Objave: 35
Teme: 7
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanima me vaše mnenje okrog konvektorjev za ogrevanje hlajenje. Imam namreč dilemo, ali sploh delat talno ogrevanje (estrih bi naj bil suhomontažni).
Ali je dovolj, da bi se ogreval z konvektorji (imajo prednost pred talnim v tem smislu, da z njimi bi lahko tudi hladil). Če ne bi bilo dovolj, bi si lahko pomagal še s stenskim gretjem. Vse skupaj, bi bilo priklopljeno na že obstoječo toplotno črpalko.
Zanima me tudi cena enega takega talnega oz. stenskega konvektorja (da imam občutek o čem se sploh pogovarjam).
Lep pozdrav,
Robert
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
mene moti pri konvektorjih to ker jih je slišat..plus tega dokaj dobro vrtinčijo zrak (prah, umazanija)...s tega vidika je talno v prednosti, kjer je še bolj enakomerno porazdeljena toplota.
Seveda se pa da...
Na vsak način pa..če želiš koristiti še hlajenje bi potreboval kakega (čeprav beremo da gre tudi prek talnega, a verjetno to ni ravno to).
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Kaj pa kombinacija talno - konvektorji? Poleti služijo za hlajenje, pozimi pa, če je treba na gas stopit.
Drugače pa talno + namenska klima.
Ocena:
5
jaz imam to kombinacijo..no ja...bom imel :roll: ...dali bomo dva konvektorja (nepeljave so že potegnjene) na stopnišče...če bo potreba po hlajenju (oz. hitrem dogrevanju)..drugje pa (koder je pač šlo) klasično talno (nekej tudi radiatorji).
Vse gnano s TČ (v povprečju).
Objave: 856
Teme: 11
Ocena:
0
a pa na z-v deluje klima s konvektorji?
sam sem na v-v (pasivno hlajenje) in pri 35C zunanjih komaj folga na 26C notranjih.
Ocena:
32
Ti ohlajaš z temp. podtalnice. Strošek je samo pumpa. 26 C je čisto solidno.
Objave: 856
Teme: 11
Ocena:
0
saj zato sprašujem.
podtalnica ima 10C zrak pa okoli 32C in me zanima če deluje.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Zakaj ne bi delovalo?!
Saj tudi hlajenje s TČ ima podobno temperaturo .....
Objave: 35
Teme: 7
Ocena:
0
Če sem konkreten, me niste najbolj prepričali, da so konvektorji to kar bi rad.
Allaga je celo omenil, da mu komaj "folga" pri zunanji 35C (na 26C).
Ocena:
9
Kot jaz razumem Allaga sprašuje če bi s konvektorji šlo.
Pravi da ima "pasivno hlajenje" (???)
Ohlajanje iz 35 stopinj na 26 stopinj ni tako malo (9 stopinj).
Ob upoštevanju, da konvektor tudi razvlažuje, je 26 stopinj popolnoma primerna temperatura.
Sam sicer za hlajenje bolj prisegam na klasično klimo, ker je kroženje hladnega zraka bolj ugodno (klima pod stropom).
Ocena:
5
saj je prav da te nismo prepricali ker bas neke prednosti ne predstavljajo. Prej ponujajo opcijo uporabe tc ce za talno ni opcije..a kot recenoo je to izhod v sili...torej ima nekaj nastetih manjkov.
Zdaj glede hlajenja pa..to da nekomu pri 35ih ne uspe hladit pove toliko kot da je spomladi cas za tulipane. ...ker pac ne poznamo njegove hise. Mi sploh nimamo hlajenja pa smo imeli 23 stopinj..torej bi s konvektorjema naredili ledenico...
Ocena:
32
Za tiste, ki nimajo zaradi prostorskih ali kakšnih drugih omejitev možnosti povečat grelne kapacitete radiatorjev pri prehodu na nizkotemperaturno ogrevanje.
Tukaj obstaja alternativa. Delno je možno celo hlajenje.
Ne vem pa, kaj to cenovno pomeni v primerjavi z klasičnimi konvektorji.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vogelundnoot.com/int/products/ulow_e2.asp#tabbed-2">http://www.vogelundnoot.com/int/product ... p#tabbed-2</a><!-- m -->
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Mojstri, zanima me na kakšen način je izvedeno krmiljenje delovanja konvektorjev pri TČ Z/V? Ali krmilje TČ vklopi ventilator na konvektorju, ali obratno na konvektorju preko daljinca vklopiš TČ (tako kot pri klimah)?
Na forumu sem že razbral, da je vodna povezava do konvektorjev podobna kot za radiatorje, s tem, da je potrebno zagotoviti še odvod kondenza in pa elektriko. Torej ali je potrebna tudi električna povezava med konvektorjem in TČ?
Ocena:
9
Ne!
Konvektor je zgolj "radiator" z ventilatorjem.
Ta je potem lahko vezan na sobni termostat.
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Hm, pri vsej elektroniki, ki je v inverterskih TČ mi je regulacija preko sobnega termostata malce nenavadna. Recimo, če se želim hladiti s konvektorjem preko TČ, to pomeni, da moram TČ naštimati na hlajenje, potem pa preko druge kontrolne enote še vključiti konvektor. Je to res tako butasto narejeno?