Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Te papirje imamo vse, rušitveni načrt je bil del PGD. Prijavili smo gradbišče ko smo začeli zidati, pač to, kar smo sproti pobrali, da je treba, nisem pa za nobeno reč prav posebej šla s poti, če je še kaj treba. Ker pri nas je itak tako, da leva ne ve kaj desna dela, moram za vsako reč na vsak urad posebej vloge dajat - ko da so skregani med seboj. Številka bo itak enaka ostala, tako da so dokumenti, če bi morala že zdaj stalnega prijavljati, potem ne bi več spreminjali...
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
JaBK: sicer ne razumem kakšne kolobocije imate, vendar sem imel podobno situacijo.
Kupila sva zapuščeno kmetijo, kjer je bila elektrika priklopljena v stari hiši.
Ker smo gradili par metrov stran zaradi boljše geologije, smo hišo pustili in jo uporabljali za skladiščenje orodja, itd... saj v rušilnem načrtu ne piše rok, kdaj moraš zrušiti.
Za samo gradbišče smo postavili gradbeno elektro omarico, elektro je prišel in priklopil "gradbeno elektriko". Ko je bila hiša postavljena, pa smo naredili preklop nazaj na gospodinjski odjem. Staro hišo podrli, hišna številka ostala za nov objekt in na koncu so geodeti uredili še elaborat za vpis v kataster... brez kakršnihkoli problemov in zapletov...
Dokler torej ne boste novega objekta vpisali v kataster, bo GURS imel stare podatke in vrednotenje bo narejeno na osnovi tega. Torej ta postopek čaka tudi vas. Ni pa to odvisno od datuma, kdaj vi prijavite stalno prebivališče. Midva sva ga recimo celo 3 mesece prej, preden sva se dejansko preselila (ker so mi ravno potekli dokumenti).
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
@JaBK
:lol: :lol:
Tole je pa vrhunsko. Ni da ni.
Sicer lahk vsak dela kot misli da je prav in mu ustreza, ampak na koncu ..............
bo spet sistem kriv za ................ štale.
Ne vem, no, res nimamo idealno pošlihtanih sistemov, ampak se mi zdi, da se kar da priti skozi "mline".
In pri teh stvareh je tako, da ko enkrat prideš skozi - si zaključil.
Sicer pa ob vsaki spremembi - grizeš nohte - ali velja tudi za mene, al padem not, al ne?
Res dobr tole zavozlan! :wink:
Objave: 119
Ocena:
0
A to, da je presečni datum 1.4.2013 drži 100%? To pomeni, da lahko služnost uredim šele v marcu 2013? Davek bo pa od 1.1.2013?
Ocena:
0
1.1.2014 je presecni datum samo prvic.
Nato bo 1.1.2015....itd.
Seveda, ce bo zakon sploh obveljal.
Ocena:
0
Kaj je zdaj pravilno enkrat si napisal 1.4.2014 in drugič 1.1.2014?
Če je presečni datum 1.4.2014 imam čas marca 2014 vse urediti, v nasprotnem morem do konca letošnjega leta vse urediti.
Moje mnenje je, da zakon bo sprejet, saj v nasprotnem ima vlada res velike težave in posledično tudi mi državljani.
Ocena:
0
Se opravicujem hitriprsti na ipadu :oops:
Torej: 1.4.2104
Nato pa 1.1.2015, 1.1.2016,itd.
Nesprejetje tega zakona pomeni "samo" 200milionsko luknjo v proracunu.
To ni tak hud problem.
Se pa kar strinjam s Pozarjem, da so velike sanse, da zakon pade. Jankoviceva struja lahko glasuje proti (Stepisnik se vraca v parlament) in ga bo potem cela Slovenija slavila kot odresitelja...maja 2014 pa predcasne volitve....
Ce se ta scenarij ne uresnici, pa jaz se vedno menim, da bo Ustavno sodisce zakon razveljavilo, kot je napovedal Sircelj, ker:
1. Ne more biti davcni zavezanec najemnik, ampak samo lastnik
2. Ne more biti elektrogospodarstvo v priviligiranem polozaju kot ostale panoge
3. Neplacevanje najemnika ne more biti osnova za vpis davcnega dolga na nepremicnini.
Vsaj te tri stvari so vnebovpijoce...opozicija je predlagala amandmaje, ki jih je pozicija nonsalantno zavracala...
Ocena:
0
Res hvala na odgovoru.
A mi lahko poveš, kje v predlogu zakona piše (v kerem členu), da je presečni datum za leto 2014 šele 1.4.?
Ocena:
0
Poslusal sem razpravo v parlamentu in to je bilo veckrat povedano.
Sicer pa preberi zakon, 25. Clen govori o tem.
Cukimuki: Zdaj pa se ti povej vir svoje trditve, ko tako suvereno trdis, da zakon tega ne predpisuje.
Aalno: sluznost zakon ne navaja, da bi bil to razlog za nizjo stopnjo davka.
Se nekaj: po mojem je treba lastniska razmerja urediti prej in ne cakati do marca. Zakon navaja roke in datume, ko bo GURS sporocal podatke na DURS (ne bom vsega zdaj citiral, preberite si sami recimo 17., 18.clen in se kaksnega).
Jaz bom to urejal se letos.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
5. člen
(davčna osnova)
Davčna osnova je posplošena tržna vrednost nepremičnine, ugotovljena s predpisi o množičnem vrednotenju nepremičnin in pripisana nepremičnini v registru nepremičnin 1. januarja leta, za katero se odmerja davek.
Torej za leto 2014 velja 1. 1. 2014 ne glede kdaj bo zakon, če bo sprejet.
Ocena:
0
Čukimuki: očitno nisi prišel do 25.člena, ki skupaj s 26.členom ureja obdavčitev za leto 2014 :roll:
Ne bom se pa več pregovarjal glede tega.
Ko bo zakon sprejet, lahko vsak kontaktira DURS za tolmačenje.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Imaš prav. Se opravičujem.
Objave: 62
Teme: 19
Ocena:
0
teli norci so tale zakon podprli še drugič, pa saj to ni res. Pa kako to sploh more bit, jaz bom nekoč, ko mami in ati umreta podedovala tretjino stare, zelo stare hiške, ki stoji na 340m2, ocenjena pa je na 200.000 eurov, predstavljajte si moj davek, ker pač ne živim tam, ker je ta hiška premajhna da bi notri živela še naša družina.