PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Ingra in ostali projekti hiš

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Trenutno je za nami nakup parcele Big Grin (velikost cca 1200)
Naslednja faza je iskanje hiše, ki nam bi ustrezala in da je tudi funkcionalno varčna.
Te dni smo bili že kar pri nekaterih ponudnikih, ki obljubljajo vse, so pa cene različne. Ali vzameš tipski načrt ali ne. Pregledali smo že vse mogoče, vendar nam vedno nekaj ne ustreza. Ali sama postavitev, ali velikost,..oblika,..kljub temu da se zrcali i.t.d. vsaka sprememba pa zadevo podraži.
Zato me zanima, koga priporočate, s kom ste imeli dobre izkušnje, glede tega?

Hvala za odgovore :wink:
Smo pa s Koroške, če kdo kje v našem okolišu koga poznaSmile
Ne iščeš tipske hiše, ampak delaš individualno, to je prvi nasvet. Ni naključje, da gledate tipske načrte, pa nobena hiša ne paše na vašo parcelo...
Ne, ne,.. gledam tipske, vendar bi pri vsaki kaj spremenila.
Na parcelo sigurno ne paše vsaka, ni pa omejitve, kakšna bi naj bila.
Želimo si mansardno, v pritličju dnevni prostori s kopalnico in spalnico,ki bi morala imeti garderobni del, zgoraj pa 3- otroške s kopalnico in balkonom, vsaj na eni strani.
Pa podkletena bi naj bilaSmile

Ima kdo kaj podobnge?
Zakaj sploh gledaš tipske? Cena bo ista, če tipsko spreminjaš, ali pa če ti naredijo po tvojih željah...

Jst o balkonu ne bi razmišljal (razen če otroc kadijo), raje teraso.
Pa o kleti tudi ne, raje "garažo" zraven. Razen če boste veliko "kmetovali".
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Po mojem mišljenju in izkušnjah:
Ni napak pogledati tipske načrte raznih hiš (Ytong, montažne, ...) ter ugotoviti, kaj sploh želimo od svoje hiše. Vsi sicer vemo, kaj v osnovi želimo (število prostorov, okvirna razporeditev, ...), ampak izdelane rešitve nam pokažejo širšo sliko. Tako lahko ugotovimo, da so kakšne naše želje manj primerne, ali pa najdemo še nekaj, na kar nismo pomislili. Potem je pametno skicirati svojo skico in z njo k arhitektu.
Pametno si je ogledati tudi kakšne vzorčne hiše, "pošnofati" pri prijateljih, znancih in sosedih, kajti šele ko stojiš v prostoru se zavedaš pravih dimenzij.
Vsekakor pa je predelava tipskega načrta cenovno nekje tam, kot "custom made" načrt pop vaši zamisli. Tako ali tako vam bo arhitekt verjetno podal določene tehnične omejitve.

Se pa strinjam s firefly-jem. Balkonov nič, klet pri tej velikosti parcele tudi ne, oblika hiše čimbolj kompaktna, da je enostavneje izdelati izolacijski ovoj hiše.
Če začneš 1x spreminjati tipski projekt po svojih željah, to potem ni več tipski projekt ampak individualni. Lahko pa za osnovo vzameš nek tipski projekt in si ga prilagodiš po svojih željah, to potem nesi arhitektu pa naj ti izdela ustrezen projekt.
Pri tipskih projektih nekateri za eno majhno spremembo računajo, kot bi imel individualnega, drugi spremenijo brez da bi računali,...ravno zato me je zanimalo, če imate izkušnje s tem?
Balkon definitvno mora biti,(želja)vsaj eden, da lahko streseš postelnino ven, če že drugega ne.
Terasa sigurno bo,..iz dnevne izhod na teraso.
Tudi klet bo, saj pri taki postavitvi mora biti nekje kurilnica, pralnica pa shramba za živila in drugo kramo, ki je je vedno prevečSmile

Še vedno si želim mnenja glede izbire projektantov, ter če ima kdo podoben načrt, ki si ga želimo miSmile
Jaz sem vzem nacrt pri Ingri.
Našel sem skoraj takšno hišo kot sem jo želel spremenil sem samo nekaj malega notranjih sten ampak nisem popravljal načrta.

Kolega je tudi tam vzel načrt in so mu zamenjali vhod in kurilnico pa mislim da je neko malenkost doplačal. Verjetno nekje 500 evrov.

Glede na to da so individualni načrti minimalno 7-8 jurjov je Ingra vsaj pol cenejša.
individualni načrti 7-8 jurjov? mi smo dali več kot pol manj za individualni načrt. Leta 2013 smo, alo!
Balkon je metanje denarja skozi okno, dobesedno. Če potrebujete samo za stresanje posteljnine naredite balkonska vrata in ograjo, je enako učinkovito in velikooooooo ceneje.

Kar pa se samih prostorov tiče pa je tako, več kot jih maš več krame nakopičiš, tako da tukaj svetujem malce zadržanosti, da se potem ne zbira robe za 40 let nazaj in naprej Smile Torej neka srednja pot.
Glede cene in načrtov pa še enkrat. Ni vseeno kakšen načrt je ali gre samo za PGD ali za celoten komplet skupaj s PZI. Ali gre samo za neke stare kopije predhodnih načrtov ali gre za popolnoma na novo ustvarjen projekt specifično za določenega naročnika in določeno parcelo.

Približno tako je, kot da bi nekdo rekel: Kaj a za avto si dal 20.000eur, jaz sem dal zanj 2000, s tem, da sploh ne bi specificiral za kakšen avto je šlo, ali je bil rabljen ali ne, s kakšno opremo in koliko km. In ja, razlike med načrti so lahko takšne kot med avtom za 2000eur in avtom za 20.000eur. Pa oba pripeljeta od točke A do točke B in oba gresta skozi tehnični pregled.
Litvak Napisal:individualni načrti 7-8 jurjov? mi smo dali več kot pol manj za individualni načrt. Leta 2013 smo, alo!

Jaz sem imel 2 leti nazaj ponudbo za nacrt 7500 evrov.
Pod nacrt imam v mislih
Pgd
Komplet pzi ki vkljucuje
Vodovod in odtoki
Centralno ogrevanje
Prezracevanje
Elektriko

V kolikor je v igri samo pgd potem verjamem v polovicno ceno.
Komplet pzi pa bi rad videl junaka ki vse naredi za pol cene.

Lp
Torej, preko spleta lahko dobiš nekaj načrtov še pri jelovici, marlesu, lumar
allyazir Napisal:
Litvak Napisal:individualni načrti 7-8 jurjov? mi smo dali več kot pol manj za individualni načrt. Leta 2013 smo, alo!

Jaz sem imel 2 leti nazaj ponudbo za nacrt 7500 evrov.
Pod nacrt imam v mislih
Pgd
Komplet pzi ki vkljucuje
Vodovod in odtoki
Centralno ogrevanje
Prezracevanje
Elektriko

V kolikor je v igri samo pgd potem verjamem v polovicno ceno.
Komplet pzi pa bi rad videl junaka ki vse naredi za pol cene.

Lp

PGD s pridobivanjem vseh soglasij, individualni projekt hiše + garaže ter natančen PZI gradbenih konstrukcij oz do 3. g.f. s odtoki kanalizacije + natančen popis materiala in del. Za več kot pol tvoje cene. Prezračevanja ne bomo imeli.
Vodovoda, elektirke in Centralnega pa ne rabim na PZI-ju, ker se mi zdi škoda 3.000€ dat za nekaj kar mi ne bo koristilo...saj vsi vemo, da se inštalacije najboljše naredijo v samem prostoru...+ za 3000€ imaš vso vodo ali elektriko narejeno...
Yeager Napisal:Torej, preko spleta lahko dobiš nekaj načrtov še pri jelovici, marlesu, lumar

Vse že pregledali po dolgem in počes,..tudi ogledali samo izvedbo na terenuSmileSmile
1 2 3
Iskanje po temi