PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Nujnost priklopa Telekoma

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popravila na domu - tole je pa super ideja! Iz slike se ne vidi - otok je 'odprt' proti cesti, pravokotno nanjo ali proti hiši? Sem že razmišljala kam dajo omarico na lesenih nepodkletenih hišah Smile
Otok je odprt proti cesti. Edini problem (pri novogradnjah v zvezi s pridobitvijo PGD za objekt - in v njegovih okvirih celostne podobe tudi za to "kapelico") je v izjemno bebavih predpisih, ki urejajo zadeve okoli priklopov raznih potrebnih zadev.

Tako mora biti jašek za vodomer postavljen zelo blizu odjemnega mesta (v mojem primeru je po pregovarjanjih oddaljen 50m - moral pa bi biti 100m!?!?), elektro omarica je lahko na robu parcele, ekološki otok mora biti oddaljen od ceste 5 m, razdelilna omarica za optiko pa MORA biti vedno dostopna. Ostalo še kar gre.... Ampak tepca, ki je določil, da mora biti Eko otok oddaljen od ceste najmanj 5 m pa bi z veseljem zaprl v kletko in na raznih primernih sejmih razkazoval ljudem za denar. Kajti ta manjkajoči člen verjetno še ni slišal za več kot 5 cm snega. Grrr :evil: :evil: ... da ne govorim o tem, da je ponekod smeti pobirajo ob 4ih zjutraj, kante pa zvečer ne moreš odtrogati do ceste, ker piha močan veter, ki bi jo prevrnil.

Evo, če malo osebnega komentarja ob predstavitvi "tehničnih" podrobnosti. Tongue
lahko tole malo pojasnis?
Citat:Tako mora biti jašek za vodomer postavljen zelo blizu odjemnega mesta (v mojem primeru je po pregovarjanjih oddaljen 50m - moral pa bi biti 100m!?!?)
kaj je odjemno mesto? priklop v hisi? Sam imam vse na kupu (priklop na glavno linijo, jasek in priklop v hisi) - znotraj parih metrov.
To pomeni, da moraš imeti priklop in vse kar temu pritiče čisto blizu hidranta in ne čisto blizu hiše. Torej če imaš napeljano čez cel vrt in ti voda začne tam puščati, plačaš ti.
jabk, ja to je logicno - ni mi jasno, zakaj bi moral pnd to imeti oddaljeno 100m.
Zato, ker je mesto priklopa 100 m (v resnici 130 m) stran. In kot je povedal že JaBK, tam ti vodovodarji odredijo jašek za vodomer in do tja oni vzdržujejo napeljavo. Ostali metri so pa tvoji.
Ha, kje so zlati časi, ko si lahko imel vodomer brez težav v hiši?
Tole da moraš imet kante za smeti vsaj 5 m od ceste je pa res mal hudo :oops: kolikor vem smetarji težijo, če jih kanta ne počaka ob cesti in jih morajo vsakič na jutro pričakovanega odvoza potegnit k cesti popoldne pa nazaj. In če močno piha se itak prevrnejo - če imaš srečo šele potem ko so prazne, sicer boš po tleh sam pobiral :mrgreen: Pa tud vizuelno se mi zdi da bi se takšna reč lepše vklopila v sklop ograje ki gleda proti cesti seveda primerno zastrto kot pa nekje pri vhodu...
1 2
Iskanje po temi