PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin LT (2013) nastavitve, izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam dvotarifni števec ja. Se bom v naslednjih dneh malo poigral z urniki. Še par vprašanj bi vam natrosil, ki so se mi porajala med branjem priročnika. Kakšna naj bi bila ustrezna min in max temperatura izhodne vode v primeru talnega gretja? Kot sem prebral, naj bi bila priporočena max lwt za talno gretje 35 stopinj, citiram: "Enota je zasnovana tako, da podpira delovanje talnih krogov. Priporočena temperatura izhodne vode (nastavljena preko daljinskega upravljalnika) za kroge talnega ogrevanja je 35°C.", vendar meni ne gre nastaviti manj kot 37...Trenutno je na 45 kar se mi zdi nekam visoko, al kako? Naslednja stvar, tablo mi bo mojster prestavil iz notranje enote v dnevno sobo. Je dovolj da se spremeni samo parameter iz "on unit" v "room" ali je pametno še kaj dodatno nastavljati? In še zadnje vprašanjce, ker je ogrevanje prostora na "absolute", in ne na "weather depended", se ga izklopi enostavno z off gumbom na prvem domačem zaslonu, kjer nastavljam željeno temperaturo ali moram izklopiti celoten nadzor lwt? Bo dhw še vedno na voljo? Se opravičujem za morebitna glupa vprašanja, kakšne stvari so mi bolj nerazumljivo napisane, tukaj gor vas je pa sigurno že nekaj doktoriralo iz tega področja Wink Hvala
Priročnika nimam ravno pri roki, ampak na pamet ti lahko povem:
- malo dvomim da imaš 45° v talno gretje, edino če ročno vklapljaš in izklaplajš gretje in si v praksi grel po 1 uro na dan?
- minimalna temperatura, ki jo lahko izbereš na domačem ekranu se nastavi koliko je lahko, malo pobrskaj, mislim da "preset values"
- če je kontroler v sobi moraš iz LWT control prestavit na RT control (instllaler setings - layout)
- priporočam ti da nastaviš weather dependent, koliko bo potrebna temperatura boš moral malo testirat, ampak kolikor pravijo drugi uporabniki bi jaz nastavil pri +10°/28° pri -10° pa 35°. To bi bilo recimo za začetek, potem pa dviguješ po potrebi če bi bilo slučajno premalo, ampak sam bi ostal na taki bolj položni krivulji z majhno razliko med max in min. Priporočam tudi avereging outdor temp na 24 ur, tako da ne bo temperatura v tlakih v enem dnevu preveč nihala, ker nima smisla, ker vse pride z zamikom.
Bo dhw še vedno na voljo?
DA.
Če na displeju izklopiš ogrevanje,se sanit.bojer segreva naprej!
Posebej imaš meni za sanitarno vodo in ogrevanje. Ko ogrevanja ne rabiš se postaviš v meniju na ogrevanje in ga z tipko levo zgoraj izklopiš. Nato se v meniju s puščico prestaviš na rezervoar in ga zopet z levim zgornjim gumbom vklopiš ali izklopiš. Ko je vklopljen gori lučka, ko je izklopljen ne gori lučka. Tako lahko uporabljaš ogrevanje in sanitarno vodo vsako zase.
Sory, ne levim zgornjim gumbom ampak desnim zgornjim gumbom vklapljaš in izklapljaš ogrevanje in sanitarno vodo! :|
Super ste, hvala za odgovore Smile
perza Napisal:Aha, hvala za odgovore. Ja, igranje z urniki me mogoče še čaka, sem pa vrgel na iz scheduled+reheat, kot mi je nastavil monter, na reheat, ker mi enostavno ni dogrevalo bojlerja in je bil že na 32 stopinjah po dnevu in pol. Ne vem, nekaj izgleda ni bilo v redu nastavljeno.Sedaj, če pač tako pustim, ali bodo ti dogrevalni cikli kaj preveč vplivali na sobno gretje - kar jaz vem, tiste trenutke ne ogreva prostorov, oz. če se je kdo igral s tem, se zadeva opazno pozna na stroških? Aja, sva pa dve osebi v stanovanju, se pravi recimo dve tuširanji na dan zvečer in ostale majhne porabe v kuhinji.

Ogrevanje san.vode po urnikih po nepotrebnem zakomplicira način delovanja TČ.

Vse prepogostokrat se timerji lahko prepletajo in izzovejo nezaželjeno delovanje.

DHW - WD funkcija lahko izzove vklop el.grelcev (ne priporočam).

Za 6 kW je najbolje nastaviti izključno reheat (brez schedule), spodnja meja npr. 38°C, zgornja meja 43°C.

Delovanje el.grelcev, kompresorja (število ur) se lahko pogleda pod informacijami.

Razmerje med delovanjem kompresorja in pridobljeno energijo mora biti v rangu faktor >3. Če je manj pomeni, da je el.grelec po nepotrebnem deloval... največkrat pri vklopljeni funkciji DHW - WD.

Nastavlja se v servisnih nastavitvah....

Priložene datoteke
.png   installer settings.png (Velikost: 165,36 KB / Prenosi: 1678)
Ne vem zdaj si napisal tako, da je pomoje še več zmede.

- zakaj bi prepletanje urnikov izzvalo el. grelce, če je tako za SV kot za ogrevanje potrebno manj kot 50°? V katerih primerih je to tako, mogoče če je el. grelec v bojlerju, ker če je samo v TČ itak ne more ogrevati dve stvari hkrati?
- pišeš o timerjih potem pa o WD, ki po moji logiki pomeni Weather Dependent nima veze s timerji.
- potem pišeš naj se nastavi reheat in omenjaš spodnjo in zgornjo mejo, malo postov nazaj pa smo ugotovili, da se to ne da nastavit, nam poveš kako naj bi se to nastavilo?
- Kaj naj bi pomenilo razmerje med delovanjem kompresorja (ure) in pridobljeno energijo (kWh)? Mogoče si mislil št. ur delovanja el. grelca?
Mislim, da bo to prišlo marsikomu prav.<!-- m --><a class="postlink" href="http://m.youtube.com/watch?v=_2V-zeKmuZE">http://m.youtube.com/watch?v=_2V-zeKmuZE</a><!-- m -->
Nastavite: setpoint readout type: TEMPERATURE (not grafical).
V nasprotnem primeru, zgleda da skozi novi super moderni vmesnik pač posredno določaš temperaturo dogretja sanitarne vode tako, da določiš, koliko ljudi uporablja toplo vodo.

Predlagam, da za začetek določite:
setpointmode: reheat only
storage control SP mode: absolute (ne pa whether depending mode) -velja samo za sanitarno vodo
setpoint readout type: temperature ali grafical
conversion person: 1 person (42 stopinj) ali 2 person (47) stopinj,..

Če tudi pri readout type=temperature -ne gre drugače oz. se ne da nastaviti temperature dogretja številčno, ampak samo posredno, se pač nastavi število oseb Idea

Te TČ nimam, zato ne morem sam sprobati vseh želenih nastavitev.
Video je že ok, samo veliko boljša bi bil interaktivna spletna aplikacija enakega grafičnega vmesnika v obliki igrice, da bi lahko trenirali preko neta, aplikacija pa bi dajala namige. Res bi tam gor rabili slovence
Idea
Po preletu nastavitev sem v sekciji "error" naletel na tip napake L5-0 in sicer 3.11.2013. Pod opisom sem našel "OU: Inverter instantaneous overcurrent (DC). Please contact your dealer."

Se mogoče komu sanja kaj naj bi to pomenilo oz. je zadeva zrela za klic serviserja?
če ti na display sama TČ napiše to ali podobno napako, potem ja
če pa si ti iskal po zgodovini napak, potem pa ne
Ja, po zgodovini napak sem iskal. Hvala. Še eno vprašanje, torej tablo smo prestavili v dnevno sobo in nastavili vse potrebno za kontrolo. Sedaj me pa zanima, zakaj mi iz načina comfort, ki je izbran na domačem zaslonu, po določenem času meče na način urnika? Urnikov sploh nimam nastavljenih in ne vem v kakšne temperature se potem zadeva spušča... Rad bi pač imel vedno v comfort načinu oz. na 21 stopinj in se ne ukvarjal z urniki. Sploh mi ni jasen koncept izbiranja med tistimi tremi nastavitvami na domačem zaslonu (dnevna, urnik, nočna) :/ Se da to komu razložit lepo prosim
Imaš talno ali radijatorje. Če so radijatorji povej ali imaš termostatske ventile?
Talno imam. Se pravi se mi nekako ne splača nastavljati odklonov ponoči zaradi samega zamika, ali se motim?

edit: sem potem našel opcijo "temperature lock" ki je bila nastavljena na 2 uri, najbrž je zaradi tega prehajal nazaj v urnik...Sem dal sedaj na "permanent".
1 ... 3 4 5 6 7 ... 55 Pojdi na stran 
Iskanje po temi