Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Priročnika nimam ravno pri roki, ampak na pamet ti lahko povem:
- malo dvomim da imaš 45° v talno gretje, edino če ročno vklapljaš in izklaplajš gretje in si v praksi grel po 1 uro na dan?
- minimalna temperatura, ki jo lahko izbereš na domačem ekranu se nastavi koliko je lahko, malo pobrskaj, mislim da "preset values"
- če je kontroler v sobi moraš iz LWT control prestavit na RT control (instllaler setings - layout)
- priporočam ti da nastaviš weather dependent, koliko bo potrebna temperatura boš moral malo testirat, ampak kolikor pravijo drugi uporabniki bi jaz nastavil pri +10°/28° pri -10° pa 35°. To bi bilo recimo za začetek, potem pa dviguješ po potrebi če bi bilo slučajno premalo, ampak sam bi ostal na taki bolj položni krivulji z majhno razliko med max in min. Priporočam tudi avereging outdor temp na 24 ur, tako da ne bo temperatura v tlakih v enem dnevu preveč nihala, ker nima smisla, ker vse pride z zamikom.
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Bo dhw še vedno na voljo?
DA.
Če na displeju izklopiš ogrevanje,se sanit.bojer segreva naprej!
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Posebej imaš meni za sanitarno vodo in ogrevanje. Ko ogrevanja ne rabiš se postaviš v meniju na ogrevanje in ga z tipko levo zgoraj izklopiš. Nato se v meniju s puščico prestaviš na rezervoar in ga zopet z levim zgornjim gumbom vklopiš ali izklopiš. Ko je vklopljen gori lučka, ko je izklopljen ne gori lučka. Tako lahko uporabljaš ogrevanje in sanitarno vodo vsako zase.
Ocena:
1
Sory, ne levim zgornjim gumbom ampak desnim zgornjim gumbom vklapljaš in izklapljaš ogrevanje in sanitarno vodo! :|
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Ne vem zdaj si napisal tako, da je pomoje še več zmede.
- zakaj bi prepletanje urnikov izzvalo el. grelce, če je tako za SV kot za ogrevanje potrebno manj kot 50°? V katerih primerih je to tako, mogoče če je el. grelec v bojlerju, ker če je samo v TČ itak ne more ogrevati dve stvari hkrati?
- pišeš o timerjih potem pa o WD, ki po moji logiki pomeni Weather Dependent nima veze s timerji.
- potem pišeš naj se nastavi reheat in omenjaš spodnjo in zgornjo mejo, malo postov nazaj pa smo ugotovili, da se to ne da nastavit, nam poveš kako naj bi se to nastavilo?
- Kaj naj bi pomenilo razmerje med delovanjem kompresorja (ure) in pridobljeno energijo (kWh)? Mogoče si mislil št. ur delovanja el. grelca?
Ocena:
1
Mislim, da bo to prišlo marsikomu prav.<!-- m --><a class="postlink" href="http://m.youtube.com/watch?v=_2V-zeKmuZE">http://m.youtube.com/watch?v=_2V-zeKmuZE</a><!-- m -->
Objave: 178
Teme: 12
Ocena:
0
Po preletu nastavitev sem v sekciji "error" naletel na tip napake L5-0 in sicer 3.11.2013. Pod opisom sem našel "OU: Inverter instantaneous overcurrent (DC). Please contact your dealer."
Se mogoče komu sanja kaj naj bi to pomenilo oz. je zadeva zrela za klic serviserja?
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
če ti na display sama TČ napiše to ali podobno napako, potem ja
če pa si ti iskal po zgodovini napak, potem pa ne
Ocena:
0
Ja, po zgodovini napak sem iskal. Hvala. Še eno vprašanje, torej tablo smo prestavili v dnevno sobo in nastavili vse potrebno za kontrolo. Sedaj me pa zanima, zakaj mi iz načina comfort, ki je izbran na domačem zaslonu, po določenem času meče na način urnika? Urnikov sploh nimam nastavljenih in ne vem v kakšne temperature se potem zadeva spušča... Rad bi pač imel vedno v comfort načinu oz. na 21 stopinj in se ne ukvarjal z urniki. Sploh mi ni jasen koncept izbiranja med tistimi tremi nastavitvami na domačem zaslonu (dnevna, urnik, nočna) :/ Se da to komu razložit lepo prosim
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Imaš talno ali radijatorje. Če so radijatorji povej ali imaš termostatske ventile?
Ocena:
0
Talno imam. Se pravi se mi nekako ne splača nastavljati odklonov ponoči zaradi samega zamika, ali se motim?
edit: sem potem našel opcijo "temperature lock" ki je bila nastavljena na 2 uri, najbrž je zaradi tega prehajal nazaj v urnik...Sem dal sedaj na "permanent".