PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje na nizko električno napetost(3-24V).

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na sejmu Dom sem videl možnost ogrevanja na nizko električno napetost(3-24V). <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje12v.si">http://www.ogrevanje12v.si</a><!-- m -->.

Zanima me, če ima kdo že izkušnje s tem?
Tam pravijo, da sistem se napaja z napetostjo 3-24V pri maksimalnem toku 8 A. Enostaven račun moči nam pove naslednje:

P=I*U
P=8A*24V
P=192W

In kaj naj bi ogreval s 192 W moči? Akvarij?
Sem jih videl ja. Ne moreš verjet. Sploh so pa tako radodarni s pravimi podatki, da je joj.
Možnost priklopa na alternativne vire energije - a je to avto v garaži mišljen ali kaj?
3-24 V - nič elektro smoga. O jaz bedak, jaz pa že vse življenje mislim da elektromagnetno sevanje povzročata tok in napetost. Če si zmanjšal napetost za 10x, si za isti učinek povečal tok za 10x.
In v končni fazi - 8A za 1kv meter stene. Fino. Ali bom imel napajalnike na vsak meter, ali pa bom po bajti vlačil kable za kamion vžgat, da bodo sposobni trajno prenest 200A, na dvorišču pa svojo "trafo postajo". Aja, pa nič smoga seveda!
LP,
Samojed
Meni so prodajali še cvetko, da je veliko boljši izkoristek kot pri 220V.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ima pa ta sistem veliko prednost, ki jo opaziš takoj, ko zabiješ prvi žebelj za sliko v steno. To je varnost.
Se pa seveda precej poveča potrebni tok in s tem gretje dovodnih kablov - kar pomeni, da morajo biti le ti ustrezno debelejši...
Zato imaš pa FID varovanje (lahko pa si omisliš tudi ločilni trafo)...

lp
pa še SIQ certifikat imajo.
nikjer nobenih podatkov o grelni moči trakov, velikost transformatorjev pa malo večja od tistega pri božični jelki. In s tem naj ogrevaš celo hišo al kaj?
Ko jaz vidim kako se moj Pentium D procesor segreva, bi kar verjel, da se lahko stvari na majhni napetosti fino segrejejo. Wink
Lp, furbo
sicer nisem gledal....ampak zgolj komentar na 200 W moči

pri dobro izlirani hiši se s tem da že kar nekaj narediti....druga resnica je pa ta, da bi pri tej moči (seveda ob drugačni napetosti) že lavfala inverter klima....ki pa bi dala od sebe nekje 600 W.
Sem se še malo dodatno pozanimal. Za ogrevanje 50 m2 prostora naj bi bla poraba 1kW...torej 26 SIT/h...vsaj tako se hvalijo . Investicija 3.500 €
Ekola - za to rabiš čez 41 amperov pri 24 voltih - a veš kakšen napajalnik je to in kakšni kabli?
Če že, potem je sigurno boljše elktrično talno in stensko ogrevanje z 220v direkt, ker ima sigurno boljši "izkoristek" če temu lahko tako rečemo. to pa zato, ker ima napajalnik za 24V nekaj izgub, četudi je switcher in verjetno bi bil inštaliran drugje, ne v tej isti sobi. Pa si že na slabšem kar se "izkoristka" tiče.
LP,
Samojed
8A merijo na primarju, torej na 220V. Sicer moraš pa pol to vozit čez trafo, ki mora biti kar precej hud, da na sekundarju ven dobiš 10 do 80 krat večji tok in seveda tolikokrat večje elektromagnetno sevanje.
pikec Napisal:Tam pravijo, da sistem se napaja z napetostjo 3-24V pri maksimalnem toku 8 A. Enostaven račun moči nam pove naslednje:

P=I*U
P=8A*24V
P=192W

In kaj naj bi ogreval s 192 W moči? Akvarij?

P=I*U
P=8A*220V
P=1,76 kW
bizzii, potem je na sekundarju (24V) skupni tok dobrih 70 amperjev. Ta je pa spet mal huda.

lp
Iskanje po temi