Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Super, zrihtano kalorimeter deluje, ampak mi že sedaj kaže 1191 kWh pridelane energije imamo pa TČ od julija. Torej res smešno da je menu skrit, če ne nastaviš el. števca.
Ocena:
1
Zadeva deluje, poraba elektrike 10 kWh, proizvodnja 32 kWh, COP 3,2. Pričakovano ker je verjetno ca. 5 kWh samo za ogrevanje sanitarne vode in za standby.
Objave: 178
Teme: 12
Ocena:
0
Bom kar tule vprašal, zanima me, če kdo ve, pri kateri spodnji temperaturi začne dogrevati bojler pri "Reheat only" funkciji za DHW. Nikjer nisem našel tega podatka oz. sploh ne vem če se ga da nastavljati. Imam pa Daikin Altherma LT 6kw. Hvala
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Seveda se da nastavljati.Najprej nastavi način ogrevanja.A.4.1 v nastavitvah monterja -glej navodila v vodnik za monterja str.41. Glede na izbrani način se ti odprejo opcije v uporabniških nastavitvah. nastavi-7.4.3.3 glej navodila str.45.
Ocena:
0
Hm, torej trenutno imam nastavljeno na:
Topla voda za gospodinjstvo, Način nas.
točke:
▪ 0 (Samo vnov. ogr.): Dovoljeno je
samo vnovično ogrevanje.
In zaboga nikjer v meniju ne najdem te spodnje omejitve. Pomoje je vidna samo v načinu po urniku oz. urniku+dogrevanje. V uporabniških nastavitvah je samo mislim da omogočanje tihega načina. Sedaj imam nastavljeno temperaturo vode za gospodinjstvo na 50 stopinj in kar sem opazoval, mi sedaj dogreva nekje pri 48 stopinjah, čeprav piše tam privzeto 45...
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Te temperature nihajo za približno dve stopinji in niso skoraj nikoli točno toliko kot bi ti rad. Če imaš nastavljeno na 45 pomeni to, da lahko on uporabi 43 ali pa 47 stopinj. To upoštevaj in mu sam nastavi na višjo oziroma nižjo temperaturo.
Ne vem sicer zakaj imaš nastavljeno na vnovično ogrevanje, po moje je bolj varčno ogrevanje sanitarne vode na urnike. To ti piše tudi na koncu navodil pri ,,varčevanju z energijo".
Ocena:
1
Jaz sem nastavil tako da imam SV na urnike + reheat. Na urnik ob 12h segrejem na 44° in potem še enkrat ob 18:30 (smo na ET). Reheat imam nastavljeno na 35°, za enkrat se še ni zgodilo da bi tople vode zmanjkalo in upam (nisem podrobno opazoval) da se to dogrevanje zgodi res samo dvakrat na dan. Je pa logika urnikov za SV malo drugačna kot za ogrevanje, za SV nastaviš čas ko hočeš, da vodo začne segrevati na neko temperaturo, ko to temperaturo doseže se kasneje ne bo dogrevalo nič več (če ni vklopljen reheat) oz. se bo čakalo da temperatura pade na tisto "reheat" temperaturo (ob vklopljenem reheat). Je pa mene ta histereza tudi motila ker se je TČ v reheat načinu stalno prevečkrat po malo zaganjala, zato sem nastavil urnike.
Imam pa Austria Email bojler in se mi zdi, da je senzor za temperaturo zelo nizko v bojlerju, tako da sem že videl vrednost blizu 30° na displeju, na pipi pa voda še zmeraj vroča da se spečeš.
Ocena:
-2
Sorry, malce hitro sem bral,sem opazil da piše spodnjo temp. Vnovično ogrevanje ti bo stalno dogrevalo na neko temperaturo. Mislim da se ne da nastaviti sp. točka.
Nastavi tako kot ti svetuje Gašper.Tako imam tudi sam.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
gasper, višina senzorja je do neke mere nastavlljiva v HR 300
Ocena:
0
Aha, hvala za odgovore. Ja, igranje z urniki me mogoče še čaka, sem pa vrgel na iz scheduled+reheat, kot mi je nastavil monter, na reheat, ker mi enostavno ni dogrevalo bojlerja in je bil že na 32 stopinjah po dnevu in pol. Ne vem, nekaj izgleda ni bilo v redu nastavljeno.Sedaj, če pač tako pustim, ali bodo ti dogrevalni cikli kaj preveč vplivali na sobno gretje - kar jaz vem, tiste trenutke ne ogreva prostorov, oz. če se je kdo igral s tem, se zadeva opazno pozna na stroških? Aja, sva pa dve osebi v stanovanju, se pravi recimo dve tuširanji na dan zvečer in ostale majhne porabe v kuhinji.
Ocena:
1
Gledam ja, da je kanal s senzorjem, ki ga lahko kao premikaš gor in dol, ampak mi ni čisto jasno kako in kako veš kje si v tem kanalu. Zdajle se mi tudi ne, da kaj preveč s tem ubadat, mogoče drugič.
perza, za SV bo mogla TČ dati nekaj svojega časa, koliko je pa bolj odvisno od porabe SV, kot pa tega kako optimalno se ta segreva. Če si na talnem gretju (6 kW) se nimaš kaj bati, ker gre za počasno odzivnost in veliko akumulacijo. Tudi z radiatorji temperatura v prostoru ne bo padla, če se radiatorji mrzli pol ure.
Ocena:
-2
perza če imaš dvo tarifni števec, se ti po urniku splača segreti ponoči na npr. 48°C.Voda ti zadošča čez dan. Pod večer pa še eno segrevanje za tuširanje.