PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija mansarde

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko govorite o izolaciji z volno in nato se plast lesa.... To pomeni, da bi bilo meni recimo smiselno knauf polagati kar cez lesene obloge na stropu? Vizualno mi lesene obloge ne ustrezajo. Oce nekako vztraja pri temu, jaz sem pa do zdaj predvidevala da forsira to ker se zeli izogniti dodatnemu delu z odstranjevanjem lesa.
Citat:govorite o izolaciji z volno in nato se plast lesa....
Les na topli strani toplotne izolacije zelo ugodno blaži poletno vročino. S tega vidika naj ostane, ali pa mu še dodaj. Debelina 4 cm bi nekako bila že dovolj, da vzdržiš tudi brez klime.

Kako pa je mehansko, pa ti ne vem reči. Nekateri pravijo, da se, pri direktnem pritrjevanju gips plošč na les, pojavljajo razpoke.
Nimam časa - sem v penziji!
Zdravo. Ne bom nekaj kompliciral s številkami, ker se mi ne da, povem pa, da sem izoliral na enako varianto podstrešja kot jo imaš ti. Med špirovci za debelino špirovcev 16 cm Urse SF 35 pod njo pa še 10 cm Urse DF 40 (za slednjo mi je bilo naknadno malo žal da nisem dal kar SF 35) do knaufa. Nato sem (ker sem Urse kupil preveč) izoliral še med špirovci do slemena z Urso SF 35 (na podstrešju). Torej na poševninah 26 cm in na vrhu skupno 42 cm. Zadeva špila u nulo. Tak da nimam nekih problemov. Je pa res, da je bolje vzeti malo boljšo Urso, (SF), zaradi lažje montaže in boljših lastnosti, pa še razliko v ceni ti odtehta... Lp
"izoliral še med špirovci do slemena z Urso SF 35 (na podstrešju)."

Napaka...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ok super nasvet. Verjamem da se da tudi knauf položiti tako, da zaradi različne razteznosti v primerjavi z lesom nebi popokal?
Pa še nekaj, predsvem razmišljam zdaj, da bi bilo smiselno te lesene obloge pustiti na stropu, samo kjer so položene sedaj (del stanovanja namreč ni še niti izoliran ker ni bil v uporabi in smo enostavno imeli zaprta vrata in to je to) in sicer v spalnih prostorih, kjer mi ni tako pomembno tista 2cm višine stropa
firefly Napisal:"izoliral še med špirovci do slemena z Urso SF 35 (na podstrešju)."

Napaka...

firefly, zakaj napaka?
Podstrešje mora biti "hladno in prezračevano". Rečeno drugače, enake temperature in vlage kot zunanji zrak.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Citat:Podstrešje mora biti "hladno in prezračevano". Rečeno drugače, enake temperature in vlage kot zunanji zrak.
To je splošno pravilo in velja.

Je pa možno narediti toplo neprezračevano podstrešje, ki ne bo vlažno. Pristop k temu pa je od primera do primera - ni vedno te možnosti.
No, podstrešje je mrzlo skoraj kot zrak zunaj, medtem ko je mansarda zelo topla in jo je potrebno redkeje dogrevati kot ostale etaže. Tako da zadeva laufa. Sneg s strehe ne zgine dokler ni plusa in se obdrži povsod lepo enakomerno, nek simpl indikator - (min. izgube?) Neka stara logika (kar pa pri mnogo novogradnjah šepa če opazuješ pozimi). Sicer je res, če bi lahko, bi vso preostalo izolacijo položil na ravni del stropa, a mislim naredit leseni pod na škarnike, da bom lahko tam še kdaj kaj odložil ...
Drugače pa je res razlika od hiše do hiše, od primera do primera...
Živjo. Jaz zaenkrat živim na polivisi mansarde druga polovica pa znotraj še ni obdelana. Streha je bila nedavno menjana in tako je mansarda zunanje izolirana, noter pa še ni med špirovci. Prilagam fotki obeh polovic mansarde (če mi bo uspelo s shrani.si). Tista polovica ki je že primerna za bivanje me pa zanima naj tale ladijski pod oz.lesena obloga ostane gor in se prekrije s knaufom ali naj dam dol in potem knauf?

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2C/Z5/2n7MemiD/img45711unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2C/Z5/2n7MemiD/img45711unichr("46")jpg[/img][/url]

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?39/mp/PE3U2Pi/img45701unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/39/mp/PE3U2Pi/img45701unichr("46")jpg[/img][/url]

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?18/o1/g4KV189/img45721unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/18/o1/g4KV189/img45721unichr("46")jpg[/img][/url]

Katero izolacijo naj dodam (ursa 35?), koliksno debelino, katero folijo (seco pro 100?), profile in trakove?
Žerjavar Napisal:
Citat:Podstrešje mora biti "hladno in prezračevano". Rečeno drugače, enake temperature in vlage kot zunanji zrak.
To je splošno pravilo in velja.

Je pa možno narediti toplo neprezračevano podstrešje, ki ne bo vlažno. Pristop k temu pa je od primera do primera - ni vedno te možnosti.

Kako pa tole izvesti?

DRUGA TEMA:
firefly Napisal:
Citat:No, to je ena od izvedb. Jst vedno predlagam parno ZAPORO. Ne oviro. AtaIba pa vedno predlaga sekundarni zračni kanal nad izolacijo...

In pa tole?
Citat:Kako pa tole izvesti?

Pristop k temu pa je od primera do primera - ni vedno te možnosti
Treba je imeti vse potrebne podatke za kontrolni račun prehoda vlage in to za tla in za strop mansarde. Se kontrolira samo za strop mansarde, ko je bivalna ter za tla in strop hkrati (prehod vlage iz pritličja navzgor), ko je neogrevana in zaprta. V obeh primerih mora zadovoljiti.

Enostavno, iz pritličja se dovoljuje manjši prehod pare v mansardo (parna zapora) kot pa je možno iz mansarde navzven (ustrezno šibka-močna ovira)
Evo moj primer:

podstrešje bi želel izolirati po povšenini, saj mi s tem še vedno ostane neka normalna višina. Po tleh podstrešja pa sem nameraval dati nekih 5cm tervola ter čez ladijski pod.
Ali je to v redu?

p.s.: mansardna plošča je betonska.

Priložene datoteke
.jpg   scan0001.jpg (Velikost: 169,32 KB / Prenosi: 1256)
Citat:podstrešje bi želel izolirati po povšenini, Po tleh podstrešja pa sem nameraval dati nekih 5cm tervola ter čez ladijski pod.
p.s.: mansardna plošča je betonska.
- Sklepam, da bi želel imeti tudi mansardo ali naseljeno, ogrevano ali pa prazno neogrevano (ko bodo ptički šli iz gnezda)?
- So tla mansarde že narejena ali je še samo AB plošča?
- Koliko je dolžina poševnine mansarde (od lege do gornje plošče)? Končna obloga bo gips? Koliko je širina gornje plošče?
- Kako je s kritino? Strešniki na letvah, kontraletve z zračnim kanalom, sekundarna kritina = pp folija, deske s špranjami 5 mm, xx cm steklene volne pri mansardi in xx cm volne pri podstrešju???
1 2 3 4 5 ... 20 Pojdi na stran 
Iskanje po temi