PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S fantom se odločava za nakup hiše, zanimiv nama je tale oglas:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=1&nep=2&posr=1&detail=5718736&pic=2552041.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 552041.jpg</a><!-- m -->

Forum sva sicer prebrala po dolgem in počez, ampak nama je vse skupaj čisto neznano, tako da me zanima še vaše mnenje.
Hiša je zgrajena 14 let nazaj, ali je lahko to problem, da toliko časa nihče ne živi tam?
Je treba biti na kaj posebej pozoren (poleg vseh ZK urejenosti, bremen, gradbenega dovoljenja, itd..)?
Pardon, na prvi pogled poceni, ampak zadeva zgleda za podret. Stavbno pohištvo zgleda nevzdrževano in potrebno menjave, tretja plošča je nekam tanka. Okna brez preklad vseskupaj nesimetrično nastreljeno? Po modelu oken in vrat bi rekel, da je zadeva starejša od 14 let in zgrajena v zgodnjih 90. Tiste očitne prezidave, kaj je z njimi? Kleti ni? Če bi jaz to mel najmanj spustim za en štuk dol vseskupaj. Glede cene pa po mojem je 50 k za tole v takem stanju kot je več kot dovolj.
Točno takšne odgovore sva pričakovala, hvala. Nihče izmed naju namreč ne ve najbolj, na kaj točno je treba biti pozoren.

Stavbno pohištvo sva ugotovila, da bi bilo potrebno menjave. Ampak glede na vse ostale pripombe (ki so verjetno samo majhen del vseh napak), bova kar zaobšla tole. Iščeva naprej... Smile
Pa tudi če bi bila hiša ok in cena ok... poglej kje je, si predstavljaš da imaš ob 6h zjutraj službo celo noč pa pada sneg... Smile
Sta še mlada in neizkušena. Potrebujeta kilometrino.
Ni preklad, ni V in H vezi, balkon po celi dolžini?, streha v slabem stanju, to je slaba kvaliteta gradnje in mi bolj zgleda kot nek vikend ne pa hiša.
Pretežno so vse ostali v stilu "tačke preč" povedali že drugi.

Poleg vsega pa mene moti še zapis "zemljiško knjižno stanje urejeno". Kar samo po sebi še zdaleč ne pomeni, da ima objekt GD in podobne zadeve, ki pripadajo urejenim objektom. Vpis v kataster stavb, naprimer....
A kar podirali bi spet? Pa to je že cela manija na tem forumu postala.
3/4 hiš v Sloveniji nima V i H vezi, pa stojijo...

Lokacija je lepa, če si želiš narave. Če je cena dovolj nizka in so papirji v redu, ni tako slabo. Za mlado družino, ki nima veliko denarja in ima rada naravo se mi zdi super. V dolino pa se pripelješ tudi po snegu, za nazaj v breg pa frezo zalaufaš ali pa pač avto malo nižje pustiš za kak dan.

A če je zgrajeno v začetku 90-tih, je potem to staro? Kaj se delajo hiše za 20 let, potem pa podiramo in jovo na novo?

P.S.: Razen na ceno, komunalije in papirje ter lastništvo dovozne poti bi jaz pogledal, v kakšnem stanju je vkopana stena. Če je suha, brez razpok.
Ne serte da je to za mlado družino. Vrtec, dohtarji, šola, dejavnosti, družba, sosedje,... pa sej smo ludje družabna bitja a ne.

Ta hiša je za vikend in nič drugega.
Piše, da je 3km stran od AC, torej ni bogu za hrbtom. A misliš da si vsi želijo samo v KR-LJ živet?
Stari sem delal na drugi strani Višnje gore čez avto cesto na hribu Bogu za nogo. Še cepin pa dereze bi rabu samo vzet da sem prlezu tam gor. Idealno za nonota in nono, pa čiča in čičo. Še psa so imel prvezanega da se po hribu ni skotalil, avti pa vsi na z opeko pod gumami, pa da ne bom še kaj našteval. Tak ambient si omislijo tisti s kilometrino življenja in ne dva golobrada začetnika, ki šele bosta začela kravce past. Ni zastonj vsakih 10K€+ za šolo, cesto, vrtec, dohtarja, štacuno, pošto, AC, službo...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=6&nep=2&posr=1&detail=5725279&pic=2587382.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 587382.jpg</a><!-- m -->

kaj pravite o tej hiši. Potrebna celotna prenova. Hiša stoji na hribu, zraven še 3 hiše. Cesta je makadam cca 400m(od večje vasi) ostalo asfalt. je okolica trebelnega,
hiša je na dokaj ravnem terenu. Parcela je v 1kosu(dve številke). Spodaj velbana keudra, ostalo zidano z zidakom, cegu...
Fantocci Napisal:A kar podirali bi spet? Pa to je že cela manija na tem forumu postala.
3/4 hiš v Sloveniji nima V i H vezi, pa stojijo...

Seveda nima in takih hiš se je za izognit pri nakupu. Gradnja na sliki pač ne ustreza današnjim merilom in ker je hiša še v dovolj embrionalni fazi, je ceneje razmislit o rušenju ali vsaj delnem rušenju in vsaj kolikor toliko solidno postavit; če bi bla cena recimo 20 k bi bila morda ne glede na vse pomanjkljivosti zanimiv nakup. Pri oglaševani ceni in glede na neizpodbitno dejstvo, da je potrebna še kar znatna količina dnarja, da se zadeva postavi v neko ustrezno stanje pa raje tačke preč. Glih zaradi slabe gradnje bo že en potres sredne jakosti naredil pri nas masaker. In ta potres se bo prej ali slej tudi zgodil.
audi Napisal:kaj pravite o tej hiši. Potrebna celotna prenova. Hiša stoji na hribu, zraven še 3 hiše. Cesta je makadam cca 400m(od večje vasi) ostalo asfalt. je okolica trebelnega,
hiša je na dokaj ravnem terenu. Parcela je v 1kosu(dve številke). Spodaj velbana keudra, ostalo zidano z zidakom, cegu...

Tole je vsekakor boljša kupčija kot tisto zgoraj.
Audi nared po svoji glavi, saj ti noben ne bo priskočil na pomoč ( razen da dajejo take in drugačne komentarje ). Tut sam sem podobno zadevo ubodel, pa če bo sreča bomo do konca leta že noter ( nabava je bila letos 23.3).
1 2 3 4 5
Iskanje po temi