Objave: 127
Teme: 13
Ocena:
0
Še moj odgovor ko sem dal omenjeno črpalo na auto adpt in nočno/dnevni režim. Kot omenjeno se jemoč zmanjšalo na 15-18 W in temperatura v hiši je ostala kot je bila. Zanimivo se mi zdi ker spomladi jo z tem načinom nisem mogle dvigniti nad 17C. Mogoče res da je potrebno najprej dvigniti temperaturo na željen nivo in nato na autoadpt in zadeva špila. Porabo spremljam in da bise kaj bistveno spremenila ni opazno.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Naj povem, da sem jaz vgradil Alpha2 črpalko in Herz termostatske ventile in na nekaterih kljub vsem možnostim, ki jih ima črpalka slišim zelo moteče pisakanje, tako da bom dva ventila zamenjal za navadna. Je pa res, da ne rabim, da črpalka dela na polno moč. Dela tudi na 8W (vsaj tako kaže LED display) čisto BP.
Objave: 81
Teme: 1
Ocena:
0
Je funkcija auto adapt sploh uporabna pri več ogrevalnih krogih?
Z zapiranjem mešalnega ventila se namreč močno spreminja moč in pretok črpalke ostalih dveh krogov. Prihaja celo do neželenega efekta. Prva črpalka zmanjša moč na minimum, druga pa z maksimalno močjo vpliva na to da se pretok v prvi ustavi ne glede na njeno minimalno moč, ki očitno ne premaga nepovratnega ventila zaradi vpliva druge ali drugih dveh črpalk. Sedaj sem nastavil na srednjo moč vse tri in delujejo. Ima kdo kakšen nasvet oziroma izkušnje s podobno težavo?
lp
Objave: 693
Teme: 12
Ocena:
0
Kot sem že omenil je pri meni autoadapt neuporabna, saj meša zalogovnik.
Če se črpalke medsebojno "kregajo" je lahko problem drugje. Nam daš sliko kako vseskupaj izgleda?
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
JUS
tole na sliki ni "trojna" hidravlična kretnica, ampak kotlovski razdelilec na tri veje. Na linku, ki si ga limal pa je hidravlična kretnica, ki se montira pod razdelilec in v večini primerov reši težavo ki jo imaš.
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
Pa še to... monter ti je prodal tri direktne sete, pod njimi pa montiral mešalne ventile s pogoni??
Ocena:
0
Se pravi, da moram montirati zraven še tisto iz prejšnjega linka, da bi zadeva delovala?
lp
Ocena:
0
Casar
Na ogrevalne kroge je priključen samo zalogovnik. Vsak krog pa je zase zaključen brez drugih povezav. Je pa res, da je vsak krog drugačen po radiatorjih in dolžini vodov. Za sedaj mi dela dobro tudi ta nastavitev vseh treh črpalk na isti moči.
lp
Objave: 103
Teme: 9
Ocena:
0
Še moja izkušnja z obtočnimi črpalkami.
Tudi jaz sem hotel imeti Alpho2, vendar nisem hotel bit tisti, ki pravi, da je potrebno šparat, pa naj stane kolikor hoče.
Mojo staro potratno OČ sem enostavno priključil na avtotransformator, ki omrežno napetost 220V pretvori v 110V in tako mi pumpa dela ves čas na prvi stopnji in porabi 8W. Imam 5 radijatorjev + malo talnega v kopalnici in pred-sobi. Povsod imam termostatske ventile, pumpa mi pa skoz dela in to je to.
Transformator sem odmontiral od enega adapterja za potovanja, če greš v dežele kjer je drugačna napetost.
LP Jure