Malce obudim temo, ker sem zamujal...
Citat:Sicer je tvoje ogrevanje , za moje pojme drugače, kot so dejansko IR paneli kot se prodajajo na tržišču, kot konkretno npr. Redwell-ov.
Tole se je nanašalo medo9 (ker so žice...ali karkoli že razprostreni po večji površini najbrž stropu, potemtakem je tudi ''sevanje'' v glavo manj občutno, ter hkrati ogreta večja površina. Zato še vedno vztrajam da ni to primerljivo kupljivim IR panelom npr.[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")redwellunichr("46")com/com/product_listunichr("46")asp[/url], tvoj sistem je delan na objektu...zato sva nekoč imela manjši ''zaplet'' .
Citat:Se strinjam @medo9, nekateri so prav posmehljivi in se norčujejo iz uporabnikov, ki pravijo, da je IR ogrevanje učinkovito in primerno, pa sploh nimajo pojma o tej tehnologiji, kar je še huje je niti niso preizkusili. Pa ne mi z nekimi ir savnami itd
Učinkovito je ..vendarle toliko kolikor vložimo energije v to ogrevanje..., le to pa ni poceni, če hočemo poceni ogrevanje

(ali preneseno iz savne kot sem že pisal ...., če bi le to prenesel v večji prostor ter ga hotel meti konstantno gretega na določeno temp. , je mnogo bolje da bi kupil npr. el. oljni radiator..., ker bi se za cenovno nabavno razliko med IR panelom ter el. radiator., že kar nekaj časa grel...

Citat:Vendar glede na to, da sem že črno na belem videl primerjavo v porabi med prejšnjim sistemom in IR, ter je bila za več kot še enkrat nižja poraba, poleg tega pa sem se pogovarjal še z nekaj ljudmi, ki imajo vgrajeno in so ravno tako zadovoljni, me ne bo nihče prepričal, da paneli niso ustrezni in nimajo majhne porabe.
Le kje so da ne dajo dokazov tu gor..., oz. so med prej in zdaj naredili tudi kak drug ukrep na objektu po zmanjšanju porabe?!
Mimogrede, že dolgo nazaj si to obljubil sam,
niti ne odgovoril na vprašanja RobicM !!!
Mogoče tudi panel z gibajočo sliko, konkretne velikosti ne bi bil napačen Vermont, če zavrtiš še kak vroč program lahko še zašvicaš
Citat:Evo, za vse fane IR ogrevanja. Imaš velik TV, pa še IR ogrevanje
. Sem šel za štos mojo potipat (TV, da ne bo pomote
) in mlačno topla. Sigurno ne kuri 400W
, imam pa stensko ogrevanje
.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=20&t=17746&p=542941#p542941[/url]
Sicer pa smo res tečni neka firma ponuja zastonj ogrevanje :lol: , le kako naj nam poda porabo, če je nima...

hock: , res smo prave zgage :oops: zastonj-ogrevanje.si
Da ne vlečem na plan starih tem na to ogrevanje...
Lp