PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Vabilo grabene inšpekcije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
primoz, kaj konkretno je to: "nekaj vec, kot po projektu"?
dimenzijsko odstopanje, konkretna sprememba strehe, dodaten prizidek?
dodaten prizidek, 20m2

lp
Ok, vidim da so se nekateri povsem razpisali tudi mimo teme, nič zato. Se zahvaljujem za vse odgovore, vas obvestim ko grem na sestanek. Jaz imam odmike vse po PGDju, edino kar sem dodatno dodal je podkletitev lope, ki res ni po PGDju, cca. 12m2. Vse ostalo je tip top. V najslabšem primeru bom pač primoran dopolniti dokumentacijo, če bodo to sploh spraševali. Ker imava lopo skupaj s sosedom (oba pridobiva 1 m + prišparava ker gre za skupno investicijo) imava tudi steno skupno, on pa ima točko +/- 0 višjo za 80cm, zato je bilo na začetku res videti vse skupaj kot en betonski zid. In pomoje je to nekoga zmotilo, pa je prijavil. Skratka, vas obvestim ko kaj izvem. Lep poletni zares vroč dan!
Ti kar brez strahu na sestanek. Dobro poslušaj kaj jih moti potem pa če bo še kakšna dilema brez problema vprašaj tukaj in ti bomo z veseljem pomagali z nasveti če se bo dalo.
Samo prijaznost in dobro voljo nesi s seboj, pa bo vse v redu.
[quote="bkrinik"]Se zahvaljujem za vse odgovore, vas obvestim ko grem na sestanek.

In kako je bilo
Najbrž je v zaporu?!
Takole, smo dali sestanek z inspektorico skozi .. Smile Skratka, prijavil me je anonimni (bliznji sosed), ravno zaradi skupne stene lope z drugim sosedom, to pa zato ker si malo ne predstavlja oz. po svoje razlaga tocko nic (+/- 0.00). Inspektorica sicer ni smela direktno reci, kdo je prijavil, vendar zanikala ni. No saj ni pomembno, pomembno je, da se sosed in soseda sedaj zaradi prijave ze kaksen mesec vec ali manj skrivata, kar me najbolj boli, saj sem v naselju nov in grem vsakokrat s cmokom v grlu na krasno novo hiso, v katero sva z zeno ze ogromno vlozila. Vedno imam cuden obcutek, kot da sem cisto nezazeljen. Upam, da bo kmalu minilo in da se vse uredi. Zadeve bodo narejene licno in lepo, motilo ne bo nikogar, kaj pa je naredil s tem ko je prijavil, pa sam najbolje ve - sranje. Skratka, inspektorica je pregledala nacrte zakolicbe in PGD, ter soglasja od odmikov. Bila je zelo prijazna, to je treba poudariti. Hkrati je "legalizirala" se podkletitev lope v shrambo za sekundarno gorivo za gretje, za kar ne potrebujes dodatnega dovoljenja. Smile Poslati smo morali se podatke o izvajalcu in zavarovanju, to je pa to. Vse urejeno, k sreci.

Hvala za nasvete in tolazbe, res ni fino dobiti inspekcije, je pa res, da niso noben baubau, najraje vidijo, ce imajo kaj za napisat in utemeljit in zakljuciti primer.
Lepo slišati, da je vse bilo ok in da imaš res urejene zadeve. Prijetno bivanje v novi hiši.
Bkrinik kot sem razumel,je podkletena lopa ,ki ti jo je spremenila kot v shrambo za sekundarna goriva zidana in z betonsko ploščo zraven hiše.Sam bi naredil drvarnico zraven hiše ,držala bi se zunanjih stopnic in nad njo bi naredil betonsko ploščo.Nad njo imam pa namen narediti teraso in postaviti lesen nadstrešek bolj v obliki kozolčka za kakšno mizo.Za to ne rabiš posebej dovoljenja?
Hvala
bkrinik

dobrodošel v slovenijo....glede sosedskih odnosov.

jaz sem se že sprijaznil, da 'potnega lista' svoje vasi pač še 20 ali 30 let ne bom imel......klasika
Zaradi takšne zadeve smo po že plačani ari , šli na drugo lokacijo z gradnjo hiše.Ja, Slovenija. Sosedje smo si.................
V tujini nimam takšnih izkušenj.

LP tom
Bkrinik kot sem razumel,je podkletena lopa ,ki ti jo je spremenila kot v shrambo za sekundarna goriva zidana in z betonsko ploščo zraven hiše.Sam bi naredil drvarnico zraven hiše ,držala bi se zunanjih stopnic in nad njo bi naredil betonsko ploščo.Nad njo imam pa namen narediti teraso in postaviti lesen nadstrešek bolj v obliki kozolčka za kakšno mizo.Za to ne rabiš posebej dovoljenja?
Hvala

Za drvarnico do 20m2, ne potrebuješ gradbenega dovoljenja. je enostaven objekt. Lahko je prioslonjena k stavbi in lahko ima za strop=streho armiranobetonsko ploščo. Drvarnica pa mora biti PRITLIČNA in ENOETAŽNA - to pomeni, da "uradno" streha ne sme biti pohodna in služiti kot terasa. Tako tudi nadstrešek na streho ni možen brez gradbenega dovoljenja.... To je teorija. Kako pa se inšpektor odloči, je pa praksa in se ne da vedeti v naprej Big Grin
Tudi pri nas je tako s sosedi. V tej vasi je tako, da so si vsi v žlahti. Tako lahko oni počnejo kar želijo. Jaz sem se priselila od drugod. Če se otroci okrog hiše derejo in kričijo je pa takoj problem. Pa so krivi starši, ker jih zanemarjamo, pa je treba zato, ker je tavelika tamali rekla da je koza, klicat policijo, ker maltretirava otroke midva z možem.
Na zlobo sosedov se boš pač moral navadit. Najbolje je, da jih ignoriraš, tako kot se oni sedaj skrivajo pred tabo. Kot, da jih ni, pa boš imel mir pred njimi. To so moje izkušnje, pa veliko sreče v naprej.
:roll: A to, da bi se pa kdo malo "prilagodil" okolju v katerega se je priselil .................... a to je pa takooooooooo zelooooooooo težko? Confusedhock:

In zakaj bi nekoga, ki te je sicer anonimno prijavil inšpekciji ................. ignoriral?

Če ga - potem je svoje dosegel. Nenazadnje ima "pravico", da poda prijavo, če meni, da vse ni OK.

Ker je sedaj s papirji vse OK, in je inšpekcija potrdila papirologijo, je "prijavitelj" itak popušil. Če si sedaj do njega normalen, kot si bil prej, ga samo še dodatno "štrafaš", ker mu pokažeš, da je tvoj NIVO, vsaj za eno če ne za dve stopnji višji, in da nisi ravno "zamerljive sorte".

Saj, če ne zaleže ( običajno so taki kasneje čisto v redu ) ga še vedno lahko ignoriraš!
1 2 3 4 5
Iskanje po temi