Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
No končno se tudi mi grejemo z Daikin LT :mrgreen:
Vem tem je že nekaj odprtih, ampak ni ene splošne teme, so samo konkretne s problemi.
Torej ogrevamo dvodružinsko vrstno hišo (ca. 180 m2) na radiatorje. Imamo samo en ogrevalni krog, tako da sobna regulacija odpade. Smo pa že prejšnje leto stestirali ogrevanje z minimalno temperaturo in vremensko regulacijo, tako da se zadeva preverjeno obnese.
Sedaj pa vprašanje, ker bi v prehodnem obdobju ogreval na urnike, torej on/off in ne neko nižanje in višanje temperature LWT, me zanima, če se to sploh da v načinu, da nadziraš LWT. Opažam in tako tudi piše v navodilih, da tudi če nastavim LWT na recimo 25° bo črpalka vsaj na vsakih 5 min testirala, če je še toliko temperature v sistemu. To stalno vklapljanje in dogrevanje me moti. Na urnikih ne morem nastaviti OFF, niti nisem našel da bi kje nastavil cut off temperaturo, kjer pod določenim LWT ni smiselno ogrevati.
Rešitev vidim samo v tem, da nastavim kot da je kontroler v sobi, omejim modulacijo (dviganje LWT izven krivulje) in nastavim neko temperaturo, ki se v kurilnici ne bo nikoli dosegla (torej bo LWT stalen po krivulji) in potem na urnik določim nizko temperaturo, ki bo v kurlnici zmeraj višja, in bo pumpa ves čas mirovala.
Je kaka druga bolj preprosta rešitev?
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Lepo da si odprl novo temo.Sva že dva z Daikin LT. Pri nas se začenja prva sezona z TČ.
Sam sem nastavil na nadzor sobnega termostata,nastavil dnevno in nočno temperaturo in sestavil urnik in lepo dela. Kontroler imam na hodniku v stanovanju.Ko bo bolj mraz bom prestavil na drug režim.
Ocena:
1
Uf tole je pa bilo, najprej sem celo popoldne študiral nastavitve, potem sem jih pa še pol ure vnašal, zdaj pa upam da sem čim bolj zadel, to kar hočem.
Me pa nekaj stvari močno bega, recimo pod informacijami lahko pogledaš koliko časa je delal kompresor, pumpa, električni grelci. In za oktober mi piše da so grelci delali 47 h, wtf? Oktobra sploh še ni bilo 47 ur, ampak samo 45 ur tudi če bi non stop delali. Sicer nimam še namenskega števca za el. ampak najmanj 135 kWh v dveh dneh bi pa zaznal, ali kako? Torej kaj naj bi ta podatek bil, skupno do oktobra od kar smo inštalirali TČ? to bi mi bilo edino logično.
Druga stvar je temperatura bojlerja, nastavil sem na urnik da bi ob 12h segrelo za 5° več. Torej vpisal sem sledeče in kopiral na vse dni:
12:00 - Storage Comfort
13:00 - Storage Eco
Zdajle ob 21h zvečer pa na displeju kaže Storage Comfort in stopinje ki sem jih nastavil za Storage Comfort. Kako za vraga če sem pa nastavil da se ob 13:00 temperatura spusti na Eco. Na displeju je pa puščica da bo temperatura šla gor jutri ob 12h. Kam gor, če je že kao Comfort, višje nastavitve sploh ni.
Ocena:
-2
Na displeju ti prikazuje naslednje dejanje ki se bo izvajalo in ne trenutno stanje.
Ocena:
1
Malo čudna logika, ker za ogravanje pa kaže trenutni LWT in ne naslednji po urniku. Bo treba zgleda še malo navodila prebrat in pogledat dejansko temperaturo bojlerja, če je to res.
Ocena:
-2
Ja tudi mene je zmedlo.Preberi v vodniku za uporabnika str.11 desno.Opazil sem da imaš menuje v angleščini.Jaz imam že v slovenščini,tudi vsa navodila.Če imaš dvotarifni števec ti priporočam da konfort nastaviš proti jutru in zvečer ko se kopate.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Saj mu lahko naložimo tudi v slo, če časti en kofe :wink:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
1
Hvala, mam raje v angleščini, tako navodila kot vmesnik, enkrat smo tule gor že ugotavljali kaj nekaj pomeni ker je bil malo neposrečen prevod.
Pa če sem zdaj uspel nastavit vse tako kot mora biti, potem bom samo dvakrat na leto (prehodno obdobje, zima) izbral ta prav urnik in zadeva mora delovati.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
OK
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
-2
Prosim za nasvet:
Z TČ gremo v prvo sezono zato bo treba še malo časa posvetiti nastavitvam.
Danes imam problem, da mi prepočasi narašča temperatura v prostoru.
Izbran imam način ogrevanja (z sobnim termostatom) in urnik ponoči 20,5 podnevi 21,5. Kaj spremeniti oziroma izbrati? Ogrevanje je z radiatorji.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Delaš "osnovnošolsko" napako pri ogrevanju s TČ.
TČ namreč dela najbolje, če dela stalno.
To ni visokotemperaturno ogrevanje kjer hitro dosežeš potrebno temperaturo.
Ponoči je nižja el. tarifa. Že zato je sploh vprašljivo izklapljanje ogrevanja.
Skratka izklopi ali vsaj zmanjšaj urnike zmanjšanega ogrevanja
Ocena:
-2
Se strinjam s tabo. Sem preklopil nazaj na (temp.izh. vode), vremensko vodeno.
Zanima me če je min. temp.izhodne vode dovolj 30°C pri+15 za radiatorje ali jo nastavim višje.
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Timi, da ti bo kdo lahko sploh kaj svetoval, moraš najprej opisati svoj objekt, navade, število članov... Saj niso za vse objekte isti pogoji na tem svetu.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@timi11
S temi nastavitvami se moraš malo "poigrati".
Če bo premalo pač še malo dvigni, ali pa spusti, če bo preveč.
Za vsako spremembo, pa počakaj vsaj 24 ur, da se temperature ustalijo.
Katera je prava temperatura, pa ti nihče ne more povedati, ker je odvisna od radiatorjev, izolacije, oken, velikosti objekta, prezračevanja, dodatnih "grelcev" v hiši (kuharija, kak plazma TV, ....), oken, vrat, ..........