PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Avtomatski odzračevalni ventil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo fantje, kje se dobi tale zadeva, da jo zmontiram na radiatorje?
Avtomatski odzračevalni ventil lahko dobiš pri mesarju. Če ti ga slučajno ne bo hotel prodati, poizkusi še v trgovinah z materialom za centralno kurjavo in vodovod.

Lp K.
Ne bit zdele neki ciničen. Sem iskal pri nas v Merkurju, pa nimajo. V Obiju tudi ne.. Sem pa vprašal tudi pri mesarju ja, so pa razprodali.
Conrad elektronika
zamot1 hvala, našel. 2 za ceno 8,39€.
Včasih jih imajo tudi v hofru/lidlu, ceneje kot drugje, pa vseeno delajo Smile
Ampak če rabiš zdaj (ker uno je loterija), je 4/kos celo še kar solidna cena.
Nikakor nisem ciničen. V tvojem lokalnem okolju so trgovine, kjer nabavljajo profiji. Drugič tam išči, v raznih bavbavih je lahko vprašljiva kvaliteta, na zalogi imajo le idočo robo. Če bi napisal odkod si, bi dobil točen odgovor.

Lp K.
Pa ti jaz odgovorim bolj direktno in brez ovinkarjenja.Sam sem namestil tele <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.zumer.si/odzracnik.php">http://www.zumer.si/odzracnik.php</a><!-- m -->
Omenjene šenčurske imam tudi jaz na vseh radiatorjih. Pravzaprav ne vem, da jih imam. Na kotlu in najvišjih mestih imam klasične KROMIRANE lončke.

LP K.
Big Grin Big Grin Big Grin Pa 20 % kurjave privarčuješ.Še varčne radiatorje kupiš,pa si že na polovici.
Če dodaš termostatske ventile še dodatnih 20%,če vgradiš elektronske termostatske glave še dodatnih 20% in smo že na 90% prihranku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pri meni zadeva špila pred tem smo mel non stop probleme z zrakom sedaj je mnogo boljše
procenti se ne seštevajo ane,ampak dejstvo je ,da če imamo zrak v radiatorju moramo več temperature nažgat,da ogrejemo stanovanje.V nasprotnem primeru,da greje cel radiator in pa da pripremo mešalni ventil in spuščamo čim manjšo temperaturo pa pride hitro 20%
Kako se ne seštevajo?Se pravi,zamenjaš okna in si privarčeval ,recimo, 20 % energije za ogrevanje.Potem pa oblečeš neizolirano hišo z 20 cm debelo bundo iz stiropora,pa si še vedno na 20 % ?
Sicer pa v reklami ne pravi,da LAHKO privarčuješ 20 %,pač pa trdi,da je to dejstvo.

LP Srečo
Če porabimo recimo 2000 l olja in vgradimo neko napravo ki zmanjša porabo 20% pridemo na 1600l ! Potem spet vgradimo naslednjo napravo z recimo 50% in se šteje od 1600l olja ! Torej pridemo na 800 l olja ! Tako je prav ! Če bi pa sešteli 20% +50%=70% In 2000l 70% =600l olja.... no to je pa napačno!
1 2 3
Iskanje po temi