- na kolikšni višini od gotovega tlaka se navadno nahaja napa?
- tisti, ki imate rešetke, kakšno je stanje po par letih (če pripišete poleg še frekvenco uporabe
- bi bil vertikalni odvod s tremi 90 stopinjskimi pregibi v redu? Celotna dolžina odvoda bi bila nekje 3 metre.
- kako se obnese "umetna" napa, le s filtrom?
Izkušnje so, samo so že popisane drugje. Npr:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=11&t=26874&">viewtopic.php?f=11&t=26874&</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/search.php?keywords=napa+filter&submit=">search.php?keywords=napa+filter&submit=</a><!-- l -->
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/search.php?keywords=cev+za+napo&submit=">search.php?keywords=cev+za+napo&submit=</a><!-- l -->
Mi imamo napo le s filtri. Ob zidanju smo namreč pozabili (z arhitektom vred), drugim pa ni bilo mar na potrebni odvod za napo. In ta napa s filtri je katastrofa! Zavedala sva se, da potrebujeja zelo močno napo, da nama bo sprejemljivo čistila zrak. Kupila sva najmočnejšo kar sva jih našla pred tremi leti, filtre redno menjamo. Vendar vonj oz. smrad po hrani v stanovanju ostaja.
Tako razmišljava, da čim prej urediva preboj ven. A je kdo že delal naknadno preboj za napo? Kako to zgleda? A je težava dolžina cevi?
Ena možnost je ven na steno, dolžina caa. 2 m, ob napi bi bil potreben 90stopinj kot. Ta možnost je skrajna, ker bi bil preboj na teraso in bi tam smrad hrane motil.
Druga varianta je preboj čez steno, vendar bi cev morala skozi celo garažo (7m). Cev bi bila skoz vodoravno, brez kotov. Skrbi me dolžina cevi.Bi bila pa to najbolj elegantna rešitev.
Tretja varianta: preboj čez strop, vendar bi bila potrebna dva kotnika 45stopinj, dolžina cevi 1m.
Mogoče kakšni nasveti in razmišljanja glede teh možnosti?
Napo s filtri odsvetujem vsem! Zraka ni sposobna prečistit, kvečjemu zadržat maščobne delce.
Čim krajše in čim maj ovinkov. Poglej še moj link tule:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=39908&">viewtopic.php?f=34&t=39908&</a><!-- l -->
Malo si bom sposodil to temo, ker imam problemček.
Izpih nape sem naredil vodoravno skozi zid. Vzidana je ustrezna cev, fasada je končana. Cev sem namenoma pustil daljšo, da so lahko v miru naredili fasado. Zdaj moram namestiti zunanjo rozeto z gravitacijskimi loputami in zaradi tega moram cev odrezati tik ob fasadi.
S čim naj odrežem cev (plastika), da bom lahko rezal tik ob zaključnem sloju fasade in ga ne bom poškodoval?
Upam, da ima kdo izkušnje in/ali idejo.
Bosch pmf180/190, proxxon/dremel z ustrezno šajbico, dober finozobi lisičji rep, list žage za kovino in rokavica...
Pri moji rozeti sem cel pustil izven fasade za cca 2 cm (to sede v rozeto - glej link post višje).
Stara tema pa vseeno, a ste sli iz nape takoj ven cez steno ali najprej gor cez omarico in pod stropom ven?
Razmisljam da bi takoj iz nape naredil blag ovinek in sel ven cez hrbtisce omarice in skozi zunanjo steno.
Zdaj je že nekaj let od tega ko ste nekateri vrtali stene za direktni preboj.
Zanima me stanje po več letih uporabe. Mislim da pri modernejših napah ki imajo maščobne filtre nebi smelo bit problemov z kakšnimi madeži na fasadi. Popravite me če se motim?
Druga stvar ki me pa zanima je pa kondenz. Je kdo imel kak problem s kondenzom da bi ga bilo preveč in be teklo kaj na zunanji strani ven?
Nekdo sprašuje kako narediti, da ne bo vonja po hrani v hiši....to je nemogoče izvesti, ne obstaja taka napa. poleg tega se pa para /vonjave širijo tudi iz krožnika a ne, kako boš pa to rešil??
mene pa zanima katere cevi uporabljate. od nape do zida imam 60 cm. tista gibljiva alu cev je enostavna za montažo in narediti kolena. kako je pa z zbiranjem maščob, kondenza v sami cevi, ko ni gladka?
glede zunanje rozete...sem ravno pred izdelavo fasade. sedaj imam še možnost , da zarežem stiropor od rozete pa do drenaže in vstavim neko manjšo cev, za kondenz, da se nebi cedilo po steni. imate tako narejeno??
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.