PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Parcelni odmik manjši od 4m - soglasje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tudi jaz imam eno vprašanje v zvezi z odmikom od meje.

ali je lahko odmik 0m oz. ali lahko zidamo na mejo,ni problema za soglasje , ker je to moja mama?
Možno je če prostorski akt to dovoljuje. Drugače pa naj vam del njene parcele podari.
Pri ničelnem (ali zelo majhnem) odmiku od meje lahko pride kasneje do težav;
če je zid na/ob meji, bo del strehe, kakšen balkon ... lahko dejansko segal nad drugo parcelo. Kar pomeni, da je npr. za vzdrževanje strehe, barvanje fasade, ostrešja (postavitev odra, lestve ... na sosedovi parceli) potrebno strinjanje soseda.
Če pa naknadno dodatno izolirate hišo, lahko dejansko s svojo hišo tudi na terenu posežete po sosednji parceli.

Dokler je lastnica mama, verjetno ne bo kakšnih zapletov, a vseeno ustrezno uredite tudi morebitna soglasja za dostop do objekta.

Glede na to, da je lastnica sosednje parcele mama in če je to v naravi izvedljivo, mislim, da bi bilo smiselno, da skušate pridobiti v svojo last takšen pas maminega zemljišča, da boste imeli celotno hišo na svojem.
ali je lahko odmik 0m oz. ali lahko zidamo na mejo,ni problema za soglasje , ker je to moja mama?

sicer je bilo že dosti povedano, mogoče samo še doddatek:
načelom se šteje komplet konstrukcija, torej tudi temelji (v primeru ograj naj bi zaradi tega razloga ograje bile cca 0,5 stran od meje oz s soglasjem skupna na meji), napušči ipd. torej pazit, da je vse skupaj na parceli, ki je navedena za gradnjo.
v kolikor kakšen napušč ipd sega čez parcelno mejo, so potrebni služnosti ipd, kar zna biti precej tečno (imeli smo recimo primer v starem mestnem jedru, kjer so hiše itak čist na meji, napušči, ki sploh niso veliki, pa čez in so komplicirali, potrebno je bilo služnost občine (cesta) ipd. je zelo otežilo oz bolje povedano podaljšalo postopke, ampak ok, v vašem primeru je malce drugače, ker gre za družinski "grunt". kot je bilo povedano, rajš kakšno novo izravavo oz parcelalacijo, če trenutna meja ni idealna za postavitev objekta.
Koliko pa mora biti minimalni odmik objekta od manjšega potoka? Gre za urejeno strugo (zidane stene)?
Odvisno od kategorije ampak če gre res za potok torej kategoriziran vodni svet potem je najverjetneje 5. Če gre pa za večji vodotok pa 15 ali več metrov.
za vodne vire je zadolžen arso oz njihova lokalna enota. v njihovih pogojih bo vse navedeno, je pa varovani pas ipd ponavadi že naveden v aktih.
edit: me je kecko delno prehitel.
1 2 3
Iskanje po temi