Objave: 310
Teme: 121
Ocena:
0
Lep pozdrav, nameravam zamenjati kotel na trdo gorivo. Zanimiva sta mi zgornja dve kotla, vendar ne vem razlike, saj ima sfv ceno okrog 6000, s121 20 pa le 1700. Oba sta uplinjevalna kotla.
Prosim za mnenja
Dograditev akumulatorja nameravam opraviti sam, pravtako tudi instalacijo.
Objave: 881
Teme: 53
Ocena:
1
A si prepričan, da sta oba vplinjevalna? Zdi se mi, da ima eden zalogovnik okrog 40 Kg polen, kar se kombinira z 1000 l zalogovnikom. Drugi izgleda bolj kot navaden kotel na trda goriva. (Beri: dodaj boš polena vsake 2 uri...)
Objave: 98
Teme: 2
Ocena:
0
Mislim da onega za 1700 EUR več ni v prodaji
lp
Objave: 1339
Teme: 26
Ocena:
0
Od buderus obstaja še en kotel, ki pa v zlo-veniji več ni v prodaji. Gre se za kotel Buderus SF 291. To je kotel z naravnim vlekom in spodnjim odgorevanjem. Kotel ima 88% procentov izkoristka v realnih pogojih. Cena pa je okrog 3000 EUR.
Zakaj se ta kotel več ne prodaja? Zato ker je ta naša blesava država dvignila spodnjo mejo za subvencijo čez 90%. V sosednji avstriji je ta kotel prodajni hit in je tudi subvencioniran! V naši deželici pa niso prodali niti enega.
Naslednje leto grem jaz v nakup tega kotla. To je praktično najboljše, kar se da dobiti za ta denar. Dober izkoristek brez tistih nadležnih ventilatorjev in elektronike. Manj stvari se lahko pokvari oziroma nič.