Sem iskal po temah, vendar nisem našel odgovora na to kar me zanima. V stanovanju v bloku, bi rad na radiatorje centralne kurjave dal termostatske glave Recimo takšen kot jih prodajajo v Conradu ali ta: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mixi.tv/katalog/product.php?cat_id=661&product_id=1282392936">http://www.mixi.tv/katalog/product.php? ... 1282392936</a><!-- m -->
Vem, da moram zamenjat termostatske ventile, ker imam navadne. Na dveh radiatorjih pa imam takšne, zgleda novejše, ker so batni (na fotografiji)
[attachment=o11433]
Zanima me če ti pašejo na termostatsko glavo iz zgornjega linka.
Pa še to me zanima. Pregledal sem navodila za te termostatske glave pa nikjer nisem zasledil tega, kar me zanima. In sicer se da s temi termostatskimi glavami popolnoma zapreti določen radiator, če recimo nočeš da greje.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Sam osebno imam doma el.termostatsko glavo iz Conrada in dve Danfosovi.
Razlike:
Conradova term. glava je precej velika.Matica za vpetje na adapter je plastična ob udarcu pade dol.Med reguliranjem je glasna in se počasi regulira.
Posluževanje-nastavitev je enostavna in hitra.Nizka cena. Možna montaža na ventile:
Heimer,Junkers,Honeywell,Oventop,Danfoss z adapterji-so priloženi,Ventil mora biti M30x1,5.Program omogoča avtomatsko-urniki,ročno delovanje-kot klasična term.glava.Ima funkcijo" zaščita proti zmrzovanju-ventil zaprt.Uporablja dve bateriji AA 1,5V.
Dafoss "living eco" manjša glava,kvaliteten izgled,boljše vpetje na ventil.Hitro in tiho reguliranje.Deluje po urnikih,ročno kot klasična glava,ima možnost nastavitve proti zmrzovanju- (min.temp).priloženi adapterji za ventile drugih proizvajalcev. Baterije AA 1,5V .Edina slabost je cena.
Za vse te glave je smiselna namestitev v prostore kot so spalnica, otroške sobe.Prav lepo se dajo nastaviti urniki in temperature.
Timi11,
hvala za odgovor. se po moji fotografiji zgoraj da oceniti, če te glave pašejo gor. In pri teh Conradovih digitalnih lahko programiraš različno temperatura v dnevnih ali tedenskih obdobjih. Kaj pa pri teh Dafoss "living eco"? Namreč ne vidim nobenih gumbov za nastavitve in verjetno lahko nastaviš samo pri kateri temperaturi zapre radijator.
Zelo rad bi tale odgovor: ali lahko z Conradovimi digitalnimi glavami popolnoma zapreš radiator?
Primo, vedno lahko popolnoma zapreš radijator. Sej ponavadi nastimaš na stopnjo 1, ki pomeni nevem 13 stopinj, in dokler na pade pod to temperaturo, se radiajtor ne zažene. Lahko nastimaš na 7, pač odvisno od termostata do termostata. Lahko pa čisto zapreš na nulo.
Drugače pa greš v trgovino in vprašaš, verjetno bodo že po sliki videli, kaj ti morajo dat, z možnjostjo, če ti dajo napačne, da lahko vrneš.
Sicer sedaj vidim, da te zanimajo digitalni. ampak sej načeloma za tak denar je podobno kot tisti navaden ročni termostatski
Pomeri presek navoja,če je cca 30mm bi z adapterji moralo pasati gor.Ne drži me za besedo sem samo uporabnik.
Pri konradu imaš lahko vsak dan 3 čase ogrevanja( 7 točk preklopa) z željeno določitvijo temperature.
Danfosova ima do 3 dnevna obdobja znižanja temp. Lahko nastaviš za vse dni v tednu enako,za konec tedna,vsak dan posebej.
Če prostor ne bo ogrevan,potem lahko ventil zaprete.Ventil bo odprt samo pri nevarnosti zamrznitve.Za vklop funcije se zavrti kolo za nastavljanje.Vse piše v navodilih-slovenska.
l.p
Tudi jaz imam vprašanje !
Ali obstajajo termostatske glave.kjer bi se dala recimo nastavljena temperatura zakleniti,da je ni moč spreminjati od nastavljene.
Sprašujem za stanovanje,ki ga oddajam .(sedaj je navadna termostatska glava ,ki jo lahko poljubno naštimuješ,rad pa bi tako ,da jaz odredim temperaturo v sobah).
Hvala za odgovore...
Obe zgoraj opisovani imata funkcijo "zaščita za otroke".Z sočasnim pritiskom dveh tipk zaklenemo upravljanje. Brez navodil je za otroke dovolj.Za odrasle ki imajo določen namen je zelo uporaben Ata Google in Mama Yutube. Ni de ni gor.Se strinjaš!
muci123
Hvala ti za tako stanovanje da mi odrejate koliko temperature imam v stanovanju.
No pa ena kava, en liter vode, pa še ena luč, pa fino plačaj.
Oprosti nisem zato....
Lp
Primo, jaz imam na vseh radiatorjih te elektronske termostate. Lahko rečem, da boljšega ni. Omogoča ogromno nastavitev in tudi zaklep. Lahko imaš dnevno / nočni režim določene temperature ali pa si nastaviš do tri dnevne temperature. Prvi način preklapljaš ročno z eno tipko, drugi režim je pa samodejen. Sprednji gumb pa lahko obračaš kakor želiš in ročno nastavljaš temperaturo. Nastavljeni temperaturi moraš prišteti do tri stopinje, ki bo potem realna v prostoru. Jaz imam na vseh nastavljeno na 21 stopinj, tako da imam v prostorih realno nekje do 24 stopinj.
Ventil ima tudi funkcijo odprtega okna, kar pomeni, da ko zazna nenaden padec temperature v prostoru, bo temperaturo prilagodil na prednastavljeno. Jaz imam to nastavljeno na 17 stopinj. Super funkcija, kadar zračiš prostore, da ne greje brez potrebe.
Če boš naročeval iz Conrada, potem dobiš zraven že tri adapterje in glede na tvojo sliko bi moralo že to zadostovati. Lahko pa kasneje naročiš še ostale adapterje.
Ko je že nekdo omenil glasnost, bi rekel samo to, da se pri delovanju res sliši elektro motorček, ni pa tako zelo glasno in moteče. Tako ali tako pa ne dela nonstop, ampak samo takrat, ko se nastavlja, pa še to samo za par sekund.
Za moje pojme in udobje so el. radiatorski ventili super zadeva.
Cevko: Nastavljeni temperaturi moraš prišteti do tri stopinje, ki bo potem realna v prostoru. Jaz imam na vseh nastavljeno na 21 stopinj, tako da imam v prostorih realno nekje do 24 stopinj.
Tole lahko rešiš z nastavitvijo offset temperature.
Ker bo temeratura merjena na radiatorju je v prostoru lahko topleje ali hladneje.Za izravnavo temperature imate+-3,5°C.Če bo npr.namesto natavljenih 20°C izmerjenih 18°C,potem nastaviš izravnavo na-2,0°C.
Glasnost sem navedel v primerjavi z Danfossovimi glavami. Seveda lahko pri obeh spiš
Hvala vsem za nasvete. Najprej moram na dveh radiatorjih zamenjat ventile, ker so star tip. Niso batni, ampak se odpirajo in zapirajo z vrtenjem. Na takšne pa mislim da ne pašejo te nove glave. Nameravam pa kupit takšne: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ideo.si/a/digitalna_brezzicna_termostatska_glava_za_radiatorje_TM3070_RF_TECHNOLINE">http://www.ideo.si/a/digitalna_brezzicn ... TECHNOLINE</a><!-- m --> . Jih imajo pa cenejše v OBIju po obliki popolnoma enake in iste firme (oznaka je TM 3070 vendar brez RF) za 20 EUR. Če bom pri montaži in nastavitvah naletel na težave pa bom prosil za nasvet.
Cevko, sem prebral. Piše da je združljiva z brezičnim termostatom ali daljinskim upravljalnikom. Lahko pa jo uporabljaš kot druge. To sem prebral tudi na starni nemškega proizvajalca: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.technoline-berlin.de/details.php?id=1573&kat=120">http://www.technoline-berlin.de/details ... 73&kat=120</a><!-- m -->
Sicer pa je ta v OBIju brez oznake RF.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.