Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Zanima me ali lahko kdo pove iz izkušenj ali Althermina LT 8kW obtočna črpalka zmore sama poganjat cca. 160m2 talnega, ker je v 8kW enoti kar konkretno šibkejša OČ kot v 11kW, cca. 60W proti 150W.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Zmore, saj to ni navadna OČ ampak tista varčnejša, ki pa je zmoglivejša z manj porabe.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 16
Teme: 1
Ocena:
0
Mene pa zanima kaj je narobe z mojo TČ, saj mi zadnja 2 meseca dokaj pogosto (na vsake dva tedna, tudi na teden) javlja napako H7 ... trenutno uporabljam TČ samo za gretje sanitarne vode in kot rečeno se mi vsake toliko zadeva ugasne in na displayu utripa in javlja napako H7 ... prebral sem, da gre za napako "Fan motor position detection sensor error" ... zanima me, zakaj do tega prihaja, je kaj narobe in kako to rešiti. Čez nekaj dni bomo najbrž že vklopili TČ tudi za ogrevanje stanovanja in ne bi želel, da se mi tudi takrat to dogaja... hvala za odgovor
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
ja bravo :roll: :roll: :roll:
res si "stručko" ampak, da bi pa povedal/napisal "kaj in kako" si rešil zadevo, oz. pomisli, da bo še komu, ki ima Daikina prišlo prav, pa ne..."bog ne daj"
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
H7 je nepravi pretok vode in ne ventilatorjev za kar je koda E7
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
ja sori...res sem bil sebičen...morda bo kdo drugi imel isto težavo.
Ja, kot povedal Telmos, nepravi tok vode. Spomnil sem se, da sem imel poleti težave z ekspanzijsko posodo, ki so mi jo menjali ... predvideval sem, da je morda prenizek pritisk vode v ceveh pa sem spustu malo dodatne vode v sistem. Zdej je OK ...
Ocena:
0
Lani, ko sem nastavljal svojo TČ zaradi prevelike porabe, sem vse naštudiral v nulo in nastavljal posamezne vrednosti - zahvaljujoč vašim nasvetom seveda ... zdej pa seveda veliko tega pozabil in moram spet stvar naštudirati... letos se želim kao bolj poglobiti in če se da še bolj optimizirati delovanje TČ, da bo učinkovita in šparovna ... imam pa eno tako osnovno vprašanje - da sploh razumem kaj in kako;
ali se posamezne nastavitve, kot so "v odvisnosti od zunanje temp", "ročno nastavljena temp" ali po "časovniku-programiranje" med seboj izključujejo??
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Izbereš lahko ročno fiksno nastavljeno temperaturo ogrevalne vode
ali
odvisnost temperature ogrevalne vode od zunanje temperature (pri tem definiraš/korigiraš krivuljo glede na potrebe).
Logično je, da se ti dve nastavitvi istočasno izključujeta.
Vključevanje v urnike pa ni omejeno, menim, da načeloma lahko imaš par ur fiksno nastavitev, nato pa po krivulji, itd
Odgovor velja na splošno.
Objave: 1675
Ocena:
-2
Gašper na koliko imaš nastavljeno A.3.1.3.1(oddajnik razlike-delta T)
Objave: 1675
Ocena:
-2
Še eno vprašanje.
Kako imate nastavljeno oziroma kaj je boljše pri parametru A.4.2.2(segrevanje sanit.vode) Absolutna=privzeta ali vremensko vodena?
Hvala za odgovore.
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
dT sem kar pustil privzeto 5°, nisem še eksperimentiral, kadarkoli pa pogledam temperature je pa dT v praksi bolj pri 4°.
Za sanitarno vodo ne vem kaj bi dosegel z vremensko, jaz jo imam na reheat 38° in urnik da jo pred večerom zagreje na 43°, ne vem če je to optimalno enkrat sem tako nastavil in pustil, voda je bila še zmeraj dovolj vroča, tudi med vikendi dopoldne. Samo res ne vem kje imam jaz ta senzor, ker zdajle mi kaže samo 32° pa je na pipi voda ravno toliko vroča da še lahko držim roko pod njo, za tuširanje prevroče.
Kako pa kaj razlika med vgrajenim in dodatnim kalorimeter zdaj kaže? Meni zadnja dva dni Daikinov kaže COP 2,8, LWT je pri nekje 37-38°, dnevna poraba je bila sicer "samo" 20 kWh, ampak je bilo ponoči že premraz tako da sem podaljšal urnik na 19 urno delovanje. Pričakujem da bo naslednje dni okrog 30 kWh/dan.