Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
vincentovega ne stej, ker je dal le principielni primer, brez "tvojih" materialov/dimenzij.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
KARMEN....vnesi v tabelico: številke tvojega materiala ter zraven dopiši njegovo debelino (v metrih).
Ostale materiale, ki nimajo veze s tvoj hiško ali pobriši, bolj sigurno pa bo (s strani preračuna) da daš ostale materiale njih debelino na 0.
Tako dobiš podatke točno zate. Lahko pa napišeš sestavo stene in njeno debelino pa mi vnesemo da vidiš če delaš OK.
Preračun (podatki v njem) so od naše hiše. Torej tudi slučjano ne bojo nikomur drugemu ustrezali..zato naj jih vsak korigira na lastno hiško, ostalo pa izbriše oz. ničlira.
(sem namenoma pustil več postavk noter, da da komu misliti 'češ, a to je treba tudi noter šteti?'...ker malo po malo, pa se izgube nabirajo, potem nam pa ni jasno od kje taka poraba hiše). Plus ob prenovi stare hiše bi moral zraven prišeti še masikatero izgubo zaradi toplotnim mostov (npr. stene, na temeljih...in izgubo preko njih itd).
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Saj sem napisala vse podatke v enem od prejšnjih postov :oops: .
Ocena:
5
Ups..nisem opazil..bom jutri prekontroliral. Je pa bolje če kar direkt napišeš..lesabtoliko, izolacije pa toliko.
Sem pa bergija prosil če mi zamenja priponko ker vidim da je noro veliko tiskarskih napak v navodilih :?
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Urejeno. Naj še kdo prekontrolira, če vse deluje po psu.
No pain, no gain.
Ocena:
5
Dela :wink:
Tiste napake, ki so ostale, prosim ignorirajte :twisted:
(čudo tehnike....zipat ne morem datoteke, a odprem pa lahko zipano datoteko!?..a ni to eno in isti programček, ki to počenja :?: ?
Ocena:
4
s cim odpiras zip? z standardnim windows explorerjem? ce da, to (kolikor vem) funkcionira le za odpiranje.
ce nimas winzipa/winrara in ne zelis imeti crackane oz. v nedogled podaljsane trial verzije, si pokni na pc kaksen zastonj kompr. program - npr. 7-zip itd.
Ocena:
5
Karmen...pri tebi je verjetno tako s sestavo stene:
14 cm lesa (zap. št. 21)
16 cm izolacije (22)
2 cm ometa (tu uporabi raje zap. št. 1)
---------------------------------------
Pri tabelici za 'zunanja stena-cokel' ti tako ostane še četrta vrednost, kjer vpišeš debelino nič
rezultat za tvojo steno je... U=0,19 W/m2K.
Dobro a ne pasiva.
Glede izbora materialov..pri malih debelinah in 'betonskih' izdelkih kaj dosti ne vpliva kaj izbereš, ker glavnino izolativnosti dobiš z izolacijo.
Recimo že v našem primeru, kjer je hiša zidana iz betonskih votlakov, ki so sami po sebi obupno izolativni...bi, če bi namesto njih uporabili navadne cegle, se poznala razlika na U vrednosti šele na tretji decimalki (pri moji izolaciji seveda..namesto 0,143 bi bilo 0,140)...tako da...nikakor se ne splača pretirano veliko denarja dajat za 'izolativno' opeko...raje dodaš par cm izoalciej zraven - si več naredil na izolativnosti plus ceneje prideš skozi.
Pri nas (kot zanimivost) je U vrednost padla iz 1.35 W/m2k pred izolacijo (v tabelici 'Zunanja stena - fasada' daš debelino izolacije (32) na 0) na 0,14 W/m2K po izolaciji...skoraj 10 x manjše izgube prek sten. :wink:
Nekje se pa mora to poznati.
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
vincent, če uporabljaš Windowse klikni z desno tipko na file ki ga hočeš "zippat" in izberi opcijo "Send to -> Compressed (zipped) folder"... (če uporabljaš slovenske Windowse pa "Pošlji v -> Stisnjena mapa (zip)")
Ocena:
5
absolutno! pivo je za že narejeno delo :wink:
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
A bo v redu, če dam za kamen cementni estrih, kar se tiče lamabde.
Ocena:
4
po mojih virih ne povsem.
estrih ima lambdo okoli 1.4, kamen pa (skoraj kot armirani beton) okoli 2,2.