vermont ali njegovi kloni, ter jo z vehementrno nasilnostjo že videne arogantne nedopovedljivosti in omaluvažujočim odnosom do osnovnih fizikalnih zakonov, bogato "zadrekali". :twisted: .
Ni, da ne bi hotel deliti svojega prepričanja v zvezi z IR paneli. S tem prepričanjem le ne želim posiljevati nikogar - in se tudi z nikomer pregovarjati.
Moje ustvarjeno mnenje pa je čisto enostavno in preprosto.
1. IR panel je čisto navadno električno grelno telo
2. IR panel z nazivno močjo 1000W v polnem delovanju ene ure porabi 1kW električne energije. In preračunano približno v tej vrednosti, za toliko toplotne energije tudi odda.
3. Prodajalci IR panelov, ki so se pod krinko "neodvisnih mislecev" zaredili v vseh temah, ki govore o IR panelih so "full of shit". (ok, tole je off topic)
4. Kalorifer veliko hitreje ogreje zrak v kopalnici, kot IR panel.
5. V različnih temah na različnih forumih, sem zaradi debiloidnega načina reklamiranja teh navadnih električnih grelnih teles, že nekajkrat pozval prodajalce IR panelov podobno kot zgoraj. Odziva, ali kakšne ponudbe (resne ali neresne) do sedaj še ni bilo. (off topic)
6. IR panel je lahko čisto spodobna rešitev kot sekundarno ogrevalo prostorov.
7. IR paneli niso nič posebnega. So navadno grelno telo brez posebnih dodanih vrednosti. Razen umetniške, če ti nanje kaj nariše priznan slikar, ki bo po možnosti pojutrišnjem umrl. Potem panel prodaš in kupiš sodobno toplotno črpalko za talno gretje in gretje snitarne vode, ali pa kamin na pelete. :lol: in uživaš, ko gledaš živ ogenj v svoji dnevni sobi. In poleg prihraniš - HA! :mrgreen:
8. Z izjemo kakšnih dveh praktičnih izkušenj, lahko na vseh forumih berem le o teoretiziranju v zvezi s paneli, že na prvi pogled lažnih izkušnjah, ali pa o neznanju, ko uporabnik meša klasično IR pečko ali grelec z IR panelom.
Skratka, že ko vidim temo o IR panelih vem, da..........gre za zgodbo o jari kači in steklem polžu.
In priznam, če ne bi bilo tako nespodobno agresivno nasilnega kretenskega reklamiranja teh panelov, bi jih doma imeli vsaj že nekaj priklopljenih na napeljavo, ki smo jo v novogradnji dali inštalirati na pravilno pozicionirana mesta (vsak predviden panel svoja varovalka) prav v ta namen (kot sekundarno ogrevanje). Tako pa me je pretiravanje in trdoglavost prodajalcev ( in pomanjkanje poročil dejanskih uporabnikov) enostavno od tega odvrnilo.
To bi bilo vse.