PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IR paneli niso za kuhanje ampak so za gretje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan%E2%80%93Boltzmann_law">http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan%E2% ... tzmann_law</a><!-- m -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
No ...hmmm, ...upam di si bral tudi kake ''zdravilne'' učinke gretja...'kuhanja''

Vendarle pa to ni poceni, kot to hočjo predstavit nekateri, ali maš drugačno-argumentirano svojo izkušnjo, mogoče vabilo koga na ogled...?!
Zopet pa je odvisno od objekta ---njegove izolacije, kar se pozabi omenjat, kdor poda malo porabo..., nenazadnje pozabi kdo omenit tudi tisto ''malo kaminčka za romantiko'' (kdor ga ma), kar na NEH objektu ni zanemarljivo Idea
Lp
Nimam savne. Vendar moj namen ni bil vplivati na kogarkoli. Le sklepam, da IR paneli s svojo energetsko gostoto in posredno izsevanim toplotnim tokom niso namenjeni ali zmožni vzdrževati temperature objekta, ki ga 'obsevajo', če je njegova površinska temperatura višja od recimo 40 ali 45 stopinj. Enostavno niso temu namenjeni. Napiši, kakšna je površinska temperatura tvojega 170 W panela, obenem pa še temperaturo v prostoru, recimo 1m, 2m in 3m od vključenega panela
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Gremlin si bral...ves prostor nima celih 5m3.
Je zgolj , cca 1.5x1.5mx2višine..., ter 6kw sawo peč prostor resnično pregreje s stenami vred.
IR 850 W (5kom, dim, 40x80cm) pa komaj vzdržuje to (npr.50stC) temperaturo dalje....Če bi jo želel res dvigniti na recimo (nazivno zmogljivih 60), sploh ne vem, ker nimam potrplenja da bi tko dolgo čakal...
Ali preneseno na nek dnevni prostor je npr. velik cca 45m3 ter en grelni panel podobne moči na stropu...ni govora....Res da nismo goli, temp. so manjše...
Da pa bi vzdrževali npr. temp prostora 20 ali več...ga ni možiclja , da bi me prepričal da to malo stane....
Razen logičen zapis RobicM, ki ga nismo bli zmožni zapist (vsaj jaz ga nisem zasledil :oops: Idea )
Citat:Sej ne bo nikogar bolelo, če bo na koncu izjavil, da lahko živi pri IR na 18 st, pri radiatorju pa ga na 20st. zebe? Ker edino tukaj jaz vidim možnost prihranka IR napram el. radiatorju.
Ter mogoče še kolko je pri tem napravljen v prostoru, ali oblečen njegov objekt... :wink:
Do zdaj me ni še noben uspel prepričat, pa ne rečem da se ne pustim... Idea
Lp
Tako se je spor začel,
kako bi se najceneje grel?

Pri toplotni črpalki so začeli:
al' inverter al' on-off?
koga briga, če je na knof.

Pa oglasi se korenjak,
ki kuri uplinjak,
v lasti ima kak sadovnjak
(pisati moralo bi kak ar,
a težka je rima za hektar):

Na sekiro se spoznam,
motorki imam dve,
ceneje kot drva
pač ne gre!

Gosposka ali kmečka,
katera bo imela prav?

In da krvi ne bi preliil,
so z nebes se oglasili:
Kdor bi rad zastonj se grel,
naj nabavi IR panel!
Kmalu bo za celo zbirko...
Super ...šeeeee.... :!: Tongue
bohinc Napisal:Zopet pa je odvisno od objekta ---njegove izolacije, kar se pozabi omenjat, kdor poda malo porabo..., nenazadnje pozabi kdo omenit tudi tisto ''malo kaminčka za romantiko'' (kdor ga ma), kar na NEH objektu ni zanemarljivo Idea
Lp
Ja Bohinc veliko jih je ki nam hočejo deliti bučke :lol: Tile zagovornikiz IR paneli so pa kot Hari Krišna med Energetiki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
RobičM:Vsaka je boljša, kar nadaljuj Confusedhock:
rabim navdih, dal ga je bohinc z linkom za zastonj ogrevanje Big Grin
RobičM
Mogoče še en link za novo pesmico...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")petrolunichr("46")si/za-dom/izdelki/energetske-resitve/ir-dogrevanje[/url]
Več kot zanimivo vsaj meni...govori o dogrevanju, verjetno bo kdo rekel, da zaradi zakonske podlage ...., mogoče ali tudi ne :!: :?: Idea
Sem pa pozabil omenit..., ravno na to temo(kar sem v neki temi že delal en test ogrevanja ter počutja, samo z IR ali v pregretju s popreje finsko pečjo), da pregreti kamni ter stene dodatno pripomorejo k dobremu počutju, ter tudi dolgo peč- klub temu, da je izklujčena, oddajajo toploto pregreti kamni, ter pomagajo vzdrževati temp..
V primeru brez poprejšnjega ogrevanja s sawo pečjo , ne le da traja dooolgo, da dočakaš primerno temp. za vstop, tudi kasneje ni prostor ogret primerljivo prej omenjenemu, v predelu nog tudi zebe- občutek hladu (ker doli nimam panela ).
Niti ne dosežeš kake visoke -tudi še deklarirane z strani IR panelov.
Sam panel jo že doseže , prostor pa nikoli, kot tudi nikoli niso tko pregrete stene od čudežnih odbojev žarkov, ki ''ogrevajo'' predmete, v noge pa hladi....
Poglejmo samo naravo, kako dolgo rabijo stvari, da se kaj zaznavno pregreje (če to ni dolgo močno obsevano, kar narašča le z naraščajočo temp.). Pri nizkih temp. kljub občutku toplote na naše telo npr. pozimi, pa na kakih hladnih predmetih npr. le tega ne bomo zaznali...
Z nič... ni nič..., ali brez vložene energije jo tudi ne moremo občutiti ali zaznati....tako ali drugače :wink:
Lp
Z nič... ni nič..., ali brez vložene energije jo tudi ne moremo občutiti ali zaznati....tako ali drugače :wink:
Se popolnoma strinjam.
Pogledal sem link. V smislu večje prodaje se dandanes lahko vse napiše.
ne, ne, bohinc, ne gre tako

rabim nekaj, da me nasmeji, to je ponavadi slučajno, in potem še idejo za kontekst zgodbico (recimo prva pesem je pravljica za lahko noč, ki jo mama pove otrokom, druga pa prepir, ki ga reši tretji - da je inštanca brez možnosti pritožbe, sodi sam g. Bog)
Tako, da IR paneli so se verjetno bolj ali manj izpeli.

Obstaja še kakšna možnost rime o kondukciji (zametek ideje) ali Saga o waltisu (imam že naslov in idejo o obliki), samo ne gredo pod temo IR panelov. No, kondukcijo bi mogoče še spravila skoz v tej temi.

Še ni bilo opozorila moderatorjev :wink:
Upam, da opozorila ne bo. Lepa popestritev včasih dolgočasnega foruma. Hvala za trud, talent je pa nekdo drug dal...

Lp K.
In še zadnji žebljiček v pokrov: kopirano z nekega drugega foruma, kjer IR bolezen prav tako razsaja pri določenih primerkih.

O IR panelih sem sam pretežno pisal le o tem, da me strašno moti zavajoč in pritlehen način reklamiranja in prodajanje bučk. Kljub temu, da imam v hiši po stropovih novogradnje potegnjeno vso elektriko za predvideno namestitev.

In kako prav sem imel........ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Prodajalec IR panelov kot "zdravo za gotovo" ponudi tole:
Aleš Babič
Re: Ogravanje z IR paneli, najcenejša opcija??

26.11.13 16:11
Nevtralna stran o IR ogrevanju
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ir-ogrevanje.org">http://www.ir-ogrevanje.org</a><!-- m -->

Potem pa nek drug forumaš izbrska tole:

Kurilna sezona
Re: Ogravanje z IR paneli, najcenejša opcija??

26.11.13 17:37

Navedeno
Aleš Babič
Nevtralna stran o IR ogrevanju
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ir-ogrevanje.org">http://www.ir-ogrevanje.org</a><!-- m -->[/url]

Komu mažete oči....Nevtralnost?

Podatki o registratorju nevtralne domene.

Domain IDBig Grin165833012-LROR
Domain Name:IR-OGREVANJE.ORG
Created On:15-Jun-2012 15:14:29 UTC
Last Updated On:07-Jul-2013 00:20:17 UTC
Expiration Date:15-Jun-2014 15:14:29 UTC
Sponsoring Registrar:Gransy s.r.o. d/b/a subreg.cz (R1863-LROR)
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID:SUB_702144
Registrant Name:Ales Babic
Registrant Organization:EKOSEN d.o.o.
Registrant Street1:Trzaska c.
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Maribor
Registrant State/Province:SI
Registrant Postal Code:2000
Registrant Country:SI
Registrant Phone:+386.031411181