PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Vabilo grabene inšpekcije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozravljeni. Z ženo gradiva hišo in sem danes dobil vabilo grabene inšpektorice zaradi razjasnitve v zadevi gradnje enostanovanjskega objekta. Po klicu arhitekta mi je le ta zagotovili, da ne gre za nič prijavljenega s strani sosedov, saj naj bi bil ta teden že tretji, ki je dobil to vabilo iz različnih sosek. Vendarle smo ljudje taki, da takoj pomislimo na najslabše, zato me resno skrbi, da bi mi inšpektorat našel kakšno manjšo nepravilnost - saj veste kako je. Odmiki od parcel so povsem po projektu. S seboj moramo imeti PGD projekte in načrte zakoličbe.

Zanima me ali kdo kaj ve, zakaj gre? Ali je kdo že bil in kaj pričakovati, ter če ve zakaj sedaj tako poostreno nadzirajo novogradnje? Tri tedne nazaj sem imel na parceli gradbeno in davčno inšpekcijo, carino, kriminaliste in policaje - baje so preverjali tujo delovno silo (k sreči pri meni dela samo domača - pristna gorenjska).

Zanima me predvsem postopek oz. izkušnje. Vsi mi pravijo, da če bi šlo za prijavo, bi se inšpektor najavil na parceli, pregledal, preslikal, v tem primeru pa moram jaz k njim.

Hvala za mnenje, izkušnje, pomoč .. lpB
Odzovi se vabilu in to je to. Če bodo kakšne nejasnosti te ne bodo takoj na licu mesta oglobili ampak te bodo pozvali, da te nejasnosti razložiš oz. predložiš ustrezne listine.

Kot pravim so inšpektorji (vsi po vrsti) prestavili v konkretno višjo prestavo in se ogledi na terenu vršijo zelo pogosto. Prav tako pa se množijo ugotovitve o neskladni gradnji.
Torej, če mene kolega POVABI na pir in če nimam časa ali ga imam polen kufer, z njim ne grem na pir...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Verjetno jih bodo najbolj zanimali računi,če so bili izdani.Država išče samo še kje lahko kaj vzame......
dobil v dar je odgovor

nabral preko podarimo.si

itd itd

da ne bi kdo počepnil pa rekel da je bilo brez računa, naj oni dokažejo da je bilo brez davka prodano.......
Ne vem zakaj bi gradbena inšpekcija zahtevala račune? Kvečjemu bo preverjala skladnost gradnje z gradbenim dovoljenjem.
Gradbeni inšpektor ne bo preverjal računov, to je delo za tržnega. Če delaš vse po projektu oz. skladno z izdanim GD potem se nimaš česa bati.
Tako kot je Yeager napisal, ne preveč skrbet.

Moj drugi odstavek o odkrivanju neskladnih gradenj se nanaša večinoma na starejše objekte
bkrinik Napisal:Pozravljeni. Z ženo gradiva hišo in sem danes dobil vabilo grabene inšpektorice zaradi razjasnitve v zadevi gradnje enostanovanjskega objekta. Po klicu arhitekta mi je le ta zagotovili, da ne gre za nič prijavljenega s strani sosedov, saj naj bi bil ta teden že tretji, ki je dobil to vabilo iz različnih sosek. Vendarle smo ljudje taki, da takoj pomislimo na najslabše, zato me resno skrbi, da bi mi inšpektorat našel kakšno manjšo nepravilnost - saj veste kako je. Odmiki od parcel so povsem po projektu. S seboj moramo imeti PGD projekte in načrte zakoličbe.
Zanima me ali kdo kaj ve, zakaj gre? Ali je kdo že bil in kaj pričakovati, ter če ve zakaj sedaj tako poostreno nadzirajo novogradnje? Tri tedne nazaj sem imel na parceli gradbeno in davčno inšpekcijo, carino, kriminaliste in policaje - baje so preverjali tujo delovno silo (k sreči pri meni dela samo domača - pristna gorenjska).

Zanima me predvsem postopek oz. izkušnje. Vsi mi pravijo, da če bi šlo za prijavo, bi se inšpektor najavil na parceli, pregledal, preslikal, v tem primeru pa moram jaz k njim.

Hvala za mnenje, izkušnje, pomoč .. lpB

Dobil si vabilo. Če je vse tako, kot navajaš, nimaš kaj skrbet.
S seboj vzemi PGD, načrt zakoličbe, in po možnost izjavo oz. dokument geometra, ki je zakoličbo opravil. Zelo fino je, če si gradnjo tudi uradno prijavil.

To je to.

Iz mojih preteklih izkušenj ti svetujem "mrtvo hladen" in prijazen ter uglajen nastop in pristop.
Naj najprej inšpektor pojasni razloge za to " povabilo ". Obvezno zahtevaj, oziroma opozori organ, da se vodi zapisnik. Ko bo jasno zakaj te je pozval, pa moraš vedeti eno bistveno stvar. V vseh postopkih z uradnimi organi si ti vedno " NEUKA STRANKA" in kot tak NE parlamentiraj kaj dosti z inšpektorjem. Predvsem se ne "razburjaj", tudi če bo hotel kakršne koli dodatne stvari ali pojasnila, jih nisi dolžan stresti iz rokava, pač pa jih lahko pridobiš v nekem primernem času ( recimo 8 do 15 dni ) in jih naknadno predložiš inšpektoratu.

Naj pa ti, za vsako dodatno stvar, ki jo bodo želeli podajo utemeljitev in seveda zakonsko podlago in člen po katerem si TI to dolžan priskrbeti.

Če se na koncu izkaže, da je vse Ok, pa so te želeli le osebno spoznati :lol: :lol: , jih pa le laho lepo povprašaš, kdo bo sedaj kril tvoje stroške, katere si imel s prihodom in čas, ki si ga porabil za NIČ. Ampak res lepo - jih vprašaj.
ja

pa ne pozab 10dag kofetka s seboj vzet

roko na srce si ti njihov delodajalec!
zgleda da so začeli inšpektorji delat..a kot je v skladu z običajem...jebali (in preverjali) bojo nas/vas reveže.

Tam, kjer bi morali iti pa po nekaj let ne uspejo iz pisarne...

....če vam kaj dosti kokodakajo, jim recite naj spet pridejo mimo (da boste pogledali kako in kaj) ko bojo porušili Jakliču in Turku.
:lol: :lol: Kufe je lahko že "korupcija". :roll:

Ne glede na "delodajalca", je inšpekcija pač inšpekcija in delajo svoje delo.

V tej fazi postopka je vsaka "aroganca", vzvišenost in napadaslna poza popolnoma nepotrebna.

vedno obstaja "možnost" - vsaj glede na našo zakonodajo - da ti inšpektor NAJDE - če seveda hoče, kako malenkost - tako ali drugačno, na katero se lahko obesi in ti povzroči povsem NEPOTREBNE probleme in stroške.

Torej "cool" in povsem "legerro". 8) :wink:
vincent Napisal:zgleda da so začeli inšpektorji delat..a kot je v skladu z običajem...jebali (in preverjali) bojo nas/vas reveže.

Tam, kjer bi morali iti pa po nekaj let ne uspejo iz pisarne...

....če vam kaj dosti kokodakajo, jim recite naj spet pridejo mimo (da boste pogledali kako in kaj) ko bojo porušili Jakliču in Turku.

:roll: Vincent ................ ne še ti!

@bkrink je pač dobil vabilce. Kaj je lokalni inšpektor kriv za Jakliča in Turka. Če mu to "nabiješ" v faco, je garant štala.

Onima dvema bodo podrli ali pa tudi ne?

In kaj imaš ti od tega? NIČ!

In zakaj se bi v morda popolnoma rutinski zadevi človek že v naprej izpostavljal? Si morda nakopal "jebo" in sranje na glavo, ker pač ne more brzdati svojega EGA?

Bistveno za predmet je, da ugotovijo, DA JE VSE OK IN PO REGELCIH IN ZAKONU.

Vse ostalo je za @bkrinka brezpredmetno. 8)
bomo videli kako se bo g. inšpektor obnašal

tako kot vedno se inšpektorji, vzvišeno..... imel opravka s to skorumpirano elito... in tudi opravil z njimi....

od takrat se ne 'vtikajo' vame..... dokler ne spucajo tavelikih grehov....
@hobi

.................. lahko primeš kamen .................. in ga vržeš drugemu v glavo..........?

Nisi letos še ničesar naredil "brez računa"?

Nisi letos še nikomur plačal "brez računa"?

Je ena lepa ................. "pomedi najprej pred lastnim pragom".

In ne kaži s prstom na druge - češ, saj če oni lahko, potem lahko tudi jaz.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi