PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Doze za beton

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S čim se najlažje naredi luknjo v dozi za elektro cev?
sveder?

kupi si stožec za vrtanje lukenj (več premerov)
Enkrat sem nekje videl da obstaj tudi poseben luknjač za ta namen, ampak jst sem vse s [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")interdiskontunichr("46")si/vsi-izdelki/izdelekunichr("46")aspx/i5883]stopničastim svedrom[/url] naredil.
Če rabiš to za 20 doz pač z olfa nožem izrežeš luknjo ,če je za kak milimeter večja nič ne škoduje ne pride nič betona v njo.
Thx za odgovor. Uporabil sem sveder in je šlo bp Big Grin
Kako se pravilno namesti-položi elektro doza s pokrovom na vezane plošče pred vlivanjem betonske plošče? Predvsem vprašanje leti na pritrditev le te. A je pravilno, da gre žebelj skozi dozo in pokrovček pod dozo in se vse skupaj zabije na plošče in zalije z betonom, a je pravilno, da se zabije samo pokrovček, na ta pokrovček pa nabije dozo z elektro cevmi. Ker problem imam sedaj te žeblje ven dobit iz doz, ker so žeblji zabiti čez dozo in pokrovček. Če bi bili samo čez pokrovček, bi žebelj z pokrovčkom enostavno spulil s stropa, tako pa imam komedije, ker je treba še žebelj, ki je čez dozo spulit iz doze.
Nihče ne bo garantiral, da bo pokrovček dovolj držal dozo ob zalivanju in vibriranju. Mirno lahko potem odstraniš opaž (skupaj s pokrovčki), doza bo pa bogvekje.
Za puljenje žeblja potrebuješ le en remelc in (ne premajhne) papagajke, al pa dobre (in dovolj dolge) ščipalke.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/delavnica/rocno-orodje/klesce-in-pincete/celne-scip-klesce-prowin-250-mm.html">http://www.merkur.si/delavnica/rocno-or ... 50-mm.html</a><!-- m -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Tudi o izplavanju doze sem razmišljal, da tisti pokrovček skoraj nebi zadržal, vsaj kakor je narejen. Včeraj porabil cel dan, da sem populil vse žeblje v dozan v kleti. No mogoče drugo gradnjo (druga hiša Big Grin ) bi poizkusil z PVC vezicami, da bi pokrovček najprej pribil, gor dozo in potem oboje z vezicami privezal. No prostor za inovacije....
Čisto enostavno jih lahko tudi porežeš z kakim dremel ali podobnim orodjem in diamantno šajbico.

Priložene datoteke
.jpg   dremel.jpg (Velikost: 25,15 KB / Prenosi: 1448)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
če žebelj s kleščami, pred puljenjem dobro razmigaš v vse strani, skoraj sam pade ven.
namesto inovacij fiksiranja, predlagam malo šolo iznajdljivosti pri delu.
mcbobo, zakompliciral si s tem, ko si dal na dzo se pokrovcek.
ce bi dozo le pribil na bosanko z 8cm dolgim zebljem, bi zadeva ostala na mestu, same zeblje pa z lahkoto odstranis z navadnimi klescami
Zadeva je sicer rešena, vendar s preveč "matranja" zato sem tudi vprašal, če je tak način polaganja doz pravilen. Žeblje sem, tako kot pišete razmigaval in vlekel na vse strani, prav tako vrtel po premeru doze. In veliko žebljev je pustilo svoje kape-glavice v dozi. Poizkušal sem jih tudi precvikati z čelnimi ščipalnimi kleščami, pa žeblja verjetno tudi načel nisem. Mogoče so žeblji predebeli?
@gt001; kar nekaj doz je bilo dvignjenih od plošče in spodaj tudi po 1cm betona oz. cementnega mleka. Zdaj ne vem, a so bile slabo pribite, a so splavale. V bistvu pa res nebi bilo potrebe po pokrovčku, saj se obloga samo rahlo potolče in pade dol iz doze.
Še najbolj elegantno rešitev za moj primer je predlagal @gremlin. Se bo treba za bodoče potrebe oborožiti še z finim orodjem Big Grin .
Za klet sem kupil doze in pokrovčke v eni trgovini na Celovški, ni bilo potrebno nič pribijat, so zelo tesno prijele. Potrebno je pazit kako so cevi položene da ne dviguje preveč doz. Seveda sem bil pri vlivanju betona zraven, in jo še pritisnil preden je šel beton gor. Za pritličje in mansardo sem vzel pri Merkurju in je bila katastrofa, so kar skakale doze ven ko si hodil po mreži Smile. Sem jih pribil z 1 žebljem in je bilo ok. Žebelj sem pa spravil tako ven da sem čisto malenkost z vrtalno povrtal po plastiki, in je šel bp ven.
3 M dozo zabijeze skozi dno na opaž ali skoz tiste plave luknjice ob strani ki jih ima doza?
Iskanje po temi